warzywa z grilla - 974 przepisów (strona:23/65)

Norweska sałatka ziemniaczana (do dań z grilla) 1051

To jedna z najpyszniejszych sałatek do dań z grilla. Jest bardzo tania i dość szybka w przygotowaniu. A smakuje rewelacyjnie! Składniki: 1 kg młodych ziemniaków ugotowanych

Kuchnia domowa Ani
Szaszłyki drobiowe z dipem czosnkowo-miętowym 153

kostkę, cebulę i paprykę   w  plasterkii. Na zwilżone patyczki  nadziewamy na  przemian warzywa i mięso.Wszystko  smarujemy marynatą i odstawiamy na  2 godziny do lodówki.  Pieczemy przez  25  minut na  grillu z termoobiegiem (w moim przypadku elektrycznym) w temperaturze  16 0°C. Z podanych proporcji wyszło mi 7 kolorowych

Gosia gotuje
Dip paprykowy 150

roku możemy grillować i w październiku…. zobaczymy… Przepis na dip paprykowy przyda się i na grilla, ale również na każdą mniejszą lub większą imprezę towarzyską. Można go używać, jako dodatek do krakersów czy warzyw albo jako pastę do chleba… Można go też doprawić na ostro… Zapraszam na dip paprykowy Dip paprykowy Składniki: 1 ser feta 200g

UgotujmyTo.pl
Domowe tortille z warzywami 220

warzywa pokrojone w słupki , doprawiamy do smaku i na wolnym ogniu dusimy do miękkości. CAŁOŚĆ : Na środek tortilla układamy uduszone warzywa. Pokrywamy plastrami mozzarelli. Odrobinę pieprzymy , solimy i zwijamy w rulon. Wkładamy do piekarnika lub też zapiekamy na grillu – tak by ser mógł się rozpuścić. Podajemy natychmiast! Smacznego

Ostra na Słodko
Kolorowa zapiekanka z serem feta 146

solimy- slony smak nada potrawie ser feta (poza tym sól sprawia, że warzywa puszczają sok). Pieczemy około 45 minut- warzywa powinny być upieczone, a nawet gdzieniegdzie przyrumienione. Teraz musimy nastawić piekarnik na maksimum lub włączyć górną grzałkę- grill. Na wierzchu zapiekanki układamy plastry sera feta. Wstawiamy do bardzo gorącego piekarnika i zapiekamy, aż ser się lekko zezłoci- 5-10 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Drobiowe szaszłyki z małych roladek 180

  Czy szaszłyki muszą być zawsze nadziewane na przemian, np. mięso, warzywo, itp... Jak się okazuje: NIE !  Przedstawiam Wam nowy pomysł i sposób na efektywne

Aga w kuchni
Ryby 163

parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla  Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z koperkiem i czosnkiem Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami

Aga w kuchni
Szaszłyki z maggiczną marynatą 121

Jeszcze dziś pozostanę w klimacie maggi bo ta płynna przyprawa świetnie nadaje się do marynat - do mięs, warzyw czy nawet owoców, które potem możemy upiec na grillu czy w piekarniku. Niech Was nie dziwi połączenie tego co nadziałam na szpadki - to wypróbowany zestaw, słodkawy i jednocześnie pikantny, bardzo smakowity. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
C - Moje i Wasze propozycje grillowe - część I 145

maja celebrowaliśmy Ogólnopolski Dzień Grilla, ot, taka nowa świecka tradycja;)) Macie sprawdzone propozycje na grillowane potrawy, ciekawe marynaty do mięs czy grillowanych warzyw? Urządźmy sobie mały kiermasz pomysłów, bo przecież jakby nie było ciągle jesteśmy na początku tego sezonowego, grillowego szaleństwa! To ja zaczynam;) Grillowana karkówka w marynacie z ketchapu i ryżowego octu     Składniki

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Grillowane szaszłyki z mango, podawane z łososiem w wiśniowej glazurze z sosem sriracha 169

Wyjątkowe połączenie składników występujące w tym przepisie sprawia, że bardzo często do niego wracamy. Szczególnie gdy potrzebujemy dania na szybko i tylko dla kilku osób. Składniki

naRuszcie
PROSTA SAŁATKA Z KOLOROWYCH POMIDORÓW 175

Uwielbiam pomidory.  Jestem z nimi za pan brat cały rok.   Pomidory to bardzo zdrowe warzywa, które mają wiele zalet i naprawdę wszechstronne użycie. Poza tym świetnie odkwaszają organizm. Sałatka z pomidorów jest dla mnie zawsze smacznym dodatkiem do obiadu, grilla, kolacji ... Czasem zjadam pomidory tylko z pokrojoną drobno cebulką lub szczypiorkiem, czasami wzbogacam wersję o ser feta, czerwoną(...)ocet z czerwonego wina, odrobinę oliwy ... ja jednak pomijam ten dodatek, bo sałatka smakuje mi w właśnie w takiej "czystej" wersji, wyłącznie z sosem własnym :)) czyli sokiem, który puściły warzywa :)) Do poniższej sałatki wykorzystałam pomidory czarne - jeszcze mało popularne, ale bardzo smaczne i zdrowe (zawierają bardzo dużo antyoxydantów), pomidory pomarańczowe - zawierają ogrom kwasów organicznych i potasu, i najbardziej popularne, znane

Walijskie Pichcenie
Grillowany łosoś w kremowym sosie ze szparagami i grzybami i test patelni Ballarini / Grilled salmon with creamy asparagus and m 196

wysoką odporność na uszkodzenia i zarysowania. Na grillowej patelni linii Lucca z łatwością przygotujesz mięso, ryby czy też warzywa – beztłuszczowo i wygodnie. Faktura dna patelni grillowej to charakterystyczne rowki, umożliwiające ściekanie wytopionego tłuszczu. Nadają one przygotowywanej potrawie wygląd dania z grilla. Patelnia grillowa zaopatrzona jest również w praktyczne wyżłobienia z boku, które ułatwiają wylanie nadmiaru wytopionego tłuszczu. Korpus patelni grillowej(...)średnim ogniu, dodaj śmietanę i szparagi. Doprowadź całość do wrzenia, po czym zdejmij z ognia i dopraw solą i pieprzem do smaku. Podawaj z łososia z sosem i warzywami. Smacznego! English version Grilled salmon with creamy asparagus and mushroom sauce (4 servings) Ingredients: 4 salmon pieces (150 g each), with skin 2 teaspoons fresh thyme leaves 450 g asparagus, with

karmelowy
Szaszłyki warzywne z łososiem, CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA 193

Kolejny szybki przepis w cyklu DIETA NISKOKALORYCZNA Składniki: - połowa cukinii - 1/2 papryki żółtej - 1/2 papryki czerwonej - 120 g łososia - sos rybny - sól Warzywa nadziewamy na szpikulce i smażymy bez dodatku tłuszczu na grillu elektrycznym. Kaloryczność dania poniżej 300 kcal ;-) Zamieszczam też kilka jadłospisów w tym Cyklu, każdy 1000-1100kcal. Jadłospisy po  4 lub 5 posiłków, tak aby każdy(...)jabłko - szaszłyki z kurczakiem (przepis na blogu) - duży pomarańcz - kromka chleba z dynią, 1/4 makreli Dzień 5 - 2 kromki chleba słonecznikowego, jajko na twardo, plaster polędwicy wędzonej, herbata zielona - warzywa z kaszą po chińsku (przepis na blogu) - owsianka: szklanka mleka 0%, 1/2 banana, 3 łyżki płatków owsianych - naleśnik, z białym chudym serem Dzień 6 - jogurt 150g, 3 łyżki musli tropikalnego

SMYKWKUCHNI
Penne w sosie porowym z grillowanym kurczakiem 123

mięsa, natrzeć solą, pieprzem, oliwą i sosem sojowym, odstawić na min. godzinkę. Zamarynowane mięso opiekać na patelni grillowej lub w grillu elektrycznym na rumiano. 3. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, smażymy drobno pokrojony czosnek, cebulę i pora. Podsmażone warzywa zalewamy śmietanką, doprawiamy do smaku, łączymy z wodą zostawioną przy odcedzaniu i dodajemy makaron, mieszamy wszystko razem. Na talerz wykładamy

Apetyczna babeczka
Grillowana karkówka w pikantnej marynacie 166

pokryte marynatą. Zamknąć i odstawić najlepiej na 24 godz do lodówki.  Następnie mięso wyjmować z marynaty i opiekać na grillu przez około 20 minut. W między czasie mięso obracać i smarować pozostałą marynatą. Podawać np. z dodatkiem grillowanych warzyw lub sałatką warzywną

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania