warstwowa - 2236 przepisów (strona:104/150)

Deser warstwowy 231

Korzystając z obfitości świeżych truskawek powstał szybki deser warstwowy. Smaki w deserze są znane, ale w takim układzie smakują bardzo przyjemnie. Cudownie jest dotrzeć do ostatniej warstwy kawowej, która jest jak wisienka na torcie. Jej smak długo pozostaje w ustach i jedząc deser czeka się kiedy znów do niego się dotrze. Deser o umiarkowanej słodyczy. Składniki: (3 średnie porcje

Kuchcik gotuje
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 185

moja jak zawsze pozytywna, czego się nie robi dla znajomych. Miał być letni, lekki, dla dziewczynki, mało skomplikowany a zarazem uroczy i smaczny. Na tą okazję powstał 4 – warstwowy torcik, z ciemnymi wilgotnymi biszkoptami, z śmietankowym kremem, z frużeliną z owoców letnich, z pokruszonym biszkoptem na wierzchu i mieszanką owoców letnich. Poezja. Bajka. Torcik wszystkim smakował i zniknął

Made By Mom And Son
Śródziemnomorska sałatka z tuńczykiem 312

chętka" na sałatkę, na dużą porcję sałatki. Z pomocą przyszedł mi półmisek Evolution White od PORCELANA BOGUCICE . Półmisek świetnie się sprawdza, jest idealny do serwowania tego typu sałatek delikatnie warstwowych. Wystarczy kilka składników , by stworzyć bogatą, pełną lata kompozycję- zdrową i chrupiącą, kolorową! Załata niejedną dziurę w żOłądku i zaspokoi niejden głód! Składniki -sałata lodowa -tuńczyk w zalewie naturalnej

Z Kuchni Do Kuchni
Mus bananowo - truskawkowy z pokrzywą 125

miksera, zmiksować Jeśli mus za gęsty dodać wody. Z tych składników miałam porcje dla 2 osób. Jeśli mamy więcej czasu to zmiksujmy każdy ze składników oddzielnie i przelejmy je warstwowo do szklanki. Wygląd będzie bardziej zachęcający :) A gdy dodamy więcej wody uzyskamy koktajl

Proste Potrawy
Stromboli 188

część wznosi się z głębokości ok. 2300 m  p.p.m.) i tworzy wysepkę o tej samej nazwie mającą powierzchnię blisko 12,4 km² (...). Jest to typowy stratowulkan (tzw. warstwowy).  Na wyspie mieszka ok. 600 osób. Wybuchy Stromboli często mają postać seryjną (co 10-12 min) i wyrzucają w powietrze lapille, bomby wulkaniczne oraz popioły. Ze stożka stale unosi

Kuchnia Prezydentowej
Czekoladowo – Śmietankowy Tort z Owocami Lata 219

moja jak zawsze pozytywna, czego się nie robi dla znajomych. Miał być letni, lekki, dla dziewczynki, mało skomplikowany a zarazem uroczy i smaczny. Na tą okazję powstał 4 – warstwowy torcik, z ciemnymi wilgotnymi biszkoptami, z śmietankowym kremem, z frużeliną z owoców letnich, z pokruszonym biszkoptem na wierzchu i mieszanką owoców letnich. Poezja. Bajka. Torcik wszystkim smakował i zniknął

Made By Mom And Son
tiramisu truskawkowe 371

parze ucieramy żółtka z cukrem pudrem, aż masa stanie się jasna i puszysta. Następnie schładzamy, dodajemy serek mascarpone i chwilkę miksujemy, na jednolity, gładki krem. W pucharkach układamy warstwowo: nasączone w nalewce biszkopty – pokrojone w talarki truskawki – krem – i ponownie nasączone biszkopty – truskawki – krem. Całość schładzamy w lodówce przez ok. 2 godz. Przed podaniem możemy

Domowy Smak Jedzenia
Warstwowa sałatka śledziowa 243

wodzie, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w talarki, parzymy wrzątkiem przez 2-3 minuty i odcedzamy. 2. W naczyniu przygotowanym na sałatkę układamy warstwowo: - starte ziemniaki - starta marchewka - majonez - śledzie - talarki cebuli - pieprz - szczypiorek Sałatkę odstawiamy w chłodne miejsce na 2-3 godziny przed podaniem

Apetyczna babeczka
Z cyklu "Wiem co jem" - cynamon 184

czasem kupić w specjalistycznych sklepach lub przywieźć sobie z zagranicznych wojaży. Różni się on tym od sprzedawanej u nas kasji, że ma beżowy a nie rdzawy kolor i budowę warstwową. Od wielu stuleci znane są właściwości wzmacniające i odkażające cynamonu, a ostatnie badania dowodzą, iż zapobiega też chorobom układu krwionośnego, obniża ryzyko cukrzycy, działa przeciwbakteryjnie, rozgrzewająco i pomaga pielęgnować urodę

Wiem co jem
Sałatka ,,Pluskające rybki’’ 228

Pozostając w temacie ryb, proponuję pyszną sałatkę warstwową z wędzoną makrelą. Ozdabiając ją wzorowałam się na przepisach wypatrzonych na portalu przyslijprzepis.pl, ale składniki zestawiłam według własnego upodobania. Składniki: 2 ziemniaki (20 dag) 2 marchewki (25 dag) kilkucentymetrowy kawałek białej części pora 2 ogórki konserwowe (10 dag) 10 dag żółtego sera – u mnie morski 2 jajka 1 średnia wędzona makrela sól

Kuchenne zapiski Edyty
Deser ogrodnika 137

Deser powstał przez przypadek - zostało mi sporo pokruszonego ciasta z kopca kreta , więc postanowiłam pozostać przy tematyce "ziemnej" i tak oto powstał warstwowy "deser ogrodnika" w słoiku. Nie dość, że cieszy oko i kubki smakowe, to jeszcze jest prosty do przygotowania i można go zabrać wszędzie. Życzyłabym sobie, żeby takie przypadki przytrafiały mi się częściej :) Składniki: ciasto, które zostało

Domowa Cookierenka Agi
.886. czekał na mnie 172

chia pudding na kawie zbożowej z mandarynkami (przełożony warstwowo w środku) w słoiku po maśle orzechowym~ Mój blog bierze udział w konkursie na  Blog Roku 2014 . Jeśli zaglądasz tutaj, podobają Ci się przepisy i chcesz pomóc mi wygrać - zagłosuj na mój blog :) Obiecuję trzymać fason i ciągle Was inspirować, a być może po warsztatach z Jamie Oliverem (które można

breakfast of dreams
pigwa w syropie (idealna do herbaty) 130

PIGWA W SYROPIE przepis autorski // 3 słoiki po 330ml ~1kg pigwy ~1kg cukru Pigwę kroimy na ćwiartki, wypestkowujemy i każdą ćwiartkę przekrawamy jeszcze 2-3 razy. Kawałki pigwy układamy warstwowo w dużym słoju (ja użyłam dwóch, bo w jednym się nie zmieściły) przesypując je cukrem. Powinno to po prostu wyglądać tak: owoce pigwy - warstwa cukru - owoce pigwy - warstwa cukru

chili & sugar
Karnawałowe koreczki z winogronem 1079

kwadraty 2 X 2 cm,smarujemy serkiem ziołowym, ser żółty i szyneczkę kroimy na takie wielkości jak chlebek, ogórka obieramy ze skórki i również pokroić na kwadraty i układamy warstwowo koreczki : na posmarowany serkiem chleb dajemy szynkę następnie część robimy z ogórkiem a część z serem żółtym na koniec kładziemy owoc winogronu i spinamy wykałaczką . Układamy na udekorowanym sałatą półmisku

Wanilia i Kardamon
Schab po włościańsku 134

lekko rumiano. W dużym garnku/szybkowarze układamy kolejno warstwy- ziemniaki, cebula, mięso i marchew, po czym całość zalewamy rosołem; gotujemy do miękkości warzyw. Po wszystkim raczej nie zachowa się układ warstwowy, jednak w niczym to nie przeszkadza. Mięso przechodzi warzywami, warzywa są wystarczająco słone; przyprawione wręcz idealnie. Na talerzach układamy po kawałku mięsa z cebulą i marchewką, a zaraz obok układamy

Kuchenna Kontrrewolucya

Proponowane wyszukiwania