udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:193/256)

Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym 144

Jako dodatek warzywny świetnie sprawdzą się tarte, gotowane buraczki lub ogórki kiszone bądź konserwowe. Sprawdź też inne przepisy na pyszny obiad : Zupa tajska z kurczakiem, warzywami i makaronem ryżowym Soutzoukakia – aromatyczne greckie klopsiki Pieczone udka kaczki z pomarańczami i żurawiną Curry z ciecierzycy i kalafiora Tofu sezamowe z brokułem Drukuj Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym #wprm-recipe-user-rating

Na-talerzu.pl
Jak usmażyć filet z kurczaka – sprawdzony przepis 118

minut Marynowanie : Minimum godzina Smażenie : 16-18 minut Poziom trudności : Łatwy Liczba porcji : 2 Jak usmażyć filet z kurczaka to jedno z częściej zadawanych pytań w internecie. Bo jest nad czym pomyśleć. Pół biedy jeśli na patelni smażymy udko kurczęce z natury nieco tłustsze, o mięsie bardziej zwartym, wymagające dłuższego przypiekania. Prawdziwa sztuka to dobrze usmażyć filet z kurczaka. Delikatne

Niedzielny kucharz
Pieczone pałki z kurczaka. Błyskawiczny przepis krok po kroku. 336

Pieczone pałki z kurczaka. Błyskawiczny przepis krok po kroku   Pieczone pałki z kurczaka. Składniki:   1 kg pałek z kurczaka 3

kuron.com.pl
Kociołek imprezowy z kurczakiem, pieczarkami i uszakami 214

Wszelkiego rodzaju gulasze to dobre potrawy do podania na spotkaniach z przyjaciółmi. Sprawdzają się na prywatkach, imprezach sylwestrowych czy okolicznościowych domówkach. Są pożywne i rozgrzewające. Dobry

Smaczna Pyza
Elementy kurczaka w sosie 394

Składniki: 1 kg różnych elementów kurczaka (pałki, skrzydełka, podudzia - łączna waga to 1kg); Marynata: 200 ml ostrego ketchupu; 1/2 opakowania ostrej papryki w proszku (około 10

Gospodyni Miejska
Kurczak w marchewce 178

marchewki sól i pieprz świeżo mielony olej do smażenia Wykonanie: Uda myjemy, przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 10 min. Na rozgrzanym oleju smażymy uda z kurczaka na złoty kolor około 15 min. Wrzucamy do podsmażonych udek mrożoną marchewkę przykrywamy pokrywką, dusimy wszystko aż marchewka będzie miękka, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ryżem lub z frytkami, dekorujemy zieleniną. Smacznego

kgwjanczewo
Pikantny makaron z potrawką z kurczaka / Spicy chicken ragu pasta 356

Dziś przedstawiam przepis na bardzo przyjemne i nieśpieszne danie jednego z moich ulubionych kucharzy Billa Grangera z jego książki „Bill’s Italian Food”. Makaron

karmelowy
DOMOWY ROSÓŁ 234

kurczaka ok 2kg 3 marchewek 2 pietruszek średniego selera 1 pora 1 gałązki selera naciowego ziela angielskiego liścia laurowego soli pieprzu małej cebulki Wykonanie: Kurczaka myjemy pod zimną bieżącą wodą. Porcjujemy go wycinając skrzydełka, udka, piersi i korpus. Ponownie myjemy wszystkie części. Wkładamy je do dużego garnka i zalewamy zimną wodą. Wstawiamy na kuchence na średnim ogniu, po zagotowaniu zmniejszamy

Walijskie Pichcenie
Skrzydełka w marynacie teriyaki 215

Gotowane skrzydełka z zupy nie muszą być nudne. A , że często gotuję zupy na kurczaku ( w zasadzie prawie wszystkie zupy gotuję na kurczaku ) to i kawałków gotowanego mięsa mam nadmiar. Piersi i udka ,,lądują,, w potrawce lub innym sosie , pałeczki i skrzydełka oraz ,, drobnica,, obrana z kostek kręgosłupa zostaje wykorzystana po zmieleniu na farsz . Ale czasem takie ugotowane mięso

Buniabaje w kuchni
Zupa PHO z kurczakiem 453

był wyśmienity :) ). Najpóźniej po 30 minutach od zagotowania, z wywaru wyjmujemy kurczaka, by nie był zbyt suchy i bez smaku (mówiąc wprost wiórowaty). Kurczaka "obieramy" z mięsa, czyli na bok odkładamy mięso z piersi i udek, a kości, skórę i resztę części naszego kuraka wrzucamy do garnka i dalej gotujemy. Gotujemy na wolny ogniu ok godzinę / półtorej godziny, po czym(...)chwili przygotowujemy dodatki do zupy: Drobno siekamy szczypior, papryczki chilli, świeżą miętę oraz kolendrę. Przygotowujemy makaron ryżowy według instrukcji podanej na opakowaniu.   W plastry kroimy mięso z piersi kurczaka, a w ćwiartki ugotowane na twardo jajko. Gdy przygotujemy wszystkie składniki, do miski nakładamy makaron, mięso, zalewamy bulionem. Następnie dokładamy dodatki, czyli kiełki fasoli mung, chilli, jajko, kolendrę, miętę, szczypior

Taste Of My Day
Kurczak po marokańsku 166

Kurczak po marokańsku.                Składniki: 2 uda z kurczaka 2 łyżki przyprawy marokańskiej kasza kuskus wedle uznania olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki sosu ostrygowego Udka umyłam i osuszyłam a potem przekroiłam na połówki. W skład przyprawy marokańskiej wchodzą: kumin, kurkuma, czosnek, zielony pierz, liść laurowy, sól

Moje Małe Czarowanie
Quiche z kurczakiem z rosołu 96

cieście a do nadzienia użyłam właśnie mięso z kurczaka z rosołu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Quiche z kurczakiem z rosołu składniki Danie z wykorzystaniem mięsa z rosołu składniki: Ciasto jajko łyżka mleka  150g masła 250g mąki łyżeczka soli łyżeczka cukru Nadzienie:  mięso z rosołu, u mnie są to zazwyczaj dwa udka 500 ml śmietany 30% 4 jajek 1 cebula

Do Garów!
Kaczka na niby, czyli kurczak w pomarańczach pieczony 243

kolejne niewiarygodne wydanie, do którego z pewnością jeszcze nie raz wrócę. Sprawdźcie sami: Składniki (dla 2-3 osób): 2 średnie ćwiartki z kurczaka 1 pomarańcza sól, pieprz świeżo mielony majeranek Przygotowanie: Umyte i osuszone udka skrapiamy sosem sojowym, ciemnym, nacieramy solą i sporą ilością świeżo mielonego pieprzu. Oprószamy solidnie majerankiem. Odstawiamy na noc do lodówki. Ok 1/2 godz. przed pieczeniem(...)pieczemy w temperaturze 190/180 stopni przez ok 1 godzinę. Przed samym podaniem dopiekamy w piekarniku przez ok 10 minut bez rękawa i przykrycia, używając grzałki opiekającej. Skórka naszego kurczaka pięknie się zrumieni i będzie chrupiąca. Tu podane z marynowanymi buraczkami (o których niebawem) i pieczonymi ziemniakami lecz taki kurczaczek równie dobrze posmakuje z ryżem i surówką z marchwi lub białej

Kuchnia po mojemu
Galantyna z kurczaka 208

Odcinamy szyję i skrzydełka. Zawsze przecinałam korpus na pół, dzisiaj skórę z mięsem delikatnie podcinałam nożem i zsuwałam ku górze. Nadcięłam udka i skrzydełka, aby wyjąć z nich kości. Na koniec sprawdziłam, czy nie zostały małe kostki. Całego kurczaka posypałam solą i pieprzem. Do środka włożyłam wcześniej przygotowane nadzionko. Aby zachować ładny kształt kurczaka obwiązałam go nićmi. Galantynę ułożyłam

Salonik smaków
Drugie życie pieczonego kurczaka - pasta do chleba 212

Zdarzyło się, że nie skonsumowane w całości w pierwszym terminie "pieczyste z  kurczaka" daremnie oczekujące w lodówce kolejny dzień na amatora pieczonych (z lekka obsuszonych już;) drobiowych udek, niczym za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przemieniły się w aromatyczną, puszystą i pyszną pastę, która "w try miga" zniknęła w przepastnych żołądkach moich domowych testerów. Drobiowa pasta do chleba A było

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała