Składniki: • 2 kg jeżyn • 1 kg cukru Sposób przygotowania: 1. Świeżo zerwane jeżyny delikatnie umyć i odsączyć na sicie. 2. Lekko osuszone owoce ostrożnie przełożyć do garnka, przesypując je warstwowo cukrem (może być cukier trzcinowy). 3. Garnek przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić na całą noc. 4. Następnego dnia garnek z owocami postawić na ogniu, a gdy tylko sok się zagotuje
W mojej kuchniwiórki. Energicznie wymieszać. Odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc by nasiona chia napęczniały. Mango obrać, pokroić w małą kosteczkę. Do przygotowanych pucharków nakładać warstwowo pudding chia i pokrojone owoce. Udekorować listkami mięty. Przechowywać w lodówce. Smacznego
maniapieczeniaaromatyczne i soczyste! Taki szybkowar jest świetnym pomysłem dla każdego! Dla rodzin gotujących domowe obiady – świetnie sprawdzi się przy gotowaniu prawdziwego niedzielnego rosołu, przy robieniu gołąbków, gulaszu i warstwowych zapiekanek. Dla zabieganych singli, którzy nie mają czasu na stanie przy garach, a w szybkim czasie chcą zrobić coś pysznego czy też np. na imprezie zaskoczyć znajomych wyjątkowo smacznym pomysłem
Ostra na Słodkoznów sałatka gyros, tym razem nie warstwowa, tylko wymieszana...bo można i tak zrobić. 2 piersi z kurczaka kapusta pekińska (mała główka) 2-3 ogórki konserwowe 1 ogórek zielony 1-2 papryki 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula fioletowa przyprawa Gyros ketc hup, majonez Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paseczki, posypać przyprawą Gyros i usmażyć na gorącym oleju.Kapust
Moje domowe kucharzenieprzestygnięcia. Cukinię kroimy w cienkie paski i grillujemy z obu stron. Następnie układamy je w tortownicy od środka na zewnątrz tak aby wystawały poza formę. Następnie układamy warstwowo sos z makaronem -> ser -> sos z makaronem -> ser -> zawijamy wystająca cukinią, a brakujący środek wykładamy pozostałą cukinią. Patrz na zdjęciu. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym
Niezły MłynekFrancuskie ślimaki z cukinią 2016-08-15 16:03:04 Porcje 10 Moje zauroczenie ciastem francuskim nie mija. Po pierwsze jest bardzo smaczne - a to za sprawą swojej specyficznej, warstwowej struktury w postaci cieniutkich, delikatnych i smacznych listków. Po drugie ciasto francuskie to morze możliwości, bo świetnie sprawdza się w wypiekach słodkich jak i wytrawnych. Po trzecie czas - wystarczy
Wędrówki po kuchniWarstwowy deser, podany w wysokiej szklance wygląda bardzo ekskluzywnie. Zapakowany do pudełeczka i wzięty do pracy może wzbudzać zazdrość współpracowników. Proporcje na 1 porcję. 50 gram ciastek Petit Beurre 2 jabłka 3/4 szklanki porzeczek Jabłka pokroić w drobną kostkę, wrzucić do rondla i poddusić bez przykrycia aż będą lekko przezroczyste. Na początku duszenia i w trakcie można dodać po łyżce
Czerwony Gupikosolić.Czekoladę rozpuszczamy w szklance mleka, podgrzewając je i mieszając. Do napęczniałych płatków dolewamy stopniowo mleko i rozdrabniamy blenderem, aż do uzyskania konsystencji puddingu. Deser układamy warstwowo: pudding jaglany + mus śliwkowy. Dekorujemy kawałkami czekolady. Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego
WYSPA SZCZĘSLIWAZachciało mi się sałatki..dawno nie robiłam takiej warstwowej , a chęć na nią miałam od jakiegoś czasu tak, więc. Zjedzona w ekspresowym tempie-innego zdjęcia brak.Sałatkę najlpiej podawać w szklanej salaterce [lub nawet tak jak u mnie w naczyniu żaroodpornym ]..efekt jest lepszy jak widoczne są warstwy sałatki. 2 piersi z kurczaka kapusta pekińska (mała główka) 4-5 ogórków
Moje domowe kucharzenieLazania z mięsem czy ze szpinakiem? Jeżeli masz dylemat, którą opcję wybrać, postaw na pośrednie rozwiązanie – warstwowe przekładanie płatów makaronu mięsną masą i szpinakiem to pomysł na obiad inny niż zwykle! Włoskie klimaty na Twoim talerzu Lazania to spolszczona nazwa makaronu, ale także dania przygotowanego na jego bazie. Lazania jest tradycyjną potrawą kuchni włoskiej. Płaty makaronu układa się
Moja smaczna kuchniasól i czarny pieprz pół łyżeczki suszonej bazylii 300 g makaronu pióra listki bazylii do podania Bakłażany kroimy w kostkę wielkości około 1 cm. Przekładamy do miski i warstwowo obsypujemy solą. Zostawiamy na 15 minut. Makaron gotujemy al dente. Następnie odcedzamy (odcedzając pozostawiamy pół szkl. wody). Pozostawiamy w garnku. Bakłażany dokładnie odsączamy z soku, który wypłynął, osuszamy ręcznikiem papierowym
Dzieje kuchennej WiewióryPrzepis z książki “103 CIASTA SIOSTRY ANASTAZJI” . Pyszne kolorowe warstwowe ciasto, z dowolnymi owocami u mnie z wiśniami, kremem i polewą czekoladową. Według mnie ciasto to najlepiej smakuje, i prezentuje się właśnie z wiśniami. SKŁADNIKI: Ciasto: kostka masła 25 dag cukru pudru 30 dag mąki tortowej 6 jaj 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki mleka 2 płaskie łyżki
RAROSSAJeżeli chcesz, aby smak dressingu był wyrazisty, nie doprawiaj zbyt intensywnie sałatki. W połączeniu z majonezem musztarda może być dodawana do np. świątecznych sałatek ze śledziem i jabłkiem, sałatek warstwowych, a w połączeniu z miodem i sokiem z cytryny tworzyć smaczną marynatę także do ryb (np. łososia czy pstrąga). Z kolei w musztardzie z dodatkiem chrzanu możesz przygotować ogórki kiszone
Codogara