kukurydzy Paprykarz z tuńczykiem Surówka z białej kapusty Surówka z koperkiem Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z kurczaka z groszkiem Twaróg z rzodkiewką Sałatka z zupek chińskich Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka ananas z ryżem i kurczakiem Jajka w sałatce warzywnej z chrzanem Roladki z szynki i sera
Ala piecze i gotujeTrzy bit Jogurtowiec z truskawkami Łaciaty torcik z kaszy manny Śmietanowiec agrestowy Torcik tęczowy bez pieczenia Sernik na zimno z galaretką Sernik na zimno z czarną porzeczką Warstwowy torcik Sernik brzoskwiniowy na zimno Rafaello bez pieczenia Serowa chatka z rodzynkami Sernik na zimno z brzoskwiniami Torcik czekoladowy z truskawkami Tiramisu truskawkowe Ala tiramisu z borówkami
Ala piecze i gotujeczekoladowy z śliwkami Tort pavlowa z truskawkami Tort śmietankowo jabłkowy Tort orzechowo kokosowy Tort śmietankowy z brzoskwiniami Tort schwarcwaldzki Tort piernikowy Tort czekoladowy z truskawkami Tort tiramisu Tort miodownik Warstwowy torcik na zimno
Ala piecze i gotujejogurt naturalny + sos do sałatek (ogrodowy, lub jogurtowo-czosnkowy) 1/2 czerwonej cebuli Wykonanie: Sałatę rwiemy na kawałki. Oliwki i pomidorki kroimy na pół, zaś cebulę w cienkie piórka. Układamy warstwowo: sałatę, cebulę, pomidorki, oliwki i odcedzonego z zalewy tuńczyka. Jogurt mieszamy z gotową mieszanką przypraw do sałatek i powstaje sos. Całość polewamy sosem. Smacznego Do sałatki z tuńczykiem idealnie pasuje
IMPRESJA SMAKUnazywają ją Buenos dias;-) Składniki: 2 tortille 1/2 pomidora 100 g żółtego sera lub 125 g mozzarelli kilka plasterków salami papryczka chili (opcjonalnie) Wykonanie: Na jednym placku tortilli układamy warstwowo: ser, salami, pomidor i chili pokrojone w cienkie plastry i znowu ser. Na patelni (bez oleju) podgrzewamy placek tortilli tak aby lekko się zrumienił. Następnie kładziemy go na drugi placek
IMPRESJA SMAKUmieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem i sos do śledzi mamy gotowy Śledzie kroimy w centymetrowe paski (na ukos), zaś cebulę kroimy w drobną kostkę. W misce lub pojemniku układamy warstwowo: sos, śledzie, cebula, ananas, sos, śledzie... itd. Na samej górze musi być sos. Tak przygotowane śledzie odstawiamy na min. 1-2 h do lodówki aby składniki się "przegryzły". Smacznego
IMPRESJA SMAKUkażdy liść położyć łyżkę lub dwie farszu i zwijać nieduże gołąbki. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć gołąbki, a na nie położyć startą marchewkę (jak gołąbków mamy dużo to układamy warstwowo: gołąbki, marchewka, gołąbki, marchewka). Zalać je 2 szklankami gorącego rosołku. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C ok. 1h 20 min. (piec bez przykrycia) Sos: Do posiekanej w kostkę cebuli
IMPRESJA SMAKUwody. Dodajemy śmietanę i chwilę gotujemy, aby sosy zgęstniały). Całość doprawiamy szczypta gałki muszkatołowej i w razie konieczności solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym lub silikonowym układamy warstwowo: sos z warzywami, makaron sos z warzywami itd. aż do wykończenia składników Wierzch polewamy sosem. Najlepiej jak lasagne będzie przygotowana kilka godzin wcześniej, wtedy makaron będzie miękki od sosu i nie trzeba
IMPRESJA SMAKUodstawiamy na 24 h do lodówki. 2 dzień: Czerwona kapustę szatkujemy i sparzmy. Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem gęsim wykładamy ok 0,5 kg kapusta czerwonej sparzonej na to kładziemy warstwowo obraną jedną cebulę pokrojoną w piórka, zamarynowaną szynka, sypiemy rodzynki, cebula, kapusta czerwoną, parę listków laurowych oraz na samym wierzchu wszystko posypujemy łyżeczką zmielonych prawdziwków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni
kgwjanczewoprzygotowuje sałatki i mam wrażenie, że próbuje ich tylko z grzeczności, o tyle tą się zajada i jeszcze na koniec potrafi powiedzieć "dobra była" :) W szklanej misce układamy warstwowo: - karkówkę przyrządzoną według przepisu Karkówka w cebuli - karkówkę polewamy ostrym ketchupem - ogórki konserwowe z cebula pokrojone w kostkę - puszkę groszku konserwowego i puszkę kukurydzy - Zalewamy to majonezem wymieszanym z woda
chwile dla mniewody z kostka rosołową. Dodać koncentrat i pomidory. Całość doprawić bazylią, oregano, ziołami prowansalskimi, pieprzem, solą oraz ostrą papryką. 3.Ziemniaki pokroić w plasterki i wyłożyć w naczyniu żaroodpornym, warstwowo układać na zmianę ziemniaki wraz z mięskiem, całość posypać serem
Kuchnia Pełna Pasjibyło grudek, ok 5minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatałową. 4. Podgotowujemy makaron w osolonej wodzie z łyżką oliwy. 5. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, układamy warstwowo kolejno makaron, sos pomidorowy, makaron oraz sos beszamelowy, posypujemy serem żółtym lub mozarellą. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika w temp ok 200* C, pieczemy ok 30min
Kuchnia Pełna Pasjikosteczkę, dodajemy do reszty składników na patelni oraz wykładamy oliwki. Dodajemy małą śmietanę, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy kostkę rosołową oraz zioła prowansalskie. 3. Ziemniaki kroimy w plasterki, układamy warstwowo w naczyniu żaroodpornym ziemniaki na zmianę z sosem z patelni. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika, na ok 20 min. Następnie dodajemy ser żółty starty na tarce lub mozarellę. Wkładamy ponownie do piekarnika
Kuchnia Pełna PasjiSałatka, którą dziś prezentuje idealnie nadaje się na wszelaki okazje, znika równie szybko jak powstaje. Przepis na tą pyszność dostałam od znajomej , która genialnie gotuje i piecze:) Sałatka warstwowa z serem i szynką Składniki: 15 dkg sera gouda 20 dkg szynki drobiowej 1 cebula 6 jaj kukurydz - puszka majonez lub jogurt grecki ketchup pieprz Sposób przygotowania: Ugotować jajka
Cukier&Puder