warzywa z grilla - 974 przepisów (strona:29/65)

Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami. 231

Domowa tortilla to smaczne i zdrowe danie. Zawiera delikatne mięsko z piersi kurczaka, chrupiąca sałatę i kolorowe warzywa. Doskonale sprawdza się na każdej imprezie i na

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta z grillowaną papryką, bakłażanem i cebulą 228

olejem blachę skórą do góry i włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekranika (funkcja grill, 3 półka) i piec przez 20 minut. Po tym czasie dołożyć paprykę (skórą do góry) i cebule (cebule posmarować po wierzchu olejem) i piec kolejne 20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Ugrillowane warzywa pozostawić do ostygnięcia. Formę do tarty wysmarować maragryną. Po upływie

Gospodyni Miejska
Cebula Marynowana 248

ostygły i damy im trochę czasu na integracje z octem ;) Opublikuje w najbliższym czasie kila domowych sprawdzonych przez innych sposobów na różne warzywa w occie... Dziś zapraszam na cebule...Jeden z moich ulubionych dodatków do potraw z grilla, mięs, kanapek itp. Składniki na 3 słoiki 500 ml. ja zużyłam: 15 cebul średniej wielkości 3 liście laurowe pieprz ziarnisty

NaKońcuJęzyka
Pomysł na śniadanie - pieczywo na dwa sposoby. 473

tosterze, aż będzie chrupiące. Następnie posypuję ziołami prowansalskimi i papryką słodką mieloną. Dzięki temu chleb nabiera wyrazistego smaku, niczym ten z grilla. Na wierzch kładę plasterek polędwicy z kurczaka.  Dzisiaj jednak zabrakło w mojej kuchni dodatku warzyw, a zazwyczaj są to pomidory i ogórki kiszone. Także polecam ten dodatek. Takie dwie grzanki mają ok. 145 kcal. (polędwica = 2x 20kcal

All My Fit Life
Prosta sałatka z ogórka, pomidora i jogurtu greckiego 571

Składniki: 2 ogórki  3 pomidory 4 ogórki konserwowe 1 cebula dymka ze szczypiorem 3 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Warzywa myjemy (ogórka obieramy ze skórki

Mango Papaja
Grillowany pstrąg 184

Pstrąg z grilla - to moje pierwsze podejście do tak przyrządzonej rybki i bardzo udane. Pstrąg jest smaczny i soczysty a ości ładnie odchodzą. Rybkę podałam z grillowanym chlebkiem oraz sałatką z grillowanych warzyw przepis dostępny  tutaj  . składniki: 2 pstrągi 1 mała cytryna sól z pieprzem Kamis kilka gałązek natki pietruszki kawałek masła olej do skropienia Pstrągi dokładnie oczyścić

Monia miesza i gotuje
SZASZŁYKI Z MIĘSA MIELONEGO 206

Trochę inne szaszłyki, z mięsa mielonego. Idealne na grilla. Świetne są z różnymi dodatkami. Kiedyś przygotowywałam je podobnie do tradycyjnych mielonych, dzisiaj dla odmiany w innej wersji. Inspiracją był przepis z kolorowej prasy. Wyszły przepyszne, do tego sos czosnkowy na bazie jogurtu, dowolna sałata lub grillowane warzywa i mamy szybki, przepyszny obiad, idealny na upalne, letnie dni. Świetne są także(...)łyżkę bułki z mielonym siemieniem lnianym. Z mięsa uformować podłużne ruloniki i okleić nimi patyczki (nadziać je). Można delikatnie posmarować oliwą z oliwek (ja pominęłam). Smażymy (przewracając) na rozgrzanym grillu do przyrumienienia. U mnie ok.15 minut. Podajemy z sosem czosnkowym, lub dowolnie. Sos czosnkowy: - 2-3 ząbki czosnku - 1 łyżka majonezu (nie trzeba) - jogurt typu bałkańskiego (10%) - świeżo mielony pieprz

Smaczne Zdrowe
Ryżowa zapiekanka z tuńczykiem i warzywami 223

Jogurt rozbełtać z jajkiem, musztardą i kremowym serkiem. W dużej misce wymieszać kolejno : ryż, warzywa, tuńczyk i kukurydzę. Połączyć całość z jogurtem. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu ułożyć najpierw plasterki cukinii, a potem żółty ser. Piec bez przykrycia przez 25 minut, następnie ustawić funkcję ,,grill" i piec jeszcze kolejne 5 minut. Smacznego

Kuchnia Ellie
Łosoś pieczony z paprykowo-serową kruszonką i warzywami 189

przez 15 minut. Łososia umyć, osuszyć, lekko oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć na podpieczonych warzywach. Kawałki łososia posmarować pozostałym serkiem i posypać schłodzoną kruszonką. Temperaturę obniżyć do 180°C, piec przez 12-15 minut, w zależności od grubości filetów. Na ostatnie 2 minuty włączyć opcję grill, żeby wierzch się przyrumienił i zrobił chrupiący. Smacznego! Przepis dodaję do akcji

Pełny talerz
Pstrąg łososiowy w marynacie musztardowo-sezamowej 197

zasmakował i przyrządzam z nim różne dania. Przygotowałam taką pyszną rybkę z grilla. Pstrąg wyszedł pyszny a w smaku wyraźnie czuć posmak oleju sezamowego. składniki: 500-600 g filetu z pstrąga łososiowego 2 łyżki musztardy Kieleckiej grillowej  4 łyżki oleju sezamowego + do skropienia warzyw 1 łyżka sosu sojowego 200 g pomidorków koktajlowych 2-3 garście rukoli Z filetu ryby

Monia miesza i gotuje
Letnia sałatka z jajkiem / Summer salad with egg 318

Połączenie świeżej sałaty, warzyw, jajka oraz sosu koperkowo - ziołowego i musztardy francuskiej daje nam świetną sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni. Składniki - mieszanka sałat - 2 pomidory - 1 ogórek - 4 jajka - czerwona papryka - 2 łyżki musztardy francuskiej - ½ szklanki sosu koperkowo - ziołowego Drogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe(...)Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas.  Z góry dziękuję. Wykonanie Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa umyć, osuszyć. Pomidory pokroić na 8 części, jajka na ćwiartki. Ogórka obrać i pokroić w słupki. Z papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Warzywa i jajka ułożyć na sałacie

Świat Smaku
Ziemniaczana zapiekanka z kalarepą 187

delikatnie olejem lub masłem roślinnym, na jej dno wylewamy trochę sosu u układamy warzywa przekładając co któreś plasterkiem sera. Gdy ułożymy już wszystkie plasterki polewamy zapiekankę resztą sosu. Tak przygotowana pieczemy max 30 minut w temp. 180 C, po czym zmieniamy opcję w piekarniku na „grill” i przyrumieniamy jeszcze 10 minut. Smacznego

greenscarf
Hamburgery wołowe z czereśniami w domowej bułce z ketchupem czereśniowym 233

przyprawami. Formujemy 4 duże i grube kotlety. Mocno ubijamy i oklepujemy. Kładziemy na grilla na 4-5 minut z każdej strony. Przekładamy na deskę i dajemy mu odpocząć dwie minutki. Spodnią część bułki smarujemy solidnie sosem czereśniowym, układamy sałatę, na nią mięso. Na mięso dajemy warzywa, znów łyżeczkę sosu (opcjonalnie tradycyjny ketchup z majonezem w stosunku 1:1, tj. łyżka

BaRepas
Zupa kremowa z selera 142

majeranku,   sól /do smaku/ -Gotować przez ok.20 minut/do miękkości selera/. -Warzywa zmiksować na gładkie puree /jeśli będzie za gęste, dodać wody lub bulionu/. -Doprawić do smaku . Zupę wlać do żaroodpornych miseczek lub wazy , posypać serem i  wstawić do piekarnika  pod rozgrzany grill, aż  ser się rozpuści. Podawać z  pieczywem  ,grzankami lub paluszkami

