warzywa z kurczakiem - 2895 przepisów (strona:92/193)

Kurczak z ziemniakami i buraczkami 190

Chwilę nic z przepisów się nie pojawiało, ale już wracam z nowymi pomysłami :) Dziś podudzie z ziemniakami i buraczkami, w sam raz na niedzielny obiad :)  

Parowar Faceta
PIECZONE PODUDZIA KURCZAKA Z WARZYWAMI 357

Mieliśmy ochotę na kurczaka, ale nie chciało nam się długo stać "przy garach", więc przyrządziliśmy pieczone podudzia z warzywami. To danie praktycznie robi się samo, nie ma zbyt dużo brudnych naczyń do mycia, a także nie trzeba go jakoś specjalnie pilnować. Polecamy na letni obiad :). Serwuj ze schłodzoną surówką z jogurtem lub śmietaną, np.: - mizeria z kukurydzą , - surówka

Przepisy Aleksandry
Kurczak pieczony na tymianku. 115

końcem pieczenia kurczaka zdejmujemy z niego folię aluminiową, a dookoła wykładamy ugotowane ziemniaki, posypujemy je przyprawą do ziemniaków i dopiekamy. Po wyjęciu kurczaka odstawiamy go na pół godziny, żeby nabrał soczystości. Następnie porcjujemy i podajemy z pieczonymi warzywami. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Rosół ze swojskiego kurczaka z Makaronem polskim nitki 142

Kawałek pora około 2,5 l wody sól, vegeta , pieprz, do smaku kilka ziarenek ziela angielskiego Makaron nitki z Makaronów polskich Wykonanie : Kurczaka umyć i poporcjować, włożyć do garnka i zalać wodą. Marchew obrać i umyć. Wszystkie warzywa obrać , umyć i włożyć do garnka Wrzucić kilka ziarenek ziela angielskiego. Gdy woda się zagotuje dodać sól lub vegetę oraz pieprz

Sama słodycz i szczypta chili
Pasztet drobiowy 358

łyżeczka słodkiej papryki 2 jajka (L) Sposób przygotowania: Na oliwie podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę dodajemy mięso mielone oraz piersi z kurczaka pokrojone w kostkę, włoszczyznę i zalewamy około 3 szklankami wody (żeby zakryła mięso i warzywa) doprawiamy listkami laurowymi, pieprzem w kulkach, jałowcem i zielem angielskim całość dusimy na średnim ogniu, aż większość płynu odparuje. mielimy mięso i warzywa

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Cytrynowy kurczak 193

Przepis na cytrynowego kurczaka mignął mi przez ostatnie lata kilkakrotnie, ale jakoś zawsze wybierałam coś innego. Niedawno jednak padł pomysł, by w ramach Lubelskiego Kociołka przygotować

Pasja Smaku
Szybki Obiad : Tortilla 245

Ostatnio usłyszałam taką opinię, że dobra tortilla może być tylko z kurczakiem. Nic bardziej mylnego! Żeby tortilla była dobra ważne są wszystkie składniki: od sosu przez warzywa po sam placek.  Najlepiej, żeby placek na tortillę był zrobiony samodzielnie, ale to bywa niestety kłopotliwe, zwłaszcza, gdy mamy ochotę na szybki obiad, bez zbędnego kombinowania. Wtedy łapiemy tortillę kupną (czytajcie skład

Pełna Lodówka
Nafaszerowana papryczka ;) 128

fasolki szparagowe - 1 mała cebula - świeże listki bazylii i oregano - natka pietruszki - 1 łyżka oleju rzepakowego - ok. 50 g piersi z kurczaka - 1 jajko - sól do smaku PS .: Tak na prawdę papryczkę można nafaszerować niemalże każdymi warzywami, wszystko zależy od upodobania i od zawartości lodówki :D Przygotowanie: Potrzebne warzywa obieramy i kroimy w małą kostkę, cienkie plasterki, bądź

Zdrowie na języku :P
Pomidorowa z ryżem 118

pomidorowego- domowego , 2 łyżki sosu Lutenica Premium Rosa, ryż Paraboiled naturalny Sonko. Przygotowanie:      Bazą każdej zupki pomidorowej jest rosół. Kurczaka zalewamy zimną wodą i gotujemy ok. 30 minut. Łyżką ściągamy powstałe szumowiny. Dodajemy obrane warzywa. Cebulę przekrawamy na pół i przypalamy ogniem, aż do uzyskania czarnego koloru. Można także położyć połówki cebuli na suchej patelni i podgrzewać

Aga w kuchni
Pasztet z pieczonych bakłażanów i drobiu. 147

bakłażana myjemy kroimy na plastry, układamy w naczyniu wysmarowanym masłem, posyp solą, ułóż czosnek i cebulę, pieczemy 30 minut. 2. Podroby i kurczaka - oddziel mięso od kości, zmiksuj z żółtkami i namoczoną bułką, dodaj upieczone bakłażany i warzywa, wszystko zmiksuj blenderem na gładką masę.  3. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, delikatnie wmieszaj w masę, dodaj posiekaną pietruszkę. Naczynie

SMYKWKUCHNI
Zupa brokułowa - szybka, pyszna, zdrowa !!! 245

Dzisiaj przepis na bardzo  prostą zupę krem z brokułów - jednego z moich ulubionych warzyw :) SKŁADNIKI(...)duży brokuł (ok.450-500g) 2 duże ziemniaki 2 ząbki czosnku 1l bulionu z kurczaka sól, pieprz, majeranek groszek ptysiowy PRZYGOTOWANIE Gotujemy bulion z kurczaka. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojonego brokuła i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut.  Miksujemy i gotowe !!!! Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami

Moje Kuchenne Rewelacje
Kieszonki kurczaka nadziewane warzywami w sosie serowym 306

pomidory kroimy dowolnie. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie wrzucamy por i resztę warzyw, obsmażamy 2-3 minuty. Zestawiamy z ognia zostawiamy do wystygnięcia.Następnie mieszamy z pokrojonym w kosteczkę serem żółtym, doprawiamy solą do smaku. Kieszonki z kurczaka nadziewamy farszem, dociskamy mięso, możemy spiąć wykałaczkami, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch mięsa, smarujemy cienko majonezem

Wanilia i Kardamon
OSTRO- SŁODKO- KWAŚNY = Kurczak w Meksyku! /kurczak 321

MEKSYKAŃSKI - w rondelku podsmaż na oliwie czosnek, cebulkę, papryczki - duś około 5-6 minut, - dodaj pozostałe warzywa, duś 8 minut - na sam koniec dodaj pokrojonego w grubszą kostkę ananasa - podlej wodą - dodaj koncentrat pomidorowy, dopraw solą - gotuj około 3 minut, dodaj upieczonego Kurczaka i duś jeszcze 7-8 minut - podawaj gorące, udekoruj papryczką piri piri PRZEPYSZNY POMYSŁ NA OBIAD

SMYKWKUCHNI
Sajgonki z kurczakiem, warzywami i trzema sosami 424

Rolls. Popularne w Chinach i południowo-wschodniej Azji małe krokiety z owocami morza, mięsem i warzywami. Smażone w głębokim tłuszczu lu surowe, jedzone na ciepło i zimno, podawane z sosami, dipami, na zakąskę. Tej wersji najbliżej do Wietnamu. Uwielbiam zapach sajgonek o poranku… Kurczaka oczyszczamy i jak najdrobniej siekamy. Możecie go też grubo zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać

Karo in the Kitchen
Rosół z indyka i kurczaka z wolnowaru 218

Znakomity, intensywny w smaku, rosół. Ponieważ mój wolnowar ma pojemność 3.5 l, po włożeniu mięsa i warzyw nie zostaje zbyt wiele miejsca na płyn. Ale  dzięki  temu rosół, który otrzymujemy jest niezwykle aromatyczny. Na ogół pierwszego dnia jemy zupę jako czysty  rosół, tylko  z domowym makaronem, natomiast resztkę która zostaje, następnego dnia traktuję(...)już  tylko jako bazę do innej zupy np ogórkowej. Z tej porcji zostaje nam sporo mięsa. Jeżeli lubimy gotowanego kurczaka i indyka, możemy mięso  zjeść  bez przerabiania. Najlepsze zaraz po ugotowaniu, jeszcze ciepłe, wyjęte prosto z wywaru. Możemy też ugotowane mięso przerobić na pasztet lub farsz do pierogów lub naleśników. A nasze psy na pewno będą

Stare Gary

Proponowane wyszukiwania