udka - 4428 przepisów (strona:80/296)

Jamajcan Jerk Chicken 32

Dość ostre, grillowane udka z kurczaka, w oryginalnej jamajskiej marynacie. To chyba najbardziej znane danie tradycyjnej kuchni jamajskiej „Jerk”. Kuchnia ta charakteryzuje się specyficzną metodą przygotowywania potraw poprzez wolne pieczenie i/lub wędzenie. Najważniejsze w przygotowaniu tego dania jest długie marynowanie. Niektóry zalecają nawet 48 godzin. Bardzo ważnymi składnikami marynaty są ostre papryczki, ziele angielskie oraz gałka muszkatołowa. Print Jamaican Jerk(...)Chicken Course Danie główne, Grill Cuisine Karaibska Ingredients 1 kg udek z kurczaka bez kości i skóry 0,25 szklanki oliwy 3 dymki 3 ząbki czosnku 2-3 papryszki Habanero lub Scotch Bonnet 2 łyżki tymianku może być suszony 1 łyżka mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru brązowego można zastąpić rumem dla wzbogacenia smaku

PanGotuje
Chiński, klejący kurczak z sosem sweet chilli... 58

Przepis ze strony Erren's Kitchen . Składniki: (na 8 udek) 8 udek z kurczak a (z kością i skórą) - tylko tych górnych części bez pałek; do natarcia 2 łyżki chińskiej przyprawy 'pięć przypraw'; 1-2 łyżeczki proszkowanego czosnku 1-2 łyżeczki prozkowanej papryki na sos 5 łyżek sosu sweet chilli 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu sojowego

Lejdi of the house
Kurczak trybowany. Złocisty, z chrupiącą skórką, bardzo prosty w przygotowaniu i niesamowicie pyszny. PRZEPIS 153

kwadrans, cały sekret leży w metodzie. Kurczak jest trybowany, a więc pozbawiony kości, ale z pozostawioną skórka i to ona smakowo robi największą robotę. Przepis na kurczaka trybowanego Składniki: Udka z kurczaka , Sól, pieprz. Jak zrobić kurczaka trybowanego Udka należy wytrybować, a więc pozbawić je kości. Weź mały, ale ostry nóż, natnij kurczaka od strony bez skóry tuż przy kości

Kulinarna Polska
Współpraca z "Lipowe Wzgórza" 61

kurczaka kiełbasa biała z Lipowej  kiełbasa krakowska kiełbasa z jałowcem kiełbasa myśliwska filet wędzony z kurczaka serdelki drobiowe  kiełbasa firmowa z Lipow ej filet z piersi kurczaka udka z kaczki udka z kurczaka udziec z kurczaka   Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów

Truskawkowa Fiesta
Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym 62

dostosować do swojego smaku. Wybierz swoje ulubione mięso i warzywa i spraw, aby było tak łagodne lub tak ostre, jak lubisz. Można użyć filetu z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka. Zamiast kurczaka możesz użyć krewetek, wieprzowiny, indyka lub wołowiny. Kurczak curry z cukinią jest jednym z najłatwiejszych posiłków do zrobienia i smakuje niesamowicie Kurczak curry. Kurczak curry Oto składniki(...)przyprawy potrzebne do przygotowania curry z kurczakiem i cukinią około 450g filetu z kurczaka (można użyć mięsa z udek kurczaka, pokrojonego w paseczki) 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 mała cukinia pokrojona w kostkę 1 łyżka żółtej pasty curry 1 drobno posiekana szalotka 2 starte ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 2 łyżeczki mielonego curry 1 łyżeczka mielonej kurkumy

Moja Książka Kucharska
Drobiowa wędlina z żołądkami z kurczaka – idealna na kanapki 51

więc zacząć na 3 dni przed jej podaniem. Ale i tak warto!   Składniki na drobiową wędlinę z żołądkami z kurczaka: 250 g mięsa mielonego z indyka 500 g udek kurczaka bez skóry i kości 400 g żołądków z kurczaka 3 ząbki czosnku 80 g suszonych pomidorów w oleju łyżka soli peklowej (20 g) po około 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego(...)ostrej papryki po około pół łyżeczki suszonej bazylii i oregano 120 ml wody łyżeczka żelatyny   Przygotowanie Mięso z udek i żołądki kroimy w kostkę o boku około 1 cm. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w kostkę. Do sporej miski przekładamy mięso mielone, mięso pokrojone w kostkę i żołądki, czosnek, pomidory, zioła i przyprawy. Całość

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz drobiowy z warzywami 93

Aromatyczny i sycący gulasz z udek kurczaka z dodatkiem marchewki i fasolki szparagowej. Miękkie i soczyste mięso wspaniale się komponuje z warzywami. Mega proste i pyszne danie które robi się w miarę szybko. 3 porcje 500 g mięsa z udek kurczaka 150 g marchewki 3 małe 200 g fasolki szparagowej użyłam żółtej i zielonej 1 mała cebula 1 łyżeczka rozmarynu

Andzia Pichci
Pasztet drobiowy z jajkiem 47

udka  2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula 300 g wątróbki drobiowej lubczyk listek laurowy ziele angielskie potem:  pół szkl kaszy manny 2 kajzerki lub 3-4 kromki białego chleba sól pieprz pieprz ziołowy oregano majeranek szczypta gałki muszkatołowej hyzop podłużne keksówki 2 szt  8 jajek ugotowanych na twardo Udka myjemy i nastawiamy z włoszczyzną jak na rosół

Gotowanie jest łatwe
Wielkanocne galaretki z kurczaka. 59

świątecznym stole. Zrobienie ich nie jest skomplikowane, a taka przekąska na pewno sprawi frajdę dzieciom. Przepis na 6 – 9 jajek. Składniki: 1 i 1/3 szklanki bulionu z udek kurczaka 2 – 3 ugotowane udka z kurczaka 12 g żelatyny 6 skorupek z jajek marchewka z wywaru groszek zielony papryka czerwona kukurydza 3 jaja przepiórcze natka pietruszki szczypiorek Zapraszam również

Pani M - kuchnia smakowita
Pasztet z jajkiem 66

wyśmienicie, przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! PASZTET Z JAJKIEM – PRZEPIS Liczba porcji: 2 foremki | Czas gotowania składników : 2 godziny | Czas pieczenia: 50 minut Składniki WYWAR 1 kg udek z kurczaka natka pietruszki liście z jednego pora 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 2 marchewki 1 cebula DODATKOWO 400 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 kajzerka 2 jajka(...)surowe) 50 g masła 6 jajek (gotowanych) gałka muszkatołowa sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie wywaru Udka z kurczaka oczyścić ze skóry. Do garnka wlać 2-3 litry zimnej wody. Mięso umieścić w wodzie. Całość zagotować, zebrać szumowiny. Zmniejszyć ogień na minimum. Marchew i cebulę obrać. Cebulę opalić na ogniu bądź suchej patelni aż zbrązowieje. Od pora odciąć ciemnozieloną część

Przepiski.pl
Pieczone soczyste podudzia z kurczaka 54

Pieczone soczyste podudzia z kurczaka Piekarnik nagrzać do temperatury 220°C. Udka z kurczaka osuszyć, włożyć do miski lub woreczka strunowego, dodać oliwę i wymieszać tak, aby kawałki kurczaka były pokryte oliwą. Do miseczki wsypać pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, paprykę wędzoną słodką, paprykę słodką, paprykę ostrą, cebulę granulowaną, sól. Wszystkie przyprawy ze sobą wymieszać, posypać kurczaka powstałą mieszanką(...)pieczenia lub folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 min. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i od razu podawać. Piekarnik nagrzać do temperatury 220°C. Udka z kurczaka osuszyć, włożyć do miski lub woreczka strunowego, dodać oliwę i wymieszać tak, aby kawałki kurczaka były pokryte oliwą. Do miseczki wsypać pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, paprykę wędzoną słodką

ememe kitchen
Kurczak w słoiku 319

kością zdecydowanie lepiej smakuje. Natomiast wywar, jaki powstaje podczas gotowania jest bardziej esencjonalny i aromatyczny. Do naszego przepisu użyliśmy podudzi oraz skrzydełek, ale tak samo dobrze sprawdzą się udka z kurczaka lub pierś ze skórą i kością. Kurczak w słoikach, to także dobry pomysł na mięso na wyjazd. Pominięcie etapu gotowania kurczaka skraca czas szykowania konkretnego dania nawet o połowę(...)Przekładamy kurczaka i moczymy przez ok. 1,5 godziny. Taki zabieg spowoduje, że mięso będzie białe, a w słoiku nie będzie zbyt dużej ilości szumowin. Jeśli do przepisu użyjesz udek lub piersi z kością, należy je podzielić na mniejsze, równe części. Dzięki temu łatwiej będzie nimi wypełnić słoik, a poza tym będziemy mieć pewność, że równomiernie się ugotują. Marchewkę oraz

Kuchnia Na Wypasie
Domowy rosół + film 53

przygotowaniu zupa, która może być bazą do przygotowania wielu innych zup np. pomidorowej.     składniki na 4-5 porcji 250 – 300 g wołowiny np. antrykotu, szpondra 3 udka z kurczaka 3-4 średnie marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek kapusty włoskiej kawałek selera kawałek zielonej części pora 1 opieczona cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka soli 300 g ugotowanego(...)makaronu garść posiekanej natki pietruszki przepis Mięso wołowe oraz udka z kurczaka przekładamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą (około 2 – 2,5 litra ) garnek przykrywamy pokrywką i całość zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień zdejmujemy pokrywkę i wszystko gotujemy około 30 minut, w trakcie gotowania zbieramy łyżką szumowiny. Następnie do wywaru dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszkę, kawałek selera

Smakowite Dania
Udka pieczone w marynacie keczupowo-musztardowej 105

Udka często goszczą u nas na stole. Można je przygotować na wiele sposobów.  Składniki: 3 udka 2 łyżki musztardy dijon 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki keczupu łagodnego 2 łyżeczki czosnku granulowanego olej sól, pieprz Sposób przygotowania: 1.  Mięso umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym. 2. Obie musztardy i keczup oraz

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania