udka - 4428 przepisów (strona:81/296)

Zdrowsze Święta – przepisy wytrawne 62

podawać z ogórkami kiszonymi – położone na kanapkę nadają mu charakteru. Pasztet “zero waste” z mięsa i warzyw po rosole: 1,7 kg kurczak w całości (ewentualnie udka lub podudzia) 4 duże marchewki 2 cebule (opalone na palniku lub suchej patelni) 2 pietruszki kawałek selera 4 jajka 4 ząbki czosnku 8 listków liści laurowych i tyle samo kulek(...)ziela angielskiego pół szklanki bułki tartej ⅓ szklanki gotowego rosołu po 1 łyżeczce: majeranku, gałki muszkatołowej, ziół prowansalskich suszona żurawina (opcjonalnie) sól, pieprz Rosół: Kurczaka porcjujemy (dzielimy na piersi, udka, skrzydełka) i namaczamy w bardzo zimnej wodzie – im dłużej będzie leżał, tym bardziej klarowny rosół (mniej szumowin). Najlepiej jak moczy się minimum godzinę, optymalnie – kilka godzin. Oczywiście możemy też

Poezja smaku
Pollo (kurczak) alla cacciatora 48

alla cacciatora . zdjęcie dzięki uprzejmości  Cztery Fajery Kurczaka alla cacciatora możesz serwować od lunchu, poprzez obiad ,kończąc na kolacji!   Przepis na kurczaka alla cacciatora: - 500 g  udek z kurczaka pozbawionych kości i skór - bagietka - 3 ząbki czosnku, 3 gałązki rozmarynu, 3 gałązki selera naciowego, 8 listków szałwii, 2 liście laurowe, sól i pieprz do smaku(...)dodaj drobno siekaną cebulę z siekanym selerem naciowym. Dołóż gałązkę rozmarynu szałwii oraz liście laurowe. Pod koniec smażenia dołóż czosnek. Gdy wszystko ładnie się zarumieni - zdejmij z ognia. Udka pokrój na większe kawałki, np. na trzy porcje i podsmaż na złoty kolor na drugiej patelni, uważając ,aby były ładnie zarumienione z każdej strony, wlej wino do mięsa i odparuj

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa kalafiorowa z ziemniakami i marchewką 85

blenderem. Zrobicie wtedy zupę krem z kalafiora. Składniki (na 6-8 porcji) 1 nieduży kalafior 3 duże marchewki 2 pietruszki 1/2 selera wraz z liśćmi kawałek pora 1 udko 2 skrzydełka z indyka 4-5 ziemniaków sól pieprz 5 liści laurowych 6 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu odrobina śmietany 1/2 pęczku świeżego koperku Zupa kalafiorowa z ziemniakami i marchewką(...)przepis Przygotowanie zupy zaczynamy od ugotowania wywaru. W tym celu do ok. 2,5 l wody wkładamy udko z kurczaka oraz skrzydła z indyka. Gotujemy ok. 20 minut, w tym czasie jak pojawi się „szum” to go zbieramy. Następnie dodajemy obraną pietruszkę, selera wraz z nacią, umytego pora, liście laurowe, sól, ziarna pieprzu oraz ziela angielskiego. Całość gotujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka pieczone 117

kurczaka 2 cebule 2 łodygi selera naciowego 1/2 kopru włoskiego przyprawa do kurczaka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki marynata: 1 łyżka musztardy 4 ząbki czosnku 1/2 … Czytaj dalej Udka pieczone

czarrna od kuchni
Kotlety z udek 122

Kotlety z udek Soczyste i chrupiące kotlety z udek kurczaka, nie jadłam jeszcze tak dobrych. Tak przygotowane mięso rozpływa się w ustach, zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu. czytaj

Kulinarna Chwila
Botwinka z jajkiem 109

apetytem. Zobacz jak krok po kroku zrobić tą prostą i szybką zupę. Składniki: Kaloryczność botwinki z jajkiem: 175 kcal w 100g. 2 litry wody 200g porcji mięsa drobiowego (skrzydełka, udko, szyjka) * 1 duży lub 2 średnie pęczki botwiny z buraczkami 3 średniej wielkości ziemniaki 2 średnie marchewki 1 średni korzeń pietruszki pół korzenia selera 2 łyżki oleju roślinnego 1 średnia(...)jajkiem – sposób wykonania. Zupę przygotujesz w 30 minut. Do jej wykonania potrzebować będziesz jedynie garnka, ostrego noża oraz deski do krojenia. 200g mięsa porcji rosołowej (do wyboru skrzydełka, udko, szyjka) myję pod bieżącą wodą. Obieram selera, marchewkę oraz pietruszkę i kroję w pół centymetrową kostkę lub plasterki. Do garnka wlewam 2 litry wody i wsypuję 3 liście laurowe oraz

Ania gotuje
Risotto z kurczakiem i cukinią 80

udko z kurczaka pół cukini  pół czerwonej papryki 1 szkl ryżu 3 szkl rosołu, bulionu, lub wody sól pieprz 1 cebula 2-3 ząbki czosnku chili czerwona papryka słodka tłuszcz do smażenia Udko oddzielamy od kości i kroimy  drobno razem ze skórką, lub jeśli ktoś nie lubi można bez skórki. W głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz, przysmażamy posiekaną cebulę

Gotowanie jest łatwe

Proponowane wyszukiwania