warzywa - 14856 przepisów (strona:390/991)

Naleśnikowa zapiekanka Gyros 463

zmiksować, ostawić na 10-20 minut do napęcznienia. Na rozgrzaną patelnię wlewać po trochu ciasta, smażyć naleśniki na złoto po obu stronach. Przygotować farsz. Mięso usmażyć z dodatkiem przyprawy. Warzywa umyć. Kapustę bez twardych części drobno pokroić w kostkę. Ogórka obrać, pokroić kostkę, podobnie pomidora. Kukurydzę odsączyć. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zupa krem z selera naciowego z koperkiem (wegańska) 185

piórka i wrzucamy je na rozgrzaną patelnię z olejem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy do zeszklenia się cebuli. Wrzucamy je do gorącego bulionu wraz z resztą warzyw i gotujemy 20 minut. Po tym czasie, za pomocą blendera miksujemy na gładki krem, dodajemy posiekany koperek, doprawiamy i mieszamy łyżką. Dekorujemy natką pietruszki, koperkiem i plastrami selera naciowego. Smacznego

Be Fit Be Strong
Kasza gryczana z warzywami. 205

dodać kaszę ,wymieszać . Na oddzielnej patelni obsmażyć z dwóch stron kalafior skropiony delikatnie oliwą ,dodać cukinię i pora i jeszcze chwilkę smażyć wszystko razem przez około 5 minut .Warzywa mają pozostać jędrne .Doprawić .Smacznego

Ladylaura.
Chipsy kiwi z truskawką i suszone truskawki 138

para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";} Zazwyczaj suszarki do grzybów, owoców i warzyw wykorzystujemy sezonowo, a przecież można całorocznie przygotowując np. chipsy bananowe z curry (przysmak, którym zajadaliśmy się w Arabii Saudyjskiej - wkrótce przepis) lub chipsy z zielonego mango. Ostatnio Marysia wpadła na inny

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Lekka sałatka z komosą ryżową 185

doskonały dodatek do sałatek, dań mięsnych i warzywnych, a także deserów.  Może z powodzeniem zastąpić ziemniaki lub ryż. Komosa ryżowa nadała mojej sałatce ciekawego smaku. Doskonale współgrała z warzywami. Zdecydowanie będę po nią częściej sięgać, bo jest zarówno zdrowa, jak i bardzo smaczna.  Zachęcam wszystkich do zakupu produktów firmy   "MAKAR" . Firma oferuje cały wachlarz wspaniałych produktów

Tradycyjna kuchnia Kasi
"Indyjski marchwiowo-dyniowy słoik zdrowia"- zdrowy lunch do pracy 181

reguluje pracę żołądka, czy usprawnia pracę wątroby , dynia działa wzmacniającą i odkwaszająco na nasz organizm - orzechy laskowe- usprawniają pracę mózgu, jesteśmy bardziej wydajni; - seler naciowy- bardzo nisko kaloryczne warzywo, ma dwa razy więcej witaminy C  niż cytrusy - świeże figi- regulują poziom cholesterolu i są pomocne przy bólu gardła - idealne dla tych, którzy w pracy używają aparatu mowy

SMYKWKUCHNI
Pełna niespodzianek zagadka! 73

Otworzyłam paczuchę ,a tam? Dwa akcesoria FISCARS i list, a w nim zagadka dla mnie. Widzę, że będzie się działo! Tarka i nóż...no cóż! Mnie się kojarzy z warzywami, z surówkami, z domową kostką rosołową? Może nowe wydanie Warzywka? Jaki nowy produkt ma zamiar wprowadzić Społem Kielce ? Ja podałam moje typy. A Wy? Na co stawiacie? Nóż i tarka

Z Kuchni Do Kuchni
Murzynek Bambo w ... polskim babcinym kajecie mieszka 152

kakao. Kręcimy czekoladowe baby z matchą i missisipi mud pie. Wynajdujemy lava and nutella cakes. Dodajemy pokruszone słodycze: daim, mars, snickers, oreo,princessy,maltersy...Chili, baileys,koniaki i warzywa w czekoladowych ciastach... Zapominamy jednak o najzwyklejszym, najsmaczniejszym murzynku co w polskim babcinym kajecie mieszka. Tym puszystym, mocno czekoladowym,babcinym lub maminym. Którego najważniejszym składnikiem jest szczypta miłości, garść troski

Fiolka w kuchni
Sałatka jarzynowa 104

produkty kroimy w kosteczkę przekładamy do miski. Seler obieramy trzemy na tarce jarzynowej, mieszamy z musztardą.  Por kroimy w cieniutkie paseczki. Pietruszkę siekamy drobniutko, wszystko dodajemy do pokrojonych warzyw w misce, łącznie z groszkiem.   Przyprawiamy solą, cukrem i pieprzem świeżo mielonym. Na koniec dodajemy majonez i dokładnie wszystko łączymy ze sobą. Wykładamy na miseczkę dekorujemy według uznania. Smacznego

kgwjanczewo
Krój Gotuj, WOW - ale książka! 157

wspólny posiłek powinien trwać nie mniej niż dwie godziny. Składać się z : antipasti (małe przystawki) il primo (pierwsze danie, pasta) il secondo (drugie danie, mięso, ryby, bądź same warzywa) insalata (sałatka) formaggi e frutta (ser i świeże owoce sezonowe) dolce (deser) Klimat podczas jedzenia, szacunek do jedzenia, używanie wyłącznie świeżych i sezonowych produktów. Włosi bazują głównie na swoich regionalnych produktach

Blondynka Gotuje
Pierogi ruskie z... 125

dressing Tysiąca Wysp  FIRMY ROLESKI Dressing Tysiąca Wysp to wspaniała kompozycja czerwonej papryki, przypraw oraz śmietany. Smakuje idealnie do oczywistych dodatków, takich jak sałatki, owoce morza i swieże warzywa. Ale z naszymi odsmażonymi ruskimi i mięsem mielonym to już... "Niebo w gębie

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron tagliatelle z sosem bolońskim (Tagliatelle con ragù alla bolognese) 189

pancettę, chwilę przesmażyć. Zmniejszyć ogień/moc (na trochę mniej niż średni stopień), dorzucić szynkę, marchewkę, seler i cebulę. Całość podsmażać przez 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając. Warzywa powinny być miękkie i lekko przyrumienione (nie brązowe!). Zmniejszyć ogień prawie do minimum i gotować kolejne 10 minut. Tak powstanie soffritto, czyli baza smakowa do dania. Dodać mięso. Podsmażyć

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania