warzywa z kurczakiem - 2895 przepisów (strona:84/193)

Poniedziałkowy "fit" - Drobiowe cheeseburgery na sałacie 203

Lubicie domowe cheeseburgery ? Ja niestety przepadam od czasu do czasu, jednak jak wiadomo nie należą one do dietetycznych przekąsek. Tym samym, postanowiłam je troszkę "odchudzić" i

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - Cukinia faszerowana ryżem z suszonymi pomidorami, papryką i kurczakiem 406

Jak co poniedziałek chcemy zaprosić Was na coś mniej kalorycznego, co po weekendowych szaleństwach pozwoli nam odetchnąć od ciężkich potraw... Dzisiaj do przygotowania dania użyłam produktu

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekanka makaronowa z bakłażanem 259

Czy zdarza Wam się kupić za dużo warzyw, a potem martwić co z nimi zrobić, żeby się nie zmarnowały? Mnie się zdarza całkiem często, zaś ostatnio

Kuchenne zapiski Edyty
kurczak w miodowej glazurze. i brokuł 179

Jedliście kiedyś kurczaka na słodko? Albo jakiekolwiek inne mięso w tej wersji? Nie? Dlaczego? Czyżbyście się 'bali'....? Więc mówię - nie ma czego! Wręcz poprosicie o dokładkę

chili & sugar
Kurczak z kuskusem i warzywami po grecku 142

powolnym delektowaniem się kolorowymi, warzywnymi daniami w promieniach słońca. To danie idealnie wpasowuje się w klimat ciesząc oko feerią kolorów. Piersi z kurczaka krótko smażymy na patelni i łączymy z ugotowaną kaszą kuskus i warzywami. Całość posypujemy greckim serem sałatkowym i podajemy z ziołowym sosem, np. greckim sosem ogórkowo-koperkowym. Do tego koniecznie kieliszek białego, schłodzonego wina

Milion Smaków
Barracuda w Gdyni 117

grzybowa (Borowikowa z łazankami) Medaliony z polędwiczki wieprzowej z puree ziemniaczanym, szparagami, kawałkami ciasta francuskiego oraz maślaną gruszką z chili Pierś z kurczaka w świeżych ziołach ,z borowikowym risotto, sezamie z grilla ,z pieczonymi warzywami oraz sosem maślanym z suszonymi pomidorami. Na deser obłędny sernik ( strzał w  10! Idealny, puszysty- genialny) i szarlotka ( bardzo smaczna, domowa z lodami waniliowymi

Wielki apetyt
Surówka z białej rzodkwi. Tylko dla koneserów. 12 kcal/100 gram ... 164

drobiu. Tak jak wspomniałam - moim chłopakom surówka nie "podpasowała". Ja zjadłam ze smakiem. Ze względu na właściwości odchudzające będę częściej sięgać po to warzywo. Tym bardziej, że doskonale smakuje jako dodatek do wędlin. Tu z kurczakiem w jabłakach

Kuchnia po mojemu
Barszcz z młodych buraczków i fasolki szparagowej 179

zupy traktuję po macoszemu i nadal tak jest, bo wolę dania mniej płynne, aczkolwiek nie koniecznie miesne. To jest jednak zupka z warzyw z mojej działki, jak jej nie kochać  ? :) Składniki: 2  udka z kurczaka (0,5 kg) 50 dkg mlodych buraczków 30 dkg fasolki szparagowej 2 średnie  młode ziemniaki 20 dkg białej kapusty 1 srednia marchewka

Gosia gotuje
Zapiekanka z makaronem i brokułem 361

rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy wykładamy wycisnięty czosnek oraz posiekaną drobno cebulę. Kiedy składniki będą miały kolor złoty dodajemy pokrojoną pierś z kurczaka opruszoną przyprawą gyros.Smażymy dopóki mięso nie będzie surowe. Do podsmażonych warzyw i mięsa dodajemy brokuł oraz mały jogurt naturalny oraz dwie łyżki śmietany. Doprawiamy ziołami oraz pieprzem. Aby sos był bardziej smaczny, możemy także roztopić kostkę

Kuchnia Pełna Pasji
Majowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów – Sałatka piknikowa z makaronem risini 206

