udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:191/256)

Szybki obiad 151

niektórzy mogą pomyśleć, że mięso bez skóry jest mniej smaczne (co nie jest prawdą), ale głównie ze względu na mojego smakosza, który nienawidzi udek ze skórą z supermarketu pozbywam się jej ( z polskim kurczakiem nie jest to konieczne :). Mięso dokładnie smaruję marynatą i odstawiam ( na noc/ kilka godzin, ale pół godziny w lodówce też wystarczy). Cebulę kroję w pół plasterki

Na moim talerzu
Szybki obiad 341

niektórzy mogą pomyśleć, że mięso bez skóry jest mniej smaczne (co nie jest prawdą), ale głównie ze względu na mojego smakosza, który nienawidzi udek ze skórą z supermarketu pozbywam się jej ( z polskim kurczakiem nie jest to konieczne :). Mięso dokładnie smaruję marynatą i odstawiam ( na noc/ kilka godzin, ale pół godziny w lodówce też wystarczy). Cebulę kroję w pół plasterki

NA MOIM TALERZU
Pieczone pałki z kurczaka w chrupiącej panierce + film 98

Pieczone pałki z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to smaczna i zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych pałek czy udek smażonych na tłuszczu. Proces powstawania tego dania jest bardzo prosty a jego smak wyjątkowy. Pieczone pałki z kurczaka świetnie smakują w towarzystwie frytek lub ziemniaków i surówki.     składniki na 3-4 porcje 1 kg pałek z kurczaka marynata

Smakowite