warzywa - 14856 przepisów (strona:467/991)

Stroganow 239

ryżem lub makaronem. Jeśli w przepisie powyżej nie użyjemy słodkiej śmietany warto podać go np. w miseczkach jedynie z dodatkiem 1 łyżki kwaśniej śmietany położonej na mięsie i warzywach. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div>   #gallery-11 {margin: auto;} #gallery-11 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-11 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i szparagami 194

gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-15 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-15 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa i usmażony kurczak Składniki po wymieszaniu ze sobą Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i szparagami Post Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i szparagami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Pieczona perliczka z grzybami leśnymi 253

skorzystania ze sposobności. Jakkolwiek istnieją różne receptury na pieczoną perliczkę, to w wielu z nich powtarzają się takie składniki jak boczek, grzyby, śmietana, różne rodzaje wina czy też warzywa korzenne – w rozmaitych konfiguracjach i formach zastosowania. Przepis poniżej stawia na boczek (sama perliczka to chude mięso) i leśne grzyby. Wszystko to uzupełniamy aromatycznymi ziołami i podajemy z ziemniaczanym puree. Pieczona

Kulinarna Pokusa
Potrawka warzywna z salami 216

opisanym poniżej danie może być akceptowalne również dla dbających o linię. Potrawka warzywna z salami 2014-12-22 12:26:05 Inspirowane kuchnią węgierską kolorowe danie z salami i warzyw. Proste i szybkie w przyrządzeniu nadaje się na szybki obiad - pożywny, choć o możliwie ograniczonej zawartości tłuszczu. Zapisz przepis Drukuj Składniki (4 małe lub 2 duże porcje) 1 salami – całe

Kulinarna Pokusa
Sałatka z salami na sposób węgierski 149

margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-27 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-27 .gallery-caption {margin-left: 0;} Węgierska sałatka z salami - składniki wyjściowe Pokrojone warzywa i salami przed wymieszaniem Gotowe danie Gotowe danie - zbliżenie Post Sałatka z salami na sposób węgierski pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Smażony indyk z ryżem 194

float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-36 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-36 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone mięso i warzywa Mięso obsmażamy i podgotowujemy w soku Następnie dodajemy czosnek i dymkę Na końcu mieszamy z ugotowanym ryżem Gotowe danie Smażony indyk z ryżem - zbliżenie Post Smażony indyk z ryżem pojawił

Kulinarna Pokusa
Kurczak z 40 ząbkami czosnku 408

czasu na gotowanie. Zarówno z własnych doświadczeń jak i napotkanych opisów tego dania wnioskuję, że dla niektórych dość przerażająco brzmi tytułowe „40 ząbków czosnku”. Bo to ostre w smaku warzywo, prawda? Prawda, ale nie dotyczy to chociażby czosnku pieczonego! Każdy kto miał z nim do czynienia zauważył pewnie, że jakkolwiek aromatyczny i wyrazisty w smaku, nie jest on jednak żadną

Kulinarna Pokusa
Sałatka walencka 253

avocado zgodnie z naszymi poradami jak przygotować avocado , a następnie kroimy je w kostkę o boku 2-3 cm. Mieszamy ze sobą oliwę, sok pomarańczowy, miętę i czosnek. Owoce, warzywa i ser mieszamy ze sobą, stopniowo podlewając sosem pomarańczowym. Gdy wszystko dokładnie wymieszamy, wkładamy sałatkę przykrytą folią spożywczą na przynajmniej 30 minut do lodówki, aby wszystkie składniki dobrze się

Kulinarna Pokusa
Sałatka z wędzonego kurczaka z avocado, jajkiem i roszponką 227

float: left;margin-top: 10px;text-align: center;width: 50%;} #gallery-60 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-60 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone kurczak i warzywa Gotowa sałatka Gotowa sałatka - zbliżenie Post Sałatka z wędzonego kurczaka z avocado, jajkiem i roszponką pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Sos pomidorowy 171

modyfikacje dopasowujące go do jeszcze większej ilości dań – stosownie do potrzeb sos może być łagodny lub pikantny, gęsty lub rzadki, gładko zblendowany lub zachowujący strukturę drobnych kawałków warzyw. Teoretycznie można go też stosować zarówno na ciepło jak i na zimno, aczkolwiek najlepiej smakuje ciepły. Sos pomidorowy 2015-03-06 23:33:51 Uniwersalny sos pomidorowy z dodatkiem śródziemnomorskich ziół oraz

Kulinarna Pokusa
Faszerowany filet z kurczaka z sosem pomidorowym i brukselką 208

przeciwieństwie do np. ziemniaków czy ryżów określonych rodzajów i marek, brukselki nie gotujemy wg z góry ustalonego czasu, tylko każdorazowo sprawdzamy jej stan smakując wyłowione z wody warzywo. Mrożona brukselka potrafi być gotowa do jedzenia już po ok. 6 minutach, a świeża – po 10-15. W dodatku czasy gotowania podane na opakowaniach z mrożoną brukselką potrafią wprowadzać w błąd poprzez

Kulinarna Pokusa
Penne z bakłażanem i pomidorkami 129

gallery-78 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-78 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Bakłażana smażymi i dusimy Pomidory i czosnek podsmażamy Następnie dodajemy do bakłażana Warzywa i makaron razem Penne z bakłażanem i pomidorkami Post Penne z bakłażanem i pomidorkami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Duszona kapusta kiszona 156

Duszona kapusta kiszona w nie do końca jest potrawą samą w sobie, stanowi natomiast tradycyjny dodatek do wielu dań, zwłaszcza mięsnych z wieprzowiny charakterystycznych dla naszej

Kulinarna Pokusa
Żurek 140

500ml gorącego płynu, dodajemy do niego 3 czubate łyżeczki kwaśnej śmietany i dokładnie blendujemy. Następnie wlewamy z powrotem do garnka. Zupę dosalamy do smaku (pamiętając, że mięso i warzywa wchłoną część soli z wywaru), dokładnie mieszamy, ale już nie gotujemy. Uwagi Żurek może mieć różny stopień kwasowości. Zależy on przede wszystkim od tego ile dodamy zakwasu. Z kolei sól oraz

Kulinarna Pokusa
Duszona kapusta kiszona z ananasem i jabłkami 248

Kiszoną kapustę można udusić na wiele sposobów – niekoniecznie z cebulą i boczkiem. Może być bowiem dodatkiem nie tylko do golonki, ale też dużo „lżejszych” dań. W

Kulinarna Pokusa