czosnek. Dorzucamy dwie kostki rosołowe i ziele angielskie. Do w pół ugotowanych warzyw dokładamy kukurydzę i świeży tymianek. Gdy warzywa w bulionie będą już miękkie, blendujemy wszystkie składniki.Gotujemy jeszcze chwilę na gazie, dokładamy usmażonego kurczaka i doprawiamy krem solą i pieprzem
kulinarnyJaidzie. Nie gotuję też mięsa osobno, tylko wszystko razem. Składniki: 1 ziemniak 1/2 marchewki 1 plaster pora kawałek piersi z kurczaka kawałek pietruszki / selera 2-3 różyczki brokułu kasza manna 1 łyżeczka masła woda Sposób wykonania: 1. Warzywa myjemy, obieramy. Kroimy dowolnie. Wszystkie warzywa poza brokułem wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. W połowie gotowania dodajemy brokuł
Kuchnia domowa Anizostaje mi mięso drobiowe i warzywa z rosołu, zawsze staram się je wykorzystać w jakiejś potrawie. Tym razem przygotowałam potrawkę z kurczaka. Danie proste, szybkie i tanie, m oże nie wygląda zbyt apetycznie ale smakuje przednio . składniki na 4 porcje 3 ugotowane udka z kurczaka włoszczyzna z rosołu ( marchewka , pietruszka, seler ) 1 szklanka rosołu 1 i 1/5 łyżki
Smakowite DaniaMacie ochotę na rosół, a nie wiecie co zrobić z ugotowanym mięsem i warzywami? Jeśli tak - to upieczcie poniższy pasztet. Wbrew pozorom jego przygotowanie jest banalnie proste. Aby połączyć wszystkie składniki w jedną całość polecam użyć blendera. Poniższy pasztet jest naprawdę świetny w smaku. Kremowy, wyrazisty i bardzo smaczny. Jeżeli lubicie pasztety z wątróbką to polecam Wam inny przepis(...)pieprz gałka muszkatołowa olej Na samym początku z ćwiartek kurczaka obrać mięso. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i przesmażyć cebulę. Gdy zeszkli się - zdjąć patelnię z ognia. Mięso i warzywa przełożyć do miski. Za pomocą blendera wszystkie składniki zmiksować
Ugotowaćdobrej myśli, że obłednie biała zima z pierwszego zdarzenia jeszcze nadejdzie! Sałatka prezentuje się bardzo smakowicie, emanuje kolorami, a żywe barwy warzyw świetnie kontrastują ze świeżymi, zielonymi ziołami oraz złocistymi kawałkami piersi z kurczaka. Polecamy ją każdą porą roku, na imprezę urodzinową, grilla, czy szybką przekąskę - ponieważ jest bardzo szybka w przygotowaniu! W smaku jest bardzo orzeźwiająca, nie należy
Symfonia Smakówprzesmażone mięso można włożyć na 10 minut do rozgrzanego piekarnika. Przygotowane mięso ostudzić i pokroić na zgrabne plasterki. Warzywa i maliny umyć. Na 2 talerze wyłożyć po 1 garści szpinaku, dodać pokrojonego pomidora, maliny i plasterki piersi z kurczaka. Na sam koniec polać sosem czonskowo-koperkowym (w miseczce wymieszać majonez, posiekany koperek i ząbek czosnku - doprawić solą oraz pieprzem
Ugotowaćkreteńska oliwa . Raz w tygodniu jada trochę jagnięciny , naturalnie aromatyzowanej tymiankiem jedzonym przez zwierzęta na pastwiskach. Raz w tygodniu jada kurczaka . Dwa razy w tygodniu jada świeżą rybę prosto z morza. Na pozostałe posiłki jada gorące dania złożone z warzyw strączkowych doprawionych mięsem i przyprawami. Po daniu głównym następuje cierpka sałatka, następnie daktyle, tureckie słodycze, orzechy lub soczyste świeże owoce
Chilli Czosnek i OliwaDziś przepis na roladki drobiowe, które można wykorzystać jako: obiad - z ziemniakami/kaszą/ryżem i surówką, kolację - z warzywami, lunchbox - kładziemy plastry na kanapki zamiast sklepowej wędliny. Składniki: Roladki (2 szt.): 500 g filetu z piersi kurczaka 2 średnie marchewki (ok.90 g) 3 ogórki kiszone 20 g pora 2 łyżeczki musztardy ulubione przyprawy - ostra papryka, słodka papryka, majeranek
Powiedz dietom nieZamiast indyka można użyć piersi z kurczaka. Składniki:0,5 kg piersi z indyka (lub kurczaka)pół porakawałek czerwonej paprykikawałek zielonej papryki5 dużych pieczareksól, pieprzprzyprawa do drobiu1 łyżka sosu sojowego1 łyżka koncentratu pomidorowegobazyliaoreganoSposób przygotowania:1. Umyte mięso kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.2(...)pora kroimy na talarki, dodajemy do mięsa i razem dusimy.3. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i podlewamy połową szklanki wody. Dusimy pod przykryciem. 4. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowy, koncentrat. Przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami i dusimy jeszcze 5 min.5. Gotowe mięso podajemy np. z makaronem.Smacznego
Kuchnia domowa Aninasza pozycja obowiązkowa. Uwielbiam pesto i z chęcią jadłabym je ciągle ;) Przepis pochodzi z Kwestii Smaku . Możemy dowolnie zmieniać warzywa - bób, groszek, fasolka szparagowa, młoda marchewka, kalarepka, świeży szpinak - na co tylko mamy ochotę! Tak przygotowany kurczak jest soczysty i rozpływający się w ustach, ze wspaniałym aromatem długo dojrzewającej szynki. Uwaga : uzależnia ;) Składniki: 2-3 pojedyncze piersi
Plate of JoySałatka na grilla i... z warzywami z grilla z dodatkiem młodych liści szpinaku, sałaty rzymskiej i kiełków brokułu. Podałam ją z sosem ziołowo-czosnkowym do grillowanych podudzi z kurczaka. Składniki: 1 batat 1 czerwona papryka 1 młoda cukinia 2 sałaty rzymskiej mini garść młodych liści szpinaku oliwa cytrynowa zioła do grillowanych warzyw Sos: 1 kubek jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu
Czerwień i błękitwodę wylać teraz mięsa zalać 5 l wody i zagotować, gotować na mniejszym ogniu bez przykrycia dodać warzywa, ziele i liście - pod koniec gotowania wsypać vegetą do smaku przyprawić pieprzem i maggi szponder mielę do farszu na pierogi a z kurczaka robię potrawkę do ryżu makaron "zacierki" ugotowany odlać na sito rosołek podać z marchewką, makaronem i natka pietruszki........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięTaka mała pyszna improwizacja na napotkany sezam :) Co musiałam z nim zrobić,a że mam świeżą fasolkę i pierś kurczaka w lodówce wyszło to :) Składniki
Z Majeczką w kuchnimłody wygląd skóry oraz mają działanie przeciwzapalne Składniki: (na 2 porcje) 80 g makaronu typu Soba ugotowana pierś z kurczaka, pokroić ją w plastry bądź małe kawałki 650-700 ml bulionu z kurczaka/przecedzonego rosołu bez warzyw; podstawowy przepis znajdziesz tutaj: 1 ząbek czosnku pół małej cebuli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 mała łyżeczka owoców Goji 1/2 łyżeczki(...)cebula się zeszkli, dodać odcedzony z warzyw bulion rosołowy. 3. Dodać liście jarmużu/kapusty/nać pietruszki posiekaną chilli oraz jagody Goji 4. Gotować przez 5-25 minut (w zależności od liści które wybierzemy) aż liście będą miękkie- ale nie rozpadające się 5. Wlać gotową zupę do makaronu 6. Na wierzch położyć zielone liście, kurczaka, przyozdobić papryczkami chilli. Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePiny