udka - 4428 przepisów (strona:80/296)

Pasztet z jajkiem 78

wyśmienicie, przekonajcie się sami, zapraszam na przepis! PASZTET Z JAJKIEM – PRZEPIS Liczba porcji: 2 foremki | Czas gotowania składników : 2 godziny | Czas pieczenia: 50 minut Składniki WYWAR 1 kg udek z kurczaka natka pietruszki liście z jednego pora 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 2 marchewki 1 cebula DODATKOWO 400 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 kajzerka 2 jajka(...)surowe) 50 g masła 6 jajek (gotowanych) gałka muszkatołowa sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie wywaru Udka z kurczaka oczyścić ze skóry. Do garnka wlać 2-3 litry zimnej wody. Mięso umieścić w wodzie. Całość zagotować, zebrać szumowiny. Zmniejszyć ogień na minimum. Marchew i cebulę obrać. Cebulę opalić na ogniu bądź suchej patelni aż zbrązowieje. Od pora odciąć ciemnozieloną część

Przepiski.pl
Pieczone soczyste podudzia z kurczaka 61

Pieczone soczyste podudzia z kurczaka Piekarnik nagrzać do temperatury 220°C. Udka z kurczaka osuszyć, włożyć do miski lub woreczka strunowego, dodać oliwę i wymieszać tak, aby kawałki kurczaka były pokryte oliwą. Do miseczki wsypać pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, paprykę wędzoną słodką, paprykę słodką, paprykę ostrą, cebulę granulowaną, sól. Wszystkie przyprawy ze sobą wymieszać, posypać kurczaka powstałą mieszanką(...)pieczenia lub folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 min. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i od razu podawać. Piekarnik nagrzać do temperatury 220°C. Udka z kurczaka osuszyć, włożyć do miski lub woreczka strunowego, dodać oliwę i wymieszać tak, aby kawałki kurczaka były pokryte oliwą. Do miseczki wsypać pieprz czarny mielony, czosnek granulowany, paprykę wędzoną słodką

ememe kitchen
Kurczak w słoiku 333

kością zdecydowanie lepiej smakuje. Natomiast wywar, jaki powstaje podczas gotowania jest bardziej esencjonalny i aromatyczny. Do naszego przepisu użyliśmy podudzi oraz skrzydełek, ale tak samo dobrze sprawdzą się udka z kurczaka lub pierś ze skórą i kością. Kurczak w słoikach, to także dobry pomysł na mięso na wyjazd. Pominięcie etapu gotowania kurczaka skraca czas szykowania konkretnego dania nawet o połowę(...)Przekładamy kurczaka i moczymy przez ok. 1,5 godziny. Taki zabieg spowoduje, że mięso będzie białe, a w słoiku nie będzie zbyt dużej ilości szumowin. Jeśli do przepisu użyjesz udek lub piersi z kością, należy je podzielić na mniejsze, równe części. Dzięki temu łatwiej będzie nimi wypełnić słoik, a poza tym będziemy mieć pewność, że równomiernie się ugotują. Marchewkę oraz

Kuchnia Na Wypasie
Domowy rosół + film 63

przygotowaniu zupa, która może być bazą do przygotowania wielu innych zup np. pomidorowej.     składniki na 4-5 porcji 250 – 300 g wołowiny np. antrykotu, szpondra 3 udka z kurczaka 3-4 średnie marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek kapusty włoskiej kawałek selera kawałek zielonej części pora 1 opieczona cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka soli 300 g ugotowanego(...)makaronu garść posiekanej natki pietruszki przepis Mięso wołowe oraz udka z kurczaka przekładamy do dużego garnka i zalewamy zimną wodą (około 2 – 2,5 litra ) garnek przykrywamy pokrywką i całość zagotowujemy. Następnie zmniejszamy ogień zdejmujemy pokrywkę i wszystko gotujemy około 30 minut, w trakcie gotowania zbieramy łyżką szumowiny. Następnie do wywaru dodajemy obrane warzywa: marchew, pietruszkę, kawałek selera

Smakowite Dania
Udka pieczone w marynacie keczupowo-musztardowej 114

Udka często goszczą u nas na stole. Można je przygotować na wiele sposobów.  Składniki: 3 udka 2 łyżki musztardy dijon 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki keczupu łagodnego 2 łyżeczki czosnku granulowanego olej sól, pieprz Sposób przygotowania: 1.  Mięso umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Mięso umieścić w naczyniu żaroodpornym. 2. Obie musztardy i keczup oraz

Kuchnia domowa Ani
Zdrowsze Święta – przepisy wytrawne 70

podawać z ogórkami kiszonymi – położone na kanapkę nadają mu charakteru. Pasztet “zero waste” z mięsa i warzyw po rosole: 1,7 kg kurczak w całości (ewentualnie udka lub podudzia) 4 duże marchewki 2 cebule (opalone na palniku lub suchej patelni) 2 pietruszki kawałek selera 4 jajka 4 ząbki czosnku 8 listków liści laurowych i tyle samo kulek(...)ziela angielskiego pół szklanki bułki tartej ⅓ szklanki gotowego rosołu po 1 łyżeczce: majeranku, gałki muszkatołowej, ziół prowansalskich suszona żurawina (opcjonalnie) sól, pieprz Rosół: Kurczaka porcjujemy (dzielimy na piersi, udka, skrzydełka) i namaczamy w bardzo zimnej wodzie – im dłużej będzie leżał, tym bardziej klarowny rosół (mniej szumowin). Najlepiej jak moczy się minimum godzinę, optymalnie – kilka godzin. Oczywiście możemy też

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania