ustach dobre...wrażenie i niezapomniany smak. Koreczek ma być malutki. Jadłam w swoim życiu różne koreczki, niejednokrotnie były to raczej KORY na cztery kęsy- niedobrze. Bo zjadamy takiego giganta warstwowo..a to nie ma sensu, to nie szaszłyk! Moje koreczki powstały pod wpływem chwili. Wyjątkowości dodał tutaj ser koryciński swojski CZESŁAWY ZARZECKIEJ z suszonym pomidorem, szczypiorkiem . Taką kombinację naprawdę
Z Kuchni Do KuchniOdstawiamy na 10 mniut. Pomidora również kroimy w plastry. Następnie cukinie, bakłażna przyprawiamy ziołami i pieprzem, następnie grilujemy z odrobiną oliwy. Ziemniaki kroimy w grubsze plastry. Teraz warzywa układamy warstwowo. Całość polewamy beszamelem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 180 C przez 30- 40 minut
Delicious Titbitszaliczane są do jednych z najbardziej wartościowych pokarmów. W tych małych nasionkach jest bardzo dużo cennych i wartościowych składników. Używa się ich do napojów, deserów lub sałatek. Ja zrobiłam warstwowy deser i bardzo nam zasmakował. Od teraz coraz częściej będę je wykorzystywać. Ziarenka szałwii hiszpańskiej- chia polecam zakupić w sklepie ale-raj . Można tam też znaleźć informację o właściwościach zdrowotnych
Ala piecze i gotujesoku z cytryny, 10 łyżek oliwy, Śledzie, jajka i cebule posiekać. Wymieszać dokładnie składniki sosu. Można podawać jako sałatkę – wszystko wymieszane z sosem, można podawać w miseczkach porcjowane – układane warstwowo lub wymieszane. To już zależy tylko od nas i naszej fantazji :) zastawa
królestwo garówmnie było po 3 łyżki takiej mieszanki na każdą warstwę) prażymy na suchej patelni. Zdejmujemy z gazu i studzimy. Kiwi obieramy i blendujemy. Można je dosłodzić*. W szklance układamy warstwowo mieszankę płatków i słonecznika, kiwi, jogurt i tak na przemian. Gotowe!:)) Pomysł zaczerpnęłam ze strony Na Dokładkę
Czerwona Porzeczkamajonezie i keczupie ... Wędlinki - obowiązkowo wiejskiej produkcji Mięso pieczone - na pierwszym planie szynka z dzika wg mojej Siostry Karkóweczka do chlebeczka Sałatki: jarzynowa oraz chińska wg Ewy Sałatka warstwowa - tym razem wg mojej Mamy Pasztet Mamy Hani of course Schabik w musztardzie pieczony Sałatka z grillowaną piersią kurczaka Pieczone żeberka z kluskami śląskimi Mazurek biszkoptowy z bakaliami, ciasto czekoladowe
Kuchnia po mojemunami mojej Babuni to po prostu mogłyby się skończyć zanim się zaczęły. Zgodnie z tradycją do stołu jednak i tak będzie trzeba usiąść. Przedstawiam więc przepis na sałatkę warstwową. Od kilku lat za sprawą mojej Mamy regularnie gości na naszym świątecznym stole. Kolorowa, stosunkowo lekka, a przy tym prosta i szybka w przygotowaniu, cow ferworze prac świątecznych bardzo się liczy
Kuchnia po mojemuZawsze podobały mi się desery podane w szklankach, takie warstwowe... Dlatego zrobiłam Galaretkę kawową z malinami i serkiem mascarpone SKŁADNIKI: 100ml gorącej kawy (z kawiarki/ekspresu) 1 łyżeczka żelatyny mleko mrożone maliny herbatniki 1 serek mascarpone cukier puder, aromat migdałowy, mięta W gorącej kawie rozpuścić żelatynę oraz 1-2 łyżeczki cukru pudru. Dobrze wymieszać, dodać mleko (w zależności jaką kawę się
MarciochaKucharzyłączymy dokładnie ze sobą. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. W kostkę kroimy pomidory, ser feta natomiast jajka oraz rzodkiewkę kroimy w plasterki. Układamy warstwowo w salaterce brokuły, pomidory, ser feta, jajka polewamy całość sosem, na wierzch układamy rzodkiewkę. Sałatka w wykonaniu Ireny Smacznego
kgwjanczewoprzed rozpoczęciem naszego serialu szybko obieramy mango i kroimy na drobne kawałki. Przekładamy do miski. Miksujemy przy użyciu blendera z dodatkiem 1 łyżeczki soku z limonki i miodu. Układamy warstwowo na dno spora ilość płatków owsianych na to 2 łyżki jogurtu kolejno warstwa mango i niewielka ilość owsianki, znów jogurt i reszta mango a na wierzch mielone migdały. Schłodzić
Jedz zdrowo żyj zdrowo!grecki - 2 łyżki nasion chia - 2 kiwi - 2 banany - 2 łyżki cukru trzcinowego Wykonanie: Owoce blendujemy, do jogurtu dodajemy łyżkę cukru i nasionka mieszamy, układamy w szklance wszystko warstwowo i gotowe! Smacznego
Tanio szybko zdrowoPomysł na warstwowy koktajl podpatrzyłam u Ani. :-) To również ona zachęciła mnie do spróbowania koktajlu ze szpinakiem, którego się obawiałam. Stworzyłam swoją wersję i... jestem kupiona! Od dziś na pewno będę dorzucała garść szpinaku do przygotowywanych koktajli, bo oprócz tego, że to bomba witamin, wyszło również smacznie i orzeźwiająco. Zielony, wiosenny kolor przyciąga wzrok i bardzo zachęca do spróbowania koktajlu
Szefowa kuchniRosyjska sałatka pachnąca kurczakiem i wędzonymi śliwkami. Tradycyjnie sałatka ta podawana jest jako sałatka warstwowa, przekładana obficie majonezem. W tym przepisie majonez częściowo zastąpiony jest jogurtem naturalnym, a składniki wymieszane, dzięki czemu smaki ładnie się łączą i uzupełniają. 300 g ugotowanego mięsa z kurczaka 2 marchewki 1 cebula 3 ugotowane jajka 1 puszka groszku 200 g kiszonych ogórków
Trzeci talerzudanemu połączeniu słodyczy czerwonych buraczków i zdecydowanemu smakowi filetów śledziowych. W internecie można znaleźć wiele przepisów nieco różniących się od siebie. Jedno jest pewne – w oryginale sałatka układana jest warstwowo, co jest znakiem rozpoznawczym większości rosyjskich i ukraińskich sałatek. Mnie ten pomysł nie przekonuje i wolę kiedy smaki są ze sobą wymieszane, ale nie widzę przeszkód, żeby sałatkę zrobić
Trzeci talerz