której dostaliśmy poczęstunek w postaci ohydnej kanapki z kiełbasą, ogórkiem kiszonym i musztardą. Ogólnie niezjadliwa. Później leciałam liniami US Airways, gdzie poczęstowali nas kurczakiem w sosie pomidorowym z makaronem ryżowym, sałatką z gotowanych warzyw, do tego sałatka z cukinią, papryką, czarnymi oliwkami i serem feta, bułka z masłem i ciastko na deser. Jedzenie może brzmi dobrze, ale smakowało bardzo sztucznie
Zgrabne Gotowaniećwiartki,pieczarki przekroić na pół. Składniki nadziewać na patyki według własnych upodobań.I grillujemy szaszłyczki ze wszystkich stron aż mięso nabierze złocistego koloru. Zamiast kurczaka można dać plasterki kiełbasy lub przyrządzić szaszłyczki z samych warzyw
Monia miesza i gotujekapustkę pekińską cienko poszatkować. W woku podsmażyć kurczaka z marynatą. Dodać cebulę. Po 3-4 minutach dodać paprykę, pieczarki oraz groszek. Wlać sok z cytryny i dodać starty na tarce imbir. Pod koniec dodać kapustę pekińską. Orzeszki ziemne lekko uprażyć na patelni, ale trzeba uważać by ich nie przypalić. Dodać do warzyw i mięsa w woku. Doprawić sosem sojowym, solą
Pasja Smakuwszelkich pustych kalorii. Kilka propozycji tego typu obiadów pojawiło się już na blogu. np. minizapiekanki z rybą i warzywami , zimowa sola sauté , nietypowe klopsiki w delikatnym sosie pomidorowym , delikatna zupa porowa z kukurydzą i kurczakiem , proste i szybkie, wegetariańskie leczo , zupa pomidorowo-imbirowa z zieloną soczewicą . Przyzwyczajam się do tego, by piec, zamiast smażyć
Ratunku obiadobiad przed siłownią. Są warzywa, jest białko, są węglowodany. Dwie godziny później wyciskamy z siebie siódme poty. Pół roku później jesteśmy misterami trawników, parków, klubów, plaż i wszystkich innych hipsterskich miejscówek. Składniki: 1/2 piersi z kurczaka suszony rozmaryn 1 papryka 2 marchewki 1 cukinia 3 ząbki czosnku 2 małe cebule 6 łyżek oliwy z oliwek ostra papryka mielony imbir ciemny
GRUBY WAŁEKłyżka masła 2 filety z kurczaka przyprawa do kurczaka 2 łyżki oleju grzanki graham do podania PRZYGOTOWANIE: Dynię obieramy ze skórki, usuwamy środek z pestkami i kroimy w kostkę. Dynie przekładamy do garnka, dodajemy obrane i pokrojone na małe kawałki marchewki i zalewamy wodą tak aby zakryć warzywa. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy delikatnie solą
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBardzo lubię risotta. Z grzybami, z warzywami, z mięsem czy z owocami morza. Przeróżne. Do niedawna nie jadłam jednak risotta z dodatkiem owoców. Okazało się, że połączenie kurczaka i ananasa sprawdza się również w takim daniu. Dla niektórych może być to zaskakujące, inni powiedzą, że to nic nadzwyczajnego. Jednych i drugich zachęcam do spróbowania tej potrawy, ponieważ wyszła zaskakująco smaczna
Ratunku obiadOstatnio będąc na zakupach zobaczyłam w sklepie ładne pieczarki i postanowiłam je kupić tym bardziej że dawno nie było u mnie nic pieczarkowego. Akurat weekend był
Kuchenne Wariacjepatelni rozgrzewamy olej z pestek winogron i smażymy na nim kurczaka. Gotowe mięsko kroimy w kostkę. Cukinię obieramy, wydrążamy nasionka i kroimy w kostkę. Wrzucamy ją na rozgrzany olej. Dodajemy kukurydzę i groszek. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Wszystkie składniki układamy na talerzu: makaron, mięsko i warzywa - całość posypujemy startym parmezanem. Pychota
Lawendowe Niebomoże odrobinę zaskakiwać. Jednak na pozór słodki ananas idealnie komponuję się z soczystymi kawałkami mięsa, a w połączeniu z resztą popularnych, sałatkowych warzyw tworzy niezwykle smaczną sałatkę, którą z pewnością warto przygotować w naszych domach. Sałatka z Kurczakiem i Ananasem - Składniki: 2 podwójne, nieduże piersi z kurczaka przyprawy: słodka papryka, czosnek w proszku, kolendra, majeranek (lub ewentualnie gotowa mieszanka przypraw
Słodka Stronabazie świeżych ogórków i porów. Smażone ogórki miękną, ale pozostają przy tym chrupiące. Wnosząc tym samym ciekawą świeżość do dania. SKŁADNIKI: 1 por 3 świeże ogórki 1 pierś z kurczaka 150g makaronu muszelek 1 łyżka koperku 1 szklanka śmietanki 30% szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz kolorowy masło do smażenia Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie. Pora przeciąć wzdłuż(...)rozpuścić masło i wrzucić posiekany por. Chwilę podsmażyć po czym dorzucić ogórki starte na tarce jarzynowej. Nie obierałam ich ze skóry. Smażyć, aż warzywa zdecydowanie zmiękną. Zsunąć na bok patelni i wrzucić posiekaną pierś z kurczaka. Delikatnie przesmażyć, po czym zalać całość śmietanką dodając koperek i przyprawy. Na końcu, kiedy sos będzie wystarczająco gęsty, wrzucić ugotowane muszelki i wszystko wymieszać
https:KKuchniaMniamświetna na obiad, i doskonała na kolację. Bez węglowodanów same warzywa i białko. Chude nie smażone białko. Jest ona zgodna z kuchnią pięciu przemian. Znajdziecie w niej słodki, kwaśny, słony, pikantny smak. Składniki: opakowanie kiełków fasoli mung 1 piers z kurczaka pomidor ogórek Na sos: ząbek czosnku 3 łyżki sosu sojowego(...)cukru trzcinowego Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka ugotuj w bulionie z dodatkiem sosu sojowego ok 15 minut . 2. Kiełki fasoli wrzuć na wrzątek na 3 minuty. Odcedź. Pozostaw do ostygnięcia na durszlaku :). 3. Pomidor i ogórek pokrój na zapałki. 4. Kiełki i pokrojone warzywa wrzuć do misy, zalej sosem z podanych
AZgotuj!Wątróbka z avokado podawana na sałatce ze szpinaku z sosem malinowo-balsamicznymCONRAD : Krem z białych warzyw podawany z migdałami, grzanką i oliwa truflowąDANIA GŁÓWNE :JA : Miętus marynowany w estragonie, podawany z puree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami i tagliatelle warzywnymCONRAD: Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami, oscypkiem i bazylią, podawana z ziemniakami smażonymi na maśle oraz szpinakiemDESERY:JA : Tarta czekoladowa(...)musieliśmy długo czekać,kiedy na stół wkroczyły nasze przystawki!Wątróbka: niesamowicie delikatna , rozpływająca się w ustach , świetnie doprawiona … na świeżym szpinaku z fantastycznym sosem!Pycha! Krem z białych warzyw: delikatny, ale absolutnie nie mdły , kremowy , o wyrazistym smaku … z fantastycznymi chrupiącymi migdałami i grzankami.Również polecamy!Po chwili dania główne.Zrobiłam WOW, gdyż przyznaję bez bicia spodziewałam się
Ostra na Słodkowspominany wcześniej kolejny fix Knorr w akcji. Ma ciekawy, miodowy smak i aromat. Dobre połączanie warzyw i mięsa raczej nie może nie smakować. Nawet wybredni, jeśli chodzi o takie smaki mężczyźni w moim domu zjedli kolację bez dąsów. PS. Zdjęcia wyszły kiepskie, bo kurczak zamiast na obiad, został podany na kolację, a za oknami już się ściemniło. Składniki: podwójna pierś
Pasja Smakuminut. Wszystkie składniki lekko studzimy, mięso oddzielamy od kości i jeszcze ciepłe, mielimy dwa lub trzy razy maszynką do mięsa razem z warzywami i bułką tartą. Do zmielonych składników dodajemy jajka, trzy łyżki wazowe wywaru z pod kurczaka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Formę do ciast smarujemy smalcem, posypujemy bułką tartą i układamy
Miód i pieprz