udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:193/256)

Pilaw z pęczaku i test patelni WOLL Diamond 83

wędzonej papryki szczypta chili kilka gałązek tymianku i cząbru  2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól pieprz przyprawa do kurczaka: tymianek, papryka słodka, pieprz czarny, kolendra, sól    Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki: oddzielić podudzia, udka przekroić na pół, posypać przyprawami i odstawić na godzinę (można na noc) w chłodne miejsce.  Cebule pokroić w półksiężyce, marchew

Obiad gotowy
Pilaw z kurczakiem 118

łyżeczki kurkumy) szczypta chili 1 łyżka suszonego berberysu sól pieprz opcjonalnie - garść rodzynków przyprawa do kurczaka: tymianek, papryka słodka, pieprz czarny, kolendra, sól Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki: oddzielić podudzia, udka przekroić na pół, posypać przyprawami i odstawić na godzinę (można na noc) w chłodne miejsce.  Cebule pokroić w półksiężyce, marchew pokroić w słomkę. Czosnek tylko opłukać, nie obierać

Obiad gotowy
Zupa koperkowa 145

postanowiłam go wykorzystać do   pożywnej zupy koperkowej. To ostatnia okazja na tak aromatyczną zupę przed nadejściem zimy.  Składniki: Baza do zupy: -porcja z kurczaka np.  pierś i dwa skrzydełka lub udko i pierś -dwie marchewki -dwie pietruszki -zielona część pora -kawałek bulwy selera -jedna duża cebula  Mięso i oczyszczone warzywa zalewamy 1 l wody i gotujemy

Kulinarne przemyslenia
Chicken Curry 132

mieszamy. smażymy około 3,4 minut na średnim ogniu. Dodajemy do naszego głównego dania,i tuszymy około 15-20 minut.razem z kolendrma posiekaną Pierś z kurczaka szybko dochodzi jeśli będziecie robić np,udka czy baraninę wiadomo że czas się wydłuży. Smacznego. Podajemy z chlebem Naan przepis znajdziecie na mojej stronie w etykiecie kuchnia Indyjska

Viola cooks with passion
Pieczona pierś z indyka z musztardowym sosem 277

Polecam prosty i smaczny sos musztardowy do pieczonego indyka. Dawno się przekonałam, że musztarda świetnie pasuje do drobiu. Kurczęce udka pieczone w musztardzie czy pierś z kurczaka w winnym sosie musztardowym to nasze domowe hity. Musztardę lubię bardziej niż ketchup, a ostra gruboziarniasta moim zdaniem jest najlepsza. Robiąc musztardowy sos dodaję również świeżo uprażonej gorczycy aby jeszcze badziej podkreślić smak

codojedzenia
Galaretki drobiowe. 125

bardziej sztywna): Galaretka zrobiona z 1L rosołu, gdzie ilość żelatyny jest również na 1L ( galareta wychodzi wtedy bardziej miękka): Składniki: drób na rosół (mogą to być udka lub piersi, a także dodatkowo korpus kurczaka - dla mnie rosół musi być ugotowany na korpusie), kawałek selera, 3 marchewki, 1 pietruszka, połowa pora, sól, pieprz, 3 jajka, puszka zielonego groszku, kilka listków natki

W kuchni u Moniki
Tortilla z kurczakiem, warzywami i sosem majonezowo-musztardowym 133

spadkiem wyświetlalności. Mam nadzieję, że kiedyś wszystko wróci do normy :) TORTILLA Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SOSEM MAJONEZOWO-MUSZTARDOWYM Składniki na farsz mięsny: - 500 gram mięsa z kurczaka (u mnie wyluzowane i pozbawione skóry udka) - przyprawy: sól, pieprz czarny, kolendra mielona, papryka słodka, chili, rozmaryn, tymianek, oregano, majeranek, kmin rzymski (odrobinę) - olej Przygotowanie farszu mięsnego: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy. Zasypujemy

Życie zamknięte w smaku
Kurczak pieczony w glazurze 266

doskonale smakuje na ciepło, z ziemniakami, frytkami czy ryżem i surówką, jak i na zimno - do kanapek. Majonez w warzywach można zastąpić oliwą lub olejem. Zamiast kurczaka, w glazurze można upiec np. same udka. Ostrą paprykę w glazurze można zastąpić słodką, a ciemny sos sojowy - jasnym. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 244

kaszy jaglanej 200 g mozzarelli ok 50-70 g świeżego szpinaku baby kilka plasterków boczku gałka muszkatołowa tymianek kolendra czosnek granulowany Galeo olej sól, pieprz Kurczaka myjemy, kroimy ostrym nożem na mniejsze porcje. Skrzydełka, udka, piersi oraz korpus przekładamy do większego garnka. Zalewamy 2 l zimnej wody. Gotujemy na niewielkim ogniu. Wybieramy część tworzącej się szumowiny. Marchewkę, pietruszkę oraz seler

Smaki Na Talerzu
Paella z pieczonymi udkami i chrupiącymi warzywami 165

Nieziemsko pachnące, delikatne i soczyste udka z mieszanką przypraw z całego świata, chrupiących polskich warzyw oraz ryżu z dodatkiem kulinarnego złota czyli szafranu to moja propozycja wywodzącej się z Walencji tradycyjnej hiszpańskiej potrawy. Składniki: 5-6 pałek z kurczaka 300g ryżu na paellę 250g mini mrożonej marchewki Hortex 200g mrożonego zielonego groszku Hortex 450g mrożonego bobu Hortex 2 cebule

Szalona Kuchnia Eweliny
Mielonka drobiowa parzona 196

udka ok 1,6 kg 1 podwójna pierś z kurczaka 1 płaska łyżeczka peklosoli 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego staropolskiego pieprz czarny do smaku 1 łyżeczka majeranku 4 łyżeczki żelatyny 2-3 ząbki czosnku 150 ml wody Mięso umyć, z udek zdjąć skórkę i oddzielić od kości. Wszystko mięso zemleć w maszynce o dużych oczkach, dodać przyprawy

Gotowanie jest łatwe
Udka pieczone w piwie i miodzie 294

Jeśli lubisz słodka, chrupiącą skórkę z kurczaka i delikatne mięsko - ten przepis jest dla Ciebie ! Składniki: * 4 całe udka * 700 ml jasnego piwa * 3 łyżki miodu * 1 łyżka cukru trzcinowego * 2 łyżki sosu teriyaki lub sojowego * 1,5 łyżeczki soli *zioła prowansalskie Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć. Udka porozcinać na podudzia i pałki. Poporcjowane mięso natrzeć solą i przyprawami - odstawić

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 205

dziko Royal Brand W składzie: suszone pomidory, pieczarki suszone, liście laurowe, czosnek, cebula, seler, por, estragon, tymianek, natka pietruszki.   PRZEPIS - Kurczak na dziko Kurczak podzielony na części, bądź jak w moim przypadku - udka. Obsmażyć na oleju z każdej strony - na rumiano. Podlać białym winem - nie miałam - wlałam ciemne piwo, około 1/2 szkl. Mieszankę Royal Brand wsypać do garnka, zalać

kolorowotorcikowo
Dania obiadowe 185

warzywami Mięsne kwiaty z farszem Indyk z jabłkiem w sosie curry Roladki ze szpinakiem Roladki ze szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania