Meksyk po polsku!

Meksyk po polsku!

Meksyk po polsku!

Makaron z kurczakiem po meksykańsku Ta potrawa to moja improwizacja w kuchni. Naszło mnie na ciepłą kolację, więc postanowiłam zrobić coś prostego i dobrego. Brat uwielbia Meksyk, dlatego ku jego uciesze przyprawiłam danie przyprawą do kuchni meksykańskiej Kamis. Był to strzał w 10! Całość dobrze ze sobą komponowała, i do tego była lekko ostra. Tę potrawę można przygotować także z innych warzyw, lub dodać kukurydzę i czerwoną fasolkę.  Składniki na 3 porcje: Pierś z kurczaka (30 dag) 1 mała cuk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fabryka pomysłów

Autor

FabrykaPomyslowFabrykaPomyslow

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, kuchnia meksykańska, pieczarki, papryka, cukinia, zupa pomidorowa, cebula, warzywa, kurczak, kolacja, lekka, muszelka, fasolka, mięso, dania z makaronem, kurczak z makaronem, kurczak makaron, kurczak po meksykańsku, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, danie jednogarnkowe, piersi, pierś, czosnek, makaron z pieczarkami, dania z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, warzywa po meksykańsku, warzywa z kurczakiem

Inne przepisy z Fabryka pomysłów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kruszynka, 2 września 2012 22:06:51

Ja poproszę porcyjkę tego cuda ;)

Anna Denis, 2 września 2012 22:12:34

chętnie poczęstuje, a wyszło naprawdę świetne:)

whiness, 2 września 2012 22:42:00

Uwielbiam takie dania. :) Chyba zrobię w najbliższym czasie.

Madleine, 2 września 2012 22:44:23

mmmma pycha :)

Helka, 3 września 2012 14:53:28

Improwizacje są najlepsze! ;-)

CornerWithRecipes, 3 września 2012 18:26:07

Lubię takie dania :)

Mariola, 5 września 2012 00:23:34

Bardzo smakowicie wygląda ten przepis na danie meksykańskie:) aż mam na ten makaron ochotę.

Anonymous, 3 października 2012 10:50:34

Jeszcze niczego nie ugotowałam z twoich przepisów , jestem tu przypadkiem . Wielki plus za normalne przepisy , nie wydumane i niezbyt kosztowne. Tak trzymać ! Gotowanie to codzienna czynnośc , nie musi byc jednak nudna lub skomplikowana . Pozdrowienia

Anulla, 3 października 2012 18:38:41

miło to czytać:) sama wychodzę z założenia, że dobre jedzenie, nie musi kosztować fortuny, a blog ma reprezentować, to co ja przygotowuję na codzień:)

Anonymous, 26 listopada 2012 17:52:47

Wczoraj wypróbowałem Twój przepis , składam pokłony!!!!! Genialny przepis wszystkich obecnych na tej uczcie po prostu zamurowało. Czekam na więcej podobnych przepisów.