oleju pieprzNajpierw śledzie moczymy z nadmiaru wody, (najlepiej przez noc). Następnie kroimy je w 2 centymetrowe paski. Cebulę kroimy w piórka a grzybki w kostkę. Śledzie układam warstwowo w dużym słoiku na przemian z cebulą i grzybkami. Każdą warstwę śledzi dodatkowo doprawiam pieprzem. Następnie cały słoik zalewam olejem (aż po brzegi). Śledzie najlepsze są, na następny dzień śledzie
Bon Appetit Małgorzatyananasem i szynkąSałatka śledziowa na różowoSałatka z makaronem i kurczakiem Sałatka makaronowe gwiazdki z warzywami i wędliną Sałatka świąteczna Sałatka z brokułem, fetą i szynką Sałatka warstwowa z tuńczykiem Brokuły z serem feta i sosem czosnkowym Sałatka z tuńczykiem Sałatka gyros Sałatka gyros z sosem czosnkowym Sałatka żółtaSałatka z kurczakiem i selerem Przekąski
Kuchnia domowa AnigroszkiemSałatka śledziowa na różowo Sałatka z makaronem i kurczakiemSałatka z makaronem i szynką Sałatka z makaronem, warzywami i wędliną Sałatka z pieczarkamiSałatka z brokułem, fetą i szynką Sałatka jarzynowaSałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka pieczarkowo-paprykowa z szynkąSałatka NAJ z szynką i ananasem Sałatka z szynkąSałatka z czerwoną fasolą i kurczakiemSałatka z czerwoną fasolą i kurczakiem II Sałatka z szynką
Kuchnia domowa Anipołączenie smaków, które znalazłam u Dusi. Zapraszam!Składniki:arbuz pozbawiony pestek i skórki1 kostka fetykilka listków świeżej miętypieprzSposób przygotowania:1. Arbuza i fetę kroimy w kostkę.2. Sałatkę układamy warstwowo - najpierw arbuz, porem feta, całość posypujemy pieprzem i posypujemy posiekanymi listkami mięty.Pyszności! Polecam i smacznego
Kuchnia domowa Anikosteczkę.3. Umyte pomidory kroimy w kostkę.4. Fetę kroimy w kostkę (chyba, że kupiliśmy już pokrojoną, to ten punkt mamy z głowy).5. Warzywa i jajka układamy warstwowo: część pomidorów, jajka, feta, brokuły, kukurydza i czynność powtarzamy, aż do skończenia się składników.6. Mieszamy sos ze składników podanych powyżej, polewamy nim sałatkę.7. Całość schładzamy w lodówce przed podaniem.Smacznego
Kuchnia domowa Anipaprykę kroimy w dowolne kawałki, podobnie obranego ogórka.2. Cebulę kroimy w piórka.3. Fetę kroimy w kostkę (lub korzystamy już z gotowej pokrojonej).4. Wszystkie składniki układamy warstwowo, polewamy odrobiną oleju wymieszanego z przyprawami (u mnie zioła prowansalskie).Smacznego
Kuchnia domowa AniWpis pochodzi z www.mgotuje.plMiodownik to pyszne 3 warstwowe ciasto z dodatkiem miodu i orzechów, przełożone masą z kaszy manny. Idealnie pasuje na świąteczny stół. Ciasto najlepiej smakuje po 2- 3 dniach, należy więc przygotować je wcześniej aby zdążyło zmięknąć. Polecam, jestem pewna że posmakuje każdemu Post Miodownik pojawił się poraz pierwszy w Marta
Marta GotujeananasemSzybkie zapiekanki na bułkach lub chlebiePrzekąski na imprezę. Rożki tortilli z szynką.Tortilla z tuńczykiem i warzywamiKotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkamiSAŁATKI NA IMPREZĘ:Sałatka Gyros ognistaSałatka warstwowa z tuńczykiemSałatka z serem feta, kiełkami i mixem sałatSałatka z zupek chińskich, z kurczakiemSałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiemSałatka z tortellini, szynką, papryką, ogórkiem i kukurydząSałatka GyrosSałatka
Kulinarne Przebojepołóż nań kilka plasterków masła (opcjonalnie). Zapiekankę wstaw do piekarnika nagrzanego do 240°C na 40-50 minut, aż ziemniaki staną się miękkie. Smacznego!Składniki można układać również warstwowo: na zmianę ziemniaki i anchois wymieszane z cebulą.*Szukając receptury zasięgnąłem informacji na portalu sweden.se.PRZYPOMINAM O BOŻONARODZENIOWYM KONKURSIE NA FANPAGE
Food Squarepół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki i buraki. Kroimy cebulę. ogórki, ziemniaki. Buraki ścieramy na grubych oczkach a jaka na drobnych oczkach. Układamy w misce warstwowo; śledzie, cebula, majonez, ogórki, ziemniaki, majonez, buraki, majonez i na koniec jajka.Majonez możemy wymieszać z naturalnym jogurtem
Anioły w kuchniwarstwowe i uroczo prezentujące się ciasto bez pieczenia, z którym poradzi sobie nawet kulinarna 'noga', bo to ciasto po prostu nie może się nie udać, a do tego jest bardzo, baaardzo smaczne :)))Spód czekoladowy na bazie ciasteczek, kolejno: masa grysikowa- gęsta i kremowa- oraz cudowny krem cytrynowy, który znacie już z poprzedniego wpisu...… Och, pokochacie je od pierwszego kęsa
Kraina Miodem PłynącaSałatka Gyros ognista to sałatka, którą wyszukałam na portalu Knorr. Nie jest to tradycyjna sałatka Gyros (na którą znadziecie przepis tutaj: Sałatka Gyros warstwowa), lecz sałatka ze świeżych warzyw i popularnego mięsa Gyros w pikantnej odsłonie ;-) Nie wymaga ona zbytniego nakładu pracy, a na dodatek pięknie się prezentuje i jest bardzo smaczna! Przypadła mi do gustu i na pewno
Kulinarne Przeboje/sledzie-z-rodzynkami-w-curry/ i moje ulubione https://ugotujmyto.pl/korzenne-sledzie-ze-sliwkami-chili-olejem-rzepakowym/. Jednak czasem sięgam też do starych, sprawdzonych przepisów na śledzie. Dzisiaj przedstawiam przepis na śledzie pod pierzynką lub inaczej na śledziową sałatkę warstwową lub szubę. Bardzo lubię śledzie pod pierzynką ze względu na ich smak i wygląd. Oczywiście, podobnie jak z sałatką jarzynową, każdy ma jej własną wersję…:)! Zapraszam na moją
UgotujmyTo.pldekoracji: połówki orzechów włoskich szczypiorek Ostatnio koleżanka pokazała mi bardzo ciekawy blog Kuchnia Broni . Jest tam kilka, tak ciekawych przepisów, że na pewno nie omieszkam ich wypróbować :) Zaczynam od warstwowej sałatki ANANAS, która nie tylko wyśmienicie smakuje, ale również może stanowić niekonwencjonalną ozdobę każdego stołu. Ziemniaki ugotować w mundurkach. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać i pokroić w drobną kostkę
Świat Domowej Kuchniciasto, że postanowiłam na ten weekend przygotować również coś z kremem. Zdecydowałam się na Panią Walewską. Już od dawna przymierzałam się do tego ciasta, ale ponieważ jest ono kilku-warstwowe i teoretycznie praco chłonne, jakoś nie mogłam się do niego zabrać. Okazało się jednak, że nie taki diabeł straszny... ciasto nie jest trudne w wykonaniu - a efekt końcowy rewelacyjny. Kruche
Świat Ciasta