Uwielbiam robić warstwowe sałatki a potem podziwiać ich piękne i kolorowe warstwy. Efektownie wyglądają na stole a także są "fotogeniczne". Wymieszane składniki już tak ładnie nie wyglądają a zawsze można sobie warstwy wymieszać samemu. Ta sałatka jest pyszna i polecam ja zrobić. Żeby uzyskać taką formę trzeba mieć obręcze lub tak ja wykorzystać obcięte butelki plastikowe. Sałatka podana na talerzyku
Ala piecze i gotujeoleju sezamowego Przygotowanie sałatki: Pęczak gotujemy na sypko. Szczypiorek i pomidory siekamy. Wszystkie składniki - razem z kiełkami, imbirem, sosami, sokiem i olejem - mieszamy razem i odstawiamy do przegryzienia. Podajemy warstwowo lub osobno. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce
Życie zamknięte w smakusobą wszystkie składniki oprócz kakao, dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto dzielimy na połowę, do jednej części dodajemy kakao, a druga część pozostaje biała. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Ciasto warstwowo przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Czas pieczenia ok 60-65 minut, studzimy na kratce kuchennej. Smacznego
Apetyczna babeczkacórką ochotę ta jakąś sałatkę, tradycyjne nam się przejadły a że dostałam ostatnio pyszne pieczarki z marchewką od firmy Orzech to postanowiłam je jakoś wykorzystać :) Sałatkę zrobiłam warstwową lubię takie bo ładnie się prezentują. Do sałatki użyłam także wyśmienitego groszku od firmy Bonduelle . Wyszła pyszna i wszystkim smakowała :) Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 słoik marynowanych pieczarek firmy Orzech
Sama słodycz i szczypta chilipółkrążki. Następnie dodajemy pokrojony por do jabłek, dokładamy śmietanę i jogurt. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Wymoczone śledzie kroimy w 3-4 cm paski i przekładamy warstwowo sałatką (najlepiej ułożyć w szklanym naczyniu). Układamy w tej kolejności: sałatka, śledzie, sałatka śledzie, sałatka. Smacznego
IMPRESJA SMAKUzachęcam do spróbowania sałatki z tuńczykiem i ryżem. Ta sałatka jest po prostu pyszna. Kto jej nie jadł musi skosztować. Moja rodzinka jest nią zachwycona. Składniki układamy warstwowo, można ułożyć w misce lub pucharkach:) 3 woreczki ryżu 12 łyżek majonezu takiego KLIK 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki, każda po 185 g) 3 pęczki zielonej cebulki
Takie tam pichceniegotowane jajka 3 gotowane średniej wielkości marchewki 150 gram wędzonego łososia pęczek szczypiorku majonez mały jogurt naturalny sól, pieprz Sposób wykonania: Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym. Sałatkę układamy warstwowo. Na dno naczynia wykładamy ziemniaki rozdrobnione na tarce o średnich oczkach, posypujemy solą i pieprzem, polewamy majonezem. Łososia kroimy w drobną kostkę , wykładamy. Szczypiorek drobno kroimy, posypujemy łososia. Jajka rozdrabniamy
Darcia w kuchnidlaczego nie warstwowa? Ano tak wyszło, po pierwsze to 2 małe miseczki szklane wybrane przeze mnie okazały się za małe ale jak już upchałam wszystko i została mi ostatnia warstwa majonezu na wierzch i żółtko z jajek ku mojemu zdziwieniu okazało się że zapomniałam o najważniejszym czyli tuńczyku :) Ale co się załamywać tak chodziła za mną ta sałatka że wkroczyła
Piekielna Kuchnia Patisałatkę Składniki; Pół opakowania rukoli Parę plasterków szynki parmeńskiej 10 pieczarek pokrojonych na plasterki usmażonych szybko na maśle 8 suszonych pomidorów w oliwie Parmezan w płatkach Wykonanie; Wszystko ułożyć warstwowo ( pieczarki mają być ciepłe) polać oliwą z oliwek lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem delikatnie przemieszać
Anioły w kuchniJedna z tych warstwowych sałatek, które nigdy się nie znudzą - sałatka gyros. Z pysznie doprawionym kurczakiem i moim ulubionym sosem majonezowo - ketchupowym. Znakomita na różne okazje, dla naszego alergika sos nie ma majonezu. A i tak dzieci zwykle wyjadają kurczaka. Kto nie próbował to musi koniecznie to nadrobić. pierś z kurczaka przyprawa kebab gyros papryka ogórek konserwowy cebula czerwona
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieumieścić pieczarki w sitku, żeby pozostała woda z nich wyleciała. Mięso smażymy na łyżce oleju kokosowego, przyprawiając je do smaku solą, pieprzem i papryką. Gdy wszystko mamy już przygotowane warstwowo kładziemy składniki w naczyniu żaroodpornym w kolejności: pieczarki, mięso, puree kalafiorowe. Wszystko posypujemy startym serem żółtym i resztą mozarelli. Pieczemy w trybie ‘zarumienianie’ (grzałka górna) przez 20-25 minut
Jak gotować i nie zwariowaćprzepuszczamy przez praskę, mieszamy z cukrem waniliowym, śmietaną 18% i 30% oraz aromatem. Dodajemy drobniutko posiekane lub zmielone wafelki. Dokładnie mieszamy i smarujemy każdy naleśnik bardzo cieniutko. Układamy warstwowo. Cały torcik pokrywamy z wierzchu twarożkiem i wygładzamy. 3. Śmietankę podgrzewamy, do gorącej dodajemy posiekaną czekoladę. Zostawiamy na 2 minuty po czym mieszamy, żeby się całkiem rozpuściła. Przestudzoną polewę wylewamy
Kuchnia w czekoladzieteż małe zestawienie na temat postów najczęściej czytanych i jak się pewnie domyślacie, pierwsze miejsce zdecydowanie należy do Ekspresowego ciasta bez pieczenia , ale.... tuż za nim pojawia się Sałatka warstwowa z pierożkami tortellini . To właśnie te dwa przepisy czytane były kilkadziesiąt tysięcy razy. Pozostałe mają już zdecydowanie mniejszą ilość odsłon, a są to: - Placek do barszczu - Młode ziemniaczki
Kuchnia w czekoladzieJedno z naszych tegorocznych świątecznych ciast. Wymaga trochę pracy, jak każde ciasto warstwowe, ale zapewniam, że naprawdę warto! Przy jego przygotowaniu miałam niewielki udział, bo tylko orzechy zmieliłam, a całość wykonała Mama. Ciasto bardzo smaczne, w sam raz zarówno do popołudniowej kawy, jak i na przyjazd gości. Przepis z bloga Moje Wypieki. Składniki: Ciasto: 8 białek
Pasja Smakupuszka czerwonej fasoli 2 łyżki keczupu 5 łyżek majonezu wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Do szklanej salaterki wkładamy warstwowo: kukurydzę, keczup, czerwoną fasolkę, połowę majonezu, jajka, drugą połowę majonezu
Domowy Smak Jedzenia