Syrop Pini, czyli nalewka z młodych pędów sosny

Syrop Pini, czyli nalewka z młodych pędów sosny

Syrop Pini, czyli nalewka z młodych pędów sosny

Młode pędy sosny najlepiej zbierać na początku maja. Koniecznie z kilku drzewek, żeby nie oskubać tylko jednego, ponieważ uniemożliwimy mu tym wzrost. Nie wybieramy tych największych, najlepsze są te 8-10 cm. Nie jest to na pewno nalewka, którą się pije z przyjemnością podczas zimowych wieczorów przy kominku, zresztą ze względu na niewielką ilość alkoholu, nie nazywajmy tego nalewką, a syropem :) Smakuje jak zwykły syrop Pini, który pamiętam z dzieciństwa. 2 kg młodych pędów sosny 1-1,5 kg cukru 1 szklanka sp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pora na pora

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję