przygotować i zjeść właściwie w każdej chwili. Jeśli chcemy zabrać ją ze sobą do pracy lub szkoły wystarczy, że zapakujemy ją w pudełko. Kanapka nie jest zwyczajna. Chrupiące kromeczki, warzywa w ziołowo-musztardowym sosie na bazie zdrowego oleju lnianego, a to wszystko po przegryzieniu uzupełnia płynne żółtko. Jak dla mnie jest, to wspaniała propozycja na lunch, śniadanie, kolację... Spróbujcie
Słodkie okruszkiDynia to jest cudowne warzywo, wiele smacznych dań można z niej wyczarować. Dzisiaj chce Wam pokazać jak zrobić samemu czyste puree z dyni. Za kilka dni wystawie również puree z dyni na ostro. Będzie to super jako dodatek do lazanii , sosów, zup itp. Dynię umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki. Następnie za pomocą łyżki wyjąć środek z nasionami. Wyłożyć
Kuchnia Pokoleńmnie był po prostu zbyt delikatny, kremowy, o dominującym słonecznikowym posmaku. Mimo że sam topinambur bardzo lubię, to tylko w wydaniu z solidną porcją chili lub chrzanu, które nadają warzywu solidnego kopa. Chociaż oczywiście widzę w tym wszystkim zamysł szefa kuchni, który chciał, aby każda zupa była wyjątkowa i dawała kompletnie inne wrażenia smakowe, więc ta delikatność ostatniego kremu idealnie
Food SquareSkładniki: 4 plastry karkówki mąka do obtoczenia 0,5 kg kiszonej kapusty 1 duża cebula 3 liście laurowe 4 ziela angielskie pół szklanki
Pobite gary Barbarywędzonej papryki, zblendujcie sobie ugotowane posolone ziemniaki z cebulką z patelni - to już jest pyszne! ;) Gotowy ser możecie użyć do wszystkiego - do pizzy, tostów, zapiekanek, jako dip do warzyw czy nachosów, do kanapek na zimno jak serka topionego, a nawet do wyjadania prosto z palca ;) Pozdrawiam wszystkich serożerców i zachęcam do pisania w komentarzach, jak Wy robicie swoje niby "sery
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIECurry po tamilsku znaczy po prostu "sos". Dania nazywane dziś curry to gęste sosy z dodatkiem warzyw, mięsa lub ryb, no i oczywiście przypraw charakterystycznych dla kuchni Indii. Dziś wersja z kurczakiem. Aromatyczna i sycąca o intensywnym żółtym kolorze
Milion Smakówgotujemy kilka minut na małym ogniu . Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Odciskamy nadmiar soku. Cebule również ścieramy na małych oczkach. Możemy też zetrzeć warzywa w malakserze przy użyciu nakładki tarki i całość lekko zmiksować. Dodajemy do ziemniaków mąkę, jajka i cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju cienkie, chrupiące placki
Moje Kuchenne Rewelacjekolendry szczypta lubczyku szczypta pieprzu szczypta imbiru tłuszcz do smażenia W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, przyrumienić poporcjowanego i umytego kurczaka. Przysmażyć ze wszystkich stron, podlać winem, dodać posiekane warzywa, pieczarki i przyprawy, dusić pod przykryciem, podlać jeszcze trochę wodą lub rosołem. Kiedy mięso będzie miękkie zestawić z ognia i jeszcze przytrzymać ok 10 min pod przykryciem. Podawać
Gotowanie jest łatwemąkę, po czym dokładnie wymieszać i nastawić na ogień by masa buraczkowa zgęstniała. Ciasto podpiec , ok 15 min w temp 190 st. Na podpieczone ciasto włożyć buraczki, obieraczką do warzyw pokroić całą cukinię na cieniuteńkie plasterki, przykryć buraczki, na wierzchu ułożyć kiełbaski, i pokrojoną mozzarellę, posypać oregano i posiekaną papryczką chili (ja użyłam jeszcze pomarańczowej goudy do lepszej kolorystyki.) Piec
Gotowanie jest łatwełyżeczka oregano sól pieprz koperek Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć razem z cebulą na niewielkiej ilości tłuszczu. Przyrumienione mięso przełozyć do garnka, patelnię przepłukać i dodać do garnka. pokroić warzywa oprócz ziemniaków , zalać ok 2 litrami wody dodać groch i gotować do miękkości, ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, gotować do momentu kiedy będą miękkie. Dodać natkę
Gotowanie jest łatweodrobiną szczypiorku. Jajka rozmącić i wlać przykrywając wszystko na patelni. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i smażyć na wolnym ogniu aż jajka się zetną. Zsunąć cały omlet na talerz , udekorować warzywami i posypać szczypiorkiem
Gotowanie jest łatwesolą i pieprzem. Do naczyń na rozłożyć, plasterki marchewki, plasterki jajek , natkę pietruszki i groszek. Oddzielić mięso od kości, rozdzielić do miseczek i zalać wywarem. (można dodać jeszcze trochę warzyw jeśli ktoś lubi. Wystudzić i wstawić do lodówki do schłodzenia. Opublikowany
Gotowanie jest łatweCzęsto kupując kapustę z bocznymi liśćmi wyrzucamy je , a okazuje sie ze te liście również można wykorzystać i zrobić oryginalne zielone gołąbki :P 12-14
Gotowanie jest łatwe2-3 cukinie okrągłe 300 g mięsa mielonego sól pieprz majeranek pół łyżeczki suszonych pomidorów 1 pomidor 2 ząbki czosnku pół cebuli 100 g żółtego sera
Gotowanie jest łatwenadzienie, wyrównać, Położyć plasterki kiełbasy , posypać żółtym serem i szczyptą oregano. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiec przez ok 15 min. Podawać z sosem pomidorowo paprykowym lub sałatką z warzyw sezonowych
Gotowanie jest łatwe