Kurczak w chrupiącej panierce bez smażenia. Przepis niskotłuszczowy

Kurczak w chrupiącej panierce bez smażenia. Przepis niskotłuszczowy

Kurczak w chrupiącej panierce bez smażenia. Przepis niskotłuszczowy

Niektórzy mogliby go jeść cały czas, niestety, panierowany kurczak smażony choć pyszny, jest też bardzo kaloryczny. Na szczęście można cieszyć się jego smakiem również w wersji niskotłuszczowej. Zamiast kąpieli w oleju, nasz kurczak w panierce z płatków kukurydzianej zaliczył pobyt w rozgrzanym piekarniku. Wyszedł tak, że palce lizać. Przepis na kurczaka w chrupiącej panierce bez smażenia Składniki: trzy ćwiartki z kurczaka (można też użyć udek lub pałek), 4 ząbki czosnku, 1 jajko, łyżka mąki pszennej, kil... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.