Po raz kolejny wzięłam udział w akcji. Majowym wyzwaniem blogerek i blogerów  był – Piknik.  Ponownie, wspólnie  z zaprzyjaźnioną grupą szykowaliśmy, tym razem, dania piknikowe.  Cała

mojewypiekiinietylko
Ekspresowy obiad: Makaron z warzywami po chińsku 444

Nawet gdy mamy tylko kwadrans na przygotowanie czegoś do zjedzenia, nie musimy być skazani na kanapki. W tym czasie można przygotować pyszny obiad lub kolację na

chwile dla mnie
Sałatka caprese w wersji dla mężczyzn 357

Dzisiaj przedstawię "męską", treściwą wersję wariacji na temat sałatki caprese. Tą potrawę wymyślił mój W. i zajada się nią na obiad/kolację. Składniki: pomidory koktajlowe lub

Taste Of My Day
Sałatka z brokułem,fetą, grillowanym kurczakiem, makaronem kukurydzianym i orzechami włoskimi 278

Składniki: 250 gram piersi kurczaka 1 brokuł, około 500 gram 60-70 gram makaronu kukurydzianego lub innego bezglutenowego 100 gram sera feta garść orzechów włoskich sól

Mango Papaja
Sałatka wiosenna z kurczakiem 252

drobno pokroić. Rzodkiewki i pomidory pokroić wzdłuż na cząstki. Sałatę porwać na kawałki. W rondlu zagotować wodę, dodać wegetę i opłukaną pierś z kurczaka, gotować do miękkości. Ugotowaną i ostudzoną pierś, porwać na kawałki. Wszystkie warzywa wymieszać z solą i pieprzem. Następnie dodać gotowaną pierś, delikatnie wymieszać. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById

Kuchnia Danusi
Pierogi mięsno-marchewkowe z kminkiem 157

Wykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat ten smak mi pasował do delikatnego marchewkowego posmaku farszu. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Ogórkowa na skrzydełkach z dymką 121

Składniki:  4 duże ogórki kiszone  3 marchewki  duża pietruszka  3 skrzydełka z kurczaka  pieprz kolorowy  zielona część dymki  Przygotowanie:  Gotujemy wywar na skrzydełkach. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Po 20 minutach gotowania wywaru wrzucamy pokrojone warzywa razem z sokiem z ogórków, gotujemy przez kolejne 20 minut, doprawiamy kolorowym pieprzem, podajemy posypane

Moja smaczna kuchnia
Koreczkowy banał ? - nie do końca 204

światło i gdzieś do 2.00 w nocy go nie ma . Nikt nie wie czemu . Na wszelki wypadek kolacja była przygotowana wcześniej (Sałatka z warzyw z rosołu -- zjedliśmy ją przy świeczce). Obiad nie był nowością - zrobiłam Kurczaka w potrawce ( reszta rosołu i kurczaka z niedzieli) + r yż + m archewka z groszkiem. A , że dzięki temu miałam więcej czasu zajęłam się melonem

Buniabaje w kuchni
Zupa spalająca tłuszcz 112863

szczypior natka pietruszki 1-2 łyżeczek kminku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku. Wyciągnełam kurczaka. Skroiłam kapustę, paprykę, marchew I seler. Popłukałam kalafior, pokroiłam szczypior. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu. Doprawiłam kminkiem I sokiem z cytryny. Dodać puszkę pomidorów I natkę pietruszki, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz I pod przykrycie

Smaki Edyty
Zupa spalająca tłuszcz z brokułami 3257

tymianku, rozmarynu 2 ząbki czosnku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku I zioła. Wyciągnełam kurczaka. Skroiłam kapustę, paprykę, marchew I seler. Popłukałam brokuły, pokroiłam por. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu. Doprawiłam sokiem z cytryny I przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać puszkę pomidorów I natkę pietruszki, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć

Smaki Edyty
Pomidorowa z dużą ilością warzyw 151

latem. Dla mnie pomidorowa pora powinna trwać wiecznie :D Dlatego u mnie pomidorówka, ale taka w mojej wersji, na wywarze z warzyw, które później blenduję, dzięki czemu zupa jest gęsta i kremowa, tak jak lubię. Potrzebujemy: udko z kurczaka, bądź porcję rosołową dwie duże marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 500 g przecieru pomidorowego szczypta

MamaOskarka
Podudzia pieczone z warzywami 403

trochę pracy, bo trzeba najpierw ugotować ziemniaki, podsmażyć mięso i warzywa. Następnie upiec w piekarniku. Zapewniam jednak, że ten wysiłek się opłaci :) jeżeli nie mieliście jeszcze okazji jeść pieczonej cebuli i czosnku to koniecznie musicie spróbować! Składniki na 2 porcje: z przepisu Krew i mleko 4 podudzia z kurczaka 8 małych ziemniaków 4 pietruszki 4 marchewki 1 cebula 1 główka(...)podudzia i dokładnie obtoczyć. Rozgrzać patelnię i podsmażyć podudzia. Włożyć do naczynia żaroodpornego. 3. Pietruszkę, marchewkę, cebulę obrać ze skórki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy i podsmażyć obrane warzywa wraz z podgotowanymi ziemniakami. Przełożyć do podudzi. Dodać główkę czosnku przekrojoną na pół. Posypać natką pietruszki. 4. Piec przez 1 godzinę w 200 stopniach

Moja Galeria Smaku
Kapuśniak z młodej kapusty 150

Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - pęczek młodej włoszczyzny - około 2,5 litra wody - 0,5 główki młodej kapusty - 5-6 średnich ziemniaków - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte mięso zalewamy wodą, solimy i gotujemy. Gdy woda zacznie wrzeć ściągamy szumowiny i wkładamy włoszczyznę (razem z łodygami selera i pietruszki). Kapustę szatkujemy w cienkie paski(...)dokładamy do wywaru. Gotujemy całość do momentu aż warzywa będą na wpół miękkie.  Następnie wrzucamy surowe ziemniaki pokrojone w kostkę. Gdy warzywa będą już miękkie odławiamy włoszczyznę i mięso. Marchewkę kroimy w krążki a piersi z kurczaka w kostkę i z powrotem dodajemy do zupy. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy

Qchnia po prostu
Tagine z kurczaka ze śliwką szydłowską 216

Kupiłam sobie naczynie do tagine, czyli naczynie do powolnego duszenia mięs i warzyw, typowe dla kuchni marokańskiej. Takie najzwyklejsze, klasyczne, bo całe gliniane i glazurowane. Składa się z  dwóch części: dolnej, czyli garnka i górnej, czyli pokrywki w kształcie stożka z małym otworkiem. W czasie gotowania w stożku zbiera się para, która się skrapla i powoduje, że potrawy(...)patelni rozgrzewamy oliwę i obsmażamy kurczaka do lekkiego zbrązowienia. Mięso przekładamy do tagine, a naczynie ustawiamy na kuchence i podgrzewamy. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, a po chwili dorzucamy do niej marchewkę pokrojoną w cienkie plasterki. Warzywa przesmażamy przez chwilę, po czym przekładamy do tagine. Dolewamy bulion

Kulinarne przygody Gatity
Blondynka i Ostrza 197

Dziś pogadam sobie o nożach, o moim ulubionym sklepie, ale głównie o nożach, a konkretnie o dwóch: nóż szefa kuchni i nóż do warzyw firmy Fiskars linii Functional Form.Pierwsze moje wrażenia? Było jakoś dziwnie, noże takie lekkie, a ostrza takie cienkie. Trochę nie moja bajka. Jestem przyzwyczajona do mojego noża szefa kuchni, który nie należy ani do lekkich(...)szybko i sprawnie oczyścimy wątróbki drobiowe. Idę na całość, przyznam się do wszystkiego, filetowałam rybę i nawet wycinałam nim piersi kurczakowi. Od razu zaznaczam nie jestem lekarzem, nie macie szans wpaść mi pod nóż :) Tak więc nóż do warzyw, ja osobiście nazwałabym podręczny i pomocny nóż szefa kuchni. Uważam, że w każdej kuchni powinien się taki maluszek znaleźć. Bez dwóch

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania