podobnie i za każdym razem smakuje obłędnie! Możecie wykorzystać do jego zrobienia mięso oraz warzywa z rosołu - jeśli ich nie macie, należy najpierw ... ugotować wywar mięsno - warzywny, czyli rosół. Składniki (na kwadratową formę o rozmiarach 35x12 cm) 1,5 kg mięsa drobiowego (kurczak, kurczak i indyk) 0,5 kg wątróbki drobiowej włoszczyzna jak do rosołu (bez kapusty(...)gramów konfitury śliwkowej 2,5 łyżeczki żelatyny spożywczej 3 łyżki gorącej wody Wykonanie: Wykorzystujemy mięso pozostałe z rosołu lub gotujemy wywar mięsno - warzywny (rosół). Po ugotowaniu mięso i warzywa wyjmujemy z wywaru, odstawiamy do wystygnięcia. Wątróbkę drobiową myjemy, oczyszczamy z błon. Obtaczamy w mące i smażymy na oliwie, aż się zarumieni. Odstawiamy do wystygnięcia. Cebulę i czosnek siekamy, następnie
Garniec Magaliekosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsypujemy mąką. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, szklimy cebulę. Dokładamy kurczaka i podsmażamy. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, marchewkę i pieczarki w plasterki, paprykę w kostkę. Wszystkie warzywa dokładamy do mięsa. Zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Między czasie doprawiamy przyprawami: węgierską
VioletoweKucharzenieDawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego
Pasja Smakucebulę pokrojoną w piórka, czosnek posiekany i imbir obrany i starty na tarce. Gdy wszystko nam się lekko zrumieni dorzucamy kurczaka pokrojonego w kostkę i dusimy. Następnie dodajemy chili drobno pokrojone, kalafiora i zielony groszek oraz przyprawiamy. Jak warzywa nam zmiękną dodajemy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy. W między czasie gotujemy ryż. Na talerzu kładziemy ryż i na wierzchu nasze
Kuchenne Wariacjegłodnego wszystko można stworzyć. :) Składniki: porcja mrożonej mieszanki wiosennej łodyga selera naciowego kawałek selera korzeniowego 1 średnie skrzydełko z kurczaka 1 liść laurowy 2 ziela angielskie pieprz warzywko Sposób przygotowania: Skrzydełko, seler naciowy i korzeniowy myjemy, oczyszczamy, Warzywa kroimy w kostkę. Wszystko przerzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy pięć minut, a następnie dodajemy mrożona mieszankę wiosenną. Pod koniec gotowania
Truskawkowa FiestaTarta to danie o ogromnym potencjale, choć często niedoceniane zwłaszcza w naszej szerokości geograficznej. Jednak zachęcam Was gorąco do próbowania i eksperymentowania z nim, a przekonacie
Taste Of My Daypierś z kurczaka, przyprawa gyros, 1/4 puszki kukurydzy, 1/2 cebuli, ser żółty {ok 30dkg}, zioła prowansalskie Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie gyros. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą i smażymy:) 2. Warzywa myjemy, kroimy w kosteczkę. 3. Ciasto wykładamy na blasze, wykładamy warzywa i mięso. Trzemy ser żółty na tarce. Posypujemy serem resztę
Kuchnia Pełna Pasjisłupki , paprykę w kosteczkę, pierś z kurczaka w paseczki. Na rozgrzaną patelnię z oliwą, wrzucamy cebulkę podsmażamy, dorzucamy piersi z kurczaka, smażymy na dużym ogniu ok 5 minut , następnie dodajemy marchewkę i paprykę i smażymy do momentu zmięknięcia warzyw. W między czasie przygotowujemy sos: Do rondelka wlewamy ocet, cukier, sos sojowy, koncentrat pomidorowy, posiekany drobno czosnek , imbir, sól, oraz wodę
Cukier&PuderSałatki to temat rzeka. Zapewne zauważyliście, że szczególnie je lubię. Bo lubię wszystko co świeże, smaczne i zdrowe, no może z wyjątkiem mięsa, które dla niektórych
Taste Of My DaySkładniki: opakowanie mrożonej mieszanki marchewka z groszkiem 3 podudzia z kurczaka główka młodej białej kapusty 1/2 pęczka koperku kilka dużych ziemniaków
Moja smaczna kuchniaCo raz bardziej podobają mi się puree robione z różnych warzyw i podawane do II Dania zamiast ziemniaków ( ryżu , kaszy lub makaronu).Raz są one łagodne
Buniabaje w kuchniłyżeczka curry Przygotowanie : Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić i odstawić na godzinę bądź dwie.Olej kokosowy rozpuścić, przesmażyć kurczaka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w cienkie słupki marchewkę. Przesmażyć z odrobiną wody do miękkości warzyw. Na patelnie dodać ananasa pokrojonego w cząstki, w soku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić sos. Ryż ugotować w osolonej wodzie
Magiczne Życie Martyokoło 150-200 g sera raclette na osobę ( ostatnio można go było zakupić w Biedronce w okazyjnej cenie, gdyż jest to ser drogi) · warzywa: pomidorki koktajlowe, pieczarki, papryka, cukinia, bakłażan · bagietka czosnkowa · około 40-50 g na osobę szynki, ja używam surowych(...)pleśniowy czy nawet dobrej jakości ser żółty. Zamiast szynek dojrzewających można użyć również pokrojonego w cienkie plasterki bekonu, kurczaka czy polędwicy wołowej. Przygotowanie: Ser pokroić na porcje pasujące do specjalnych patelenek na raclette. Pomidorki na połówki, paprykę w słupki a resztę warzyw w plastry. Warzywa wyłożyć na półmisek i przyprawić ziołami. Wędliny lub mięso również wyłożyć na talerz. Pieczywo pokroić
Mania GotowaniaSuper pomysł na obiad z dynią ;-) Dynia! ;-))) Uwielbiam to warzywo, lubię się rozkoszować jej smakiem i wyglądem. Moja przygoda z tym warzywem zaczęła się stosunkowo niedawno, bo trzy lata temu, po raz pierwszy zrobiłam zupę z dyni. Potem były placuszki dyniowe, a potem to już wyobraźnia szalała. Dynia ma tą zaletę, że w smaku jest dość mdła. Ale dynia(...)puree z zamrażalnika. O innych typach dyni opowiem Wam przy okazji kolejnych przepisów. ;-) Dzisiaj zapraszam Was do wspólnego gotowania, a w menu mamy dyniowo -gryczane naleśniki podane z kurczakiem w sosie dyniowo - cukiniowym. Palce lizać! Zapraszam! przepis na NALEŚNIKI GRYCZANE Z DYNIĄ: - 1 szklanka mąki gryczanej - 1/2 szklanka puree z dyni Hokkaido - 3/4 szklanki mleka - 1/4 szklanka oleju - łyżeczka
SMYKWKUCHNIktórym będzie się gotowała zupa rozgrzewamy odrobinę oleju. Wrzucamy kurczaka i smażymy aż kurczak będzie gotowy. Mięso wyjmujemy z garnka i odstawiamy na bok. Do garnka natomiast wrzucamy pokrojoną w kostkę lub talarki marchewkę, selera i pora. Przesmażamy kilka minut po czym dolewamy bulion. Gotujemy aż warzywa będą w 3/4 ugotowane. Wówczas dodajemy do zupy makaron. Całość gotujemy aż warzywa
My simple kitchen