Zakamarki mojej kuchni
Dietetyczna Pasta Kanapkowa z Rzodkiewki / Pasta whit Radish. Diety: przepisy na dietetyczne śniadanie lub kolacje. 189

zapraszam Cię do polubienia naszej strony na Facebook'u. Kliknij tu. Przepisy są szybkie i łatwe, potrzebujesz tylko kilka składników i parę minut. Polecam Ci Domową Vegetę z ekologicznych warzyw i przypraw.  Kup już teraz w promocji 10 zł zamiast 14 zł! Zajrzyj do Organic Farm Shop.   Klik. Proponuję tak smarować pieczywo nie tylko podczas diety , lekkie kanapki(...)zimne przystawki na imprezę. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich gości , przygotuj moje orzeźwiające Smoothie truskawkowe z Wit. C dla ochłody. Tu znajdziesz przepis. Klik. Jeśli szukasz pomysłu na sałatkę na grilla , polecam: Dietetyczna sałatka z botwinki i jajka, czyli co musisz przygotować na grilla . Tu znajdziesz przepis. Klik. Składniki: (to zestaw na 4 porcję, pomnóż razy tyle, ile potrzebujesz) Chudy twaróg

IzaGotuje
Ajvar- bałkański przysmak 212

kuchni serbskiej. To moja pierwsza przygoda z przetworami, a do zrobienia ajvaru zachęciło mnie to, że jest zrobiony z pieczonych warzyw. Muszę przyznać, że jest wyśmienity!;) Można użyć go jako bazę sosów paprykowych, jako dodatek do mięs z grilla lub po prostu do kanapek. Przepis pochodzi z bloga  OlgaSmile , ale zmniejszyłam proporcje o połowę. Wyszło mi 4 nieduże słoiczki(...)godziny. Cebulę i czosnek siekamy drobno i smażymy na odrobinie oleju. Z pomidorów zdejmujemy skórkę i dusimy na niewielkim ogniu, papryczkę siekamy drobno i dodajemy do pomidorów. Wszystkie warzywa dodajemy do pomidorów, blendujemy. Następnie dodajemy przyprawy, ocet oraz olej i dusimy razem około 30 minut. Pasta powinna być lekko słodkawa, jeśli nie jest należy dodać cukier. Gorącą pastę nakładamy

Czerwona Porzeczka
Sałatka grecka 189

Sałatka grecka to element który od kilku lat pojawia się na każdym ogórkowym grillu, Polacy ją pokochali. Tyko czy te sałatki na pewno są greckie? Cóż odbiegają zazwyczaj od pierwowzoru bo do klasycznej sałatki nie dodaje się ani salaty, ani sosu winegret, co często robimy. Proste warzywa, feta i oliwa to wszystko co potrzebujemy by ja zrobić. Nic więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka grecka 304

Sałatka grecka to element który od kilku lat pojawia się na każdym ogórkowym grillu, Polacy ją pokochali. Tyko czy te sałatki na pewno są greckie? Cóż odbiegają zazwyczaj od pierwowzoru bo do klasycznej sałatki nie dodaje się ani salaty, ani sosu winegret, co często robimy. Proste warzywa, feta i oliwa to wszystko co potrzebujemy by ja zrobić. Nic więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Czekoladowe ciasto z wiśniami 208

"Uwielbiam sezon letni. W te ciepłe, słoneczne miesiące jem 2,3 a może nawet 4 razy więcej owoców i warzyw niż zwykle. Choć przyznam szczerze, że

Słodkie Przyjemności
Grillowane bakłażany z fetą 201

suszone oregano, bazylia Wykonanie: Bakłażana kroimy wzdłuż w plastry. Rozgrzewamy patelnię grillową, elektrycznego grilla lub zwykłego, co kto ma po ręką :-). Bakłażana smarujemy oliwą z tej strony (najwygodniej będzie pędzelkiem), którą będzie smażony. Smażymy go 2-3 minuty na dość mocnym ogniu. Teraz smarujemy oliwą wierzch warzywa i przekładamy na drugą stronę, smażymy. Przyprawiamy solą i ziołami. Znowu odwracamy, chwlię

Kulinarne przygody Gatity