Niektórzy mogliby go jeść cały czas, niestety, panierowany kurczak smażony choć pyszny, jest też bardzo kaloryczny. Na szczęście można cieszyć się jego smakiem również w wersji niskotłuszczowej. Zamiast kąpieli w oleju, nasz kurczak w panierce z płatków kukurydzianej zaliczył pobyt w rozgrzanym piekarniku. Wyszedł tak, że palce lizać. Przepis na kurczaka w chrupiącej panierce bez smażenia Składniki: trzy ćwiartki z kurczaka (można też użyć udek lub pałek), 4 ząbki czosnku, 1 jajko, łyżka mąki pszennej, kil... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...