lubianych kanapek z McDonald's - Big Mac jest niemal wizytówką McDonald'sa. Charakteryzuje go duża, składająca się z 3 części bułka, podwójna porcja mięsa wołowego, plasterek sera cheddar oraz warzywa takie jak: ogórek konserwowy, sałata oraz cebula. Jego wyjątkowego i charakterystycznego smaku nadaje również " Sos Big Mac ", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera. Uwielbianego przez wielu
Słodka Stronaspróbuje jej choć raz, będzie za nią ciągle tęsknił. Każdy dodatek , każdy szczegół ma tu kolosalne znaczenie. Składniki dla 6 osób 200 g suszonych grzybów 1 rosołowa porcja warzyw – nie mając jej dodałam wysokiej jakości 9 składnikowe mrożonki warzywne. 1 opakowanie. 1 duża cebula 2 łyżki masła półtora litra wywaru mięsnego najlepiej z kości wołowych pieprz 200 g sera korycińskiego
Z Kuchni Do Kuchniwydrążyć, pozostawiając nieco miąższu. Wydrążony miąższ awokado i paprykę pokroić w drobną kostkę. Jajka wybić do miseczki, doprawić solą i pieprzem i roztrzepać widelcem. Na rozgrzaną patelnię wsypać warzywa, zalać masą jajeczną - usmażyć jajecznicę. Gotową jajecznicę przełożyć do wydrążonej połówki awokado. Podawać z kromką chrupkiego pieczywa. Smacznego
kolorowotorcikowocały płyn i będzie miękka. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojona cebulę i selera, przesmażyć, dodać pokrojoną paprykę i razem dusić do miękkości. Ugotowaną kaszę wymieszać z pastą paprykową, warzywami z patelni i pokrojonymi w paseczki pomidorami. Doprawić i zajadać. Smacznego
Anioły w kuchnirozgrzaną patelnię z oliwą, wrzucamy cebulkę podsmażamy, dorzucamy piersi z kurczaka, smażymy na dużym ogniu ok 5 minut , następnie dodajemy marchewkę i paprykę i smażymy do momentu zmięknięcia warzyw. W między czasie przygotowujemy sos: Do rondelka wlewamy ocet, cukier, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, posiekany drobno czosnek , imbir, sól, oraz wodę z mąką ,mieszamy i zagotowujemy . Sos przelewamy na patelnie, mieszamy
Cukier&Puderkoniec dodać cukinię i paprykę. Doprawić solą i pieprzem. Jak wszystkie składniki zmiękną , podzielić je na 2 porcje. Jajka roztrzepać, dodać ostrej papryki i ziół prowansalskich. Warzywa zalać jajkami, gdy jajko zetnie się od dołu, przykryć wszystko talerzem, obrócić patelnię i następnie zsunąć omlet z powrotem na patelnię aby druga strona się ścięła. Smacznego
Cukier&Puderosobnym garnku, aż się zeszkli. Następnie dorzucamy na patelnię i przyprawiamy pieprzem. Dodajemy posiekaną pietruszkę mieszamy. W miseczce mieszamy ze sobą serek i jogurt, dodajemy do warzyw. Mieszamy i doprawiamy po raz kolejny. Nakładamy porcje makaronu i oblewamy sosem. Smacznego
Cukier&Pudermniejsze kawałki, włożyć do dużego gara, dodać skórki, marchew i cebulę. Zalać wodą ,dodać przyprawy i gotować do prawie miękkości, wyjmując kawałki w miarę ich dogotowywania się. Mięso i warzywa po wystygnięciu mięsa usunąć kości i pokroić.Dodać do odcedzonego wywaru i jeszcze gotować przez około 5 minut, ewentualnie doprawić solą i pieprzem.Wylać do salaterki lub foremek na mufinki
Moje domowe kucharzenieniestety zniknęły ze stołu w tak błyskawicznym czasie, że po prostu nie zdążyłam i zostało się tylko to zrobione szybciorem w kuchni :D Jeśli macie dzieci nie jedzące warzyw, to chyba jeden z najłatwiejszych sposobów na dodanie cukinii do ich diety . W plackach jest nie do wykrycia a i smakowo nic się nie zmienia. Nie zapomnijcie o obraniu cukinii
zielonacukinkaDzisiaj mój pomysł na wykorzystanie cukinii. Warzywo sezonowe, trzeba więc korzystać, póki jest :) Moja propozycja to zupa krem z cukinii z curry i grzankami. Sycąca, smaczna o delikatnie orientalnym smaku i zapachu na pewno przypadnie Wam do gustu. Składniki (porcja na 4 miski): 2 cukinie (u mnie żółta i zielona) 750 ml bulionu 3 łyżki oliwy z oliwek
PastelFoodulubione zioła (do marynaty) sól,pieprz Przygotowanie (30 min): Przygotowanie roladek jest banalnie proste. Największą trudność sprawia pokrojenie cukinii w cieniutkie plasterki. Można to zrobić za pomocą obieraczki do warzyw lub specjalnego nożyka na tarce. Ważne, aby plasterki były cieniutkie, bo inaczej będzie je ciężko zwinąć i potrawa straci na smaku. Po przygotowaniu plasterków cukinii marynujemy je w oliwie
PastelFoodstartym czosnkiem oraz przyprawą karaibską. Krok 2: Kroimy cebule, pomidory, paprykę w kręgi. Krok 3: Bierzemy głęboką patelnię, najlepiej wok. Na dnie układamy pierwszą warstwę warzyw (cebula, papryka). Druga warstwa to kawałki kurczaka. Trzecia warstwa kawałki pomidora. Wszystko zalewamy mleczkiem kokosowym, dodajemy olej dende i nasze kostki knorr. Doprawiamy chilli. Krok 4: Garnek przykrywamy
Smaki Brazyliikolejna dietetyczna propozycja inspirowana książką Konrada Gacy pod tytułem "Kuchnia fit. Śniadania. Obiady. Kolacje". Łososiowa przekąska składa się z niskokalorycznych warzyw - marchewki i zielonego ogórka, z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo. A wszystko zostało polane dresingiem z naturalnego lekkiego jogurtu. To danie jest doskonałe na lunch czy lekką kolację. Łososiowa przekąska fit Czas przygotowania: 30 minut Proporcje
Kulinarne przygody Gatitytego regionu. Obecnie najpopularniejszą wersją potrawy jest ta z owocami morza. Ja chciałam jednak zaproponować moją wersję Paelli z kurczakiem, tzw. „Paella Valenciana”. Paella z kurczakiem i warzywami Składniki: około 600 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 1/3 szklanki białego wina 2 piersi z kurczaka 1,5 szklanki ryżu arborio (jak do risotto)* 1 czerwona papryka
Mania Gotowaniawersji. Dzisiaj pokazuję Wam taką bardzo prostą, ale mam nadzieję, że zainspiruję kogoś do stworzenia swoich, niepowtarzalnych przekąsek tego rodzaju. Nadzienie z twarożku może mieć przeróżna dodatki. Kolorowe warzywa, wędlina, ryba a nawet owoce - zróbcie takie jakie chcecie Zobacz przepis na pyszne rybne pasty makrelowe - nimi też można nadziewać bułki ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyza