warzywa z kurczakiem - 2895 przepisów (strona:96/193)

Ryżowe placuszki z cukinią 373

Cukinia to zdecydowanie moje ulubione warzywo.   I ostatnio mam manię, że dodaję ją prawie do każdego dania.   Były już mielone, cukinia faszerowana, kurczak z cukinią i surówka. Teraz kolej na placki, z duuuuużą ilością cukinii. Bardzo pyszne, chrupiące i delikatne. Idealne na przekąskę,   kolację a nawet obiad. Ja je podaję z sosem jogurtowo-koperkowym, który według mnie

Passion of Cooking
Spaghetti z wołowiny i warzyw 193

tortilli czy spaghetti  Sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka, frytek, pizzy. To najpopularniejszy sos na świecie pasujący do steków  Remulada duńska - gęsty majonezowy sos z warzywami o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, żółtego sera, grillowanych warzyw.   Oferta firmy Folwark jest większa niż te trzy sosy

Różowa kuchnia
Świat sosów - współpraca z firmą Folwark 217

cebula) o lekkim smaku curry. Wyśmienity do jajek, wędlin, żółtego sera i grillowanych warzyw. Doskonale uzupełnia paluszki, chipsy, nachosy i świeże warzywa. sos barbecue - klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy

Słodkie okruszki
Zupa z cykorii 149

laurowy 4 cykorie pojedynczy filet z kurczaka 2 łyżki masła sól ,pieprz Przygotowanie Marchew kroimy w ćwiartki ,ziemniaki i filet z kurczaka w kostkę. Podsmażamy na łyżce masła. Zalewamy bulionem warzywnym ,dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości warzyw. Cykorię płuczemy ,wykrawamy głąby i kroimy w piórka. Podsmażamy na łyżce masła i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze

R'n'G Kitchen
Zupa ziemniaczana- kartoflanka 113

ziemniaków 2 pory 1 pęczek natki pietruszki 5 szklanek wywaru warzywnego z kostki sól, pieprz gałka muszkatołowa 30 dag mięsa z kurczaka Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, pory w plasterki, natomiast natkę posiekać. Wywar podgrzać, dodać mięso, warzywa oraz zieleninę. Gotować do miękkości około 40 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką

Tradycyjna Kuchnia
Wiosenny obiad z grillowanym kurczakiem i szparagami 188

nimi nacieszyć. Idealnie i klasycznie - z odrobiną masła i świeżym koperkiem. Sezon szparagowy minie lada chwila więc warto uwzględniać te zdrowe warzywa w swojej diecie póki jeszcze jest taka możliwość. I coś dla mięsożerców - marynowana, soczysta pierś z kurczaka krótko grillowana w zgrzewarce. Jeżeli nie macie zgrzewarki z grillującymi płytkami - wystarczy zwykła grillowa patelnia. I w ten sposób otrzymujemy wczesną

Milion Smaków
Pierogi w rosole 168

   Pierogi w rosole to propozycja na jednodaniowy obiad.Przygotowujemy składniki na rosół, czyli:-ok. 3 l wody-seler, por, pietruszka-marchewka-kilka suszonych grzybów-kilka

Maminek kulinarny
Ogórkowa małosolna 166

być podawana w różnych konfiguracjach z ziemniakami, ryżem, z dodatkiem papryki. A tym razem jest ogórkowa małosolna zupa zmiksowana z różnymi warzywami. Zupa ogórkowa małosolna jest bardzo smaczna. Ma delikatnie kwaskowy smak. Polecam. Składniki: 1 litr rosołu z kurczaka 10 szt małosolnych ogórków, 1 marchewka 1 pietruszka 3 ziemniaki, 50 ml słodkiej śmietany 30 % 3 szt. ziela angielskiego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak duszony z cukinią i papryką 264

jogurtu olej do smażenia Paprykę pokroić w kostkę a małe cukinie w plasterki (moje cukinki miały 10-15 cm długości). Pierś kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Chwilę smażyć, gdy mięso zmieni kolor dodać pokrojone warzywa. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusić wszystko aż mięsko i warzywa zmiękną. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zestawić

Monia miesza i gotuje
Empanadillas z jagnięciną i warzywami 223

zamiast smażyć je w głębokim tłuszczu upiekłam je w piekarniku. Do nadzienia można użyć dowolnych składników, warzyw, ryb, owoców morza, mięs. W tym przypadku wykorzystałam jagnięcinę, która została mi z obiadu z poprzedniego dnia. Równie dobrze można wykorzystać mięso z rosołu, upieczoną pierś kurczaka lub tuńczyka z puszki. Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego1 posiekana cebula4 posiekane pieczarki1/2 posiekanej czerwonej papryki2

Smakowity Blog Kulinarny
Udka w ziołach z ziemniakami z rękawa 298

gotowców typu "pomysł na.." Sami dobieramy przyprawy i dodatki:) Mięsko pieczemy razem z ziemniakami, można dodać też inne warzywa, takie jak marchew, brukselka, kapusta, fasolka szparagowa, co tylko lubimy;) Smaczne i aromatyczne danie, które praktycznie robi się samo :) 2 udka z kurczaka   (polecam z kurczaków z wolnego wybiegu kupuję w KLIK )   5- 6 ziemniaków 4 ząbki czosnku

Takie tam pichcenie
Tarta ze szparagami, porem i pomidorami 208

27cm - wymiar denka: 1 porcja ciasta na tartę - przepis własny TU 1 mała, podwójna pierś z kurczaka (300g) pęczek zielonych szparagów (700g) 1 duży por (100g) - jego biała i lekko zielona część; ciemnozielone liście warto umyć, poporcjować i zamrozić do wykorzystania jako warzywo do zupy kilka sztuk pomidorków czereśniowych (100g) 2 jaja - całe 100g sera żółtego - startego na dużych oczkach

Grunt to przepis!
Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym 187

limonki Makaron rozłożyć pomiędzy 6 talerzy. Łyżką cedzakową nałożyć mięso wraz z warzywami. Bulion doprawić solą i odrobiną świeżo mielonego czarnego pieprzu, a następnie rozlać do talerzy. Posypać listkami świeżej kolendry.   źródło: BBC Good Food The post Curry laksa z kurczakiem i makaronem ryżowym appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Sznycel z kurczaka z sadzonym jajem, pyrą i kalafior z bułką tartą czyli trochę po poznańsku. 284

Zainspirowana pewnym ciekawym blogiem, którego autor najwyraźniej pochodzi z Poznania, postanowiłam zrobić taki obiad. Każdy składniki doskonale zna, wystarczy tylko poskładać je w całość. Pyszny, niedzielny

Mango Papaja
Szaszłyki z cytrynową piersią z kurczaka, cukinią i dwukolorową papryką 186

Paprykę i cukinię umyć, a następnie pokroić (paprykę - w kostkę, a cukinię - w niezbyt grube plasterki). Warzywa delikatnie posypać przyprawą do grilla. Patyki szaszłykowe nadziewać papryką, piersią, cukinią, ponownie piersią i papryką itd. Na tackach do grillowania ułożyć przygotowane szaszłyki i polędwiczki z kurczaka. Grillować tak długo, aż mięso się zetnie. Dzięki tackom do grillowania - mięso z kurczaka będzie soczyste

Ugotować
Pierś kurczaka z parowaru z białym grejpfrutem na rukoli 486

Po kilku dniach bez parowania, sylwestrowy obiad zrobiłem w parowarze.Tym razem padło na pierś z kurczaka, grejpfruty z puszki, którym kończył się termin ważności i trzeba

Parowar Faceta
Grillowana tortilla z kurczakiem teriyaki – dookoła świata 276

Grillowana tortilla z kurczakiem teriyaki – dookoła świata Grillowanie na świeżym powietrzu zawsze jest przyjemne , a wymyślanie co wrzucić na ruszt , jeszcze fajniejsze Dzisiaj dookoła świata , czyli mix kuchni meksykańskiej ( tortilla ) z kuchnią azjatycką ( teriyaki i liście mizuny-sałaty japońskiej ) , włoską ( parmezan ) i polską ( boczuś, cebulka, rzodkiewka ) . Naprawdę fantastyczny smak , a do tego jeszcze prosty sos na bazie majonezu(...)sosu chilli , kupa zdrowych warzyw ..mniam , po prostu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polecam , jako odskocznię od karkówki , choć nie ukrywam ,że trudno ją przebić , to zawsze warto próbować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 opakowanie dużych tortilli ( 4 sztuki ) 4 szt pojedynczych filetów z piersi kurczaka kilka kawałków boczku wędzonego

Ogrodnik w podróży
Tradycyjna Paella valenciana 287

zrobiłam prezent na Dzień Dziecka:) Czy zgadliście, jaka hiszpańska potrawa znalazła się na banerku akcji? To paella valenciana , "matka wszystkich paelli", w swojej oryginalnej, pierwotnej formie, czyli z mięsem kurczaka i królika. W paelli nie znalazły się niestety ślimaki - wybaczcie, ale tego bym nie przełknęła ;) Zapraszam Was więc na przepis na pyszną, tradycyjną paellę - jedno z najsławniejszych hiszpańskich dań ! Paella(...)przy ogniskach, na których gotowali ryż i to, co mieli pod ręką. Były to miejscowe warzywa, takie jak fasola, pomidory, papryka czy karczochy, a także łatwo dostępne w okolicznych sadach ślimaki , czy, od czasu do czasu, dzikie króliki . Od święta do paelli dodawano mięso kurczaka. Paellę przygotowywano nad ogniem z drewna pomarańczowego, dzięki czemu potrawa wchłaniała jego aromat

Chilli Czosnek i Oliwa
Makaron z kurczakiem, cukinią i szpinakiem / Chicken, zucchini and spinach pasta 366

garść świeżego szpinaku sól i pieprz 2-3 łyżki masła 1/2 szklanki śmietanki 30-36% 1 szklanka mleka 1/4 szklanki startego parmezanu 1/8 łyżeczki płatków chilli 300 g upieczonego kurczaka, pokrojonego w kostkę 220 g ulubionego makaronu Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i odstaw. Na dużej patelni, na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż cebulę, marchewkę(...)parmezan. Dopraw solą i pieprzem i gotuj na bardzo małym ogniu aż lekko zgęstnieje. Do smażących się warzyw dodaj pietruszkę i cukinię. Dopraw solą i pieprzem i smaż do miękkości, przez około 5 minut. Zmniejsz ogień do małego, dodaj pomidory, kurczaka i szpinak. Dopraw solą, pieprzem i chilli i smaż przez kolejne 5 minut. Wlej sos do patelni, wymieszaj

karmelowy
PAELLA Z OWOCAMI MORZA I WARZYWAMI + KONKURS!!! 349

będzie sięgał po dokładkę! Ps. jeśli nie lubicie krewetek możecie zastąpić je mięsem z kurczaka lub indyka. Do przygotowania wykorzystałam nowy Koncentrat bulionu warzywnego KRAKUS – jest to koncentrat, który pomoże nam w przygotowaniu baz zarówno do zup, jak i sosów. Starannie dobrana kompozycja warzyw sprawia, że jego zastosowanie jest bardzo uniwersalne – świetnie spisze się zarówno w przypadku Paelli

Ostra na Słodko
Bulion mięsno-warzywny 214

wszystko roztworem kostki, popełnilibyśmy wręcz kulinarną zbrodnię i zniweczyli własną pracę. Poniżej pokazujemy jak ugotować bulion z mięsa i warzyw. Mięsem ze zdjęcia jest wołowina (powinna to być najlepiej chuda rosołowa), ale można użyć też np. nogi z kurczaka, skrzydeł i szyjek z kaczki, albo szyi z indyka. Ma to naturalnie wpływ na smak, więc każdy musi zdecydować jaka wersja(...)się wprawy). Nie wolno dopuścić do zagotowania się wody z szumowinami, gdyż nie da się ich już w prosty sposób usunąć i zostaną one w wywarze. Wrzucamy do garnka warzywa oraz przyprawy, w tym resztę soli i zwiększamy nieco ogień. Bulion powinien gotować się dość powoli pod częściowym przykryciem od 1,5 do 2,5 godziny, zależnie od twardości mięsa

Kulinarna Pokusa
Zupa jarzynowa 457

udka kurczaka Wykonanie: W dużym garnku gotujemy w lekko osolonej wodzie udka kurczaka- około 35-40 min. Po ugotowaniu - udka przełożyć na talerz. Pokroić ziemniaki, pietruszkę i marchew w kosteczkę,  dodać do bulionu kurczakowego. Dodajemy 1 łyżeczkę soli, 0,5 łyżeczki pieprzu i papryki. Warzywa gotujemy około 10-15 min. W międzyczasie płuczemy i kroimy na mniejsze części brokuły

Smaki Edyty