Galareta wieprzowo- drobiowa

Galareta wieprzowo- drobiowa

Galareta wieprzowo- drobiowa

 Ta potrawa kojarzy mi się z imprezami w PRL-u . Tak , pamiętam te czasy. Obowiązko pod różne wysokoprocentowe napoje były tzw. zimne nóżki. Ta galareta jest nieco inna , bo wykorzystałam mięso wieprzowe i drobiowe. Dawno jednak nie było u mnie nic dla mięsożerców a z dobrą golonką to bywa różnie w sklepach. Oczywiście najlepsza jest na golonce ale można zrobić i taką wersję.  Składniki: - 1 kg udek drobiowych - 1 kg mięsa wieprzowego - korzeń selera, - 2 korzenie pietruszki - 3 korzenie marchwi - só... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pełna Emocji

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Autor

Bilcia

Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, udka , rosół, pasty, pasta, gulasz, pasta kanapkowa, przekąski, wielkanoc

Inne przepisy z Kuchnia Pełna Emocji

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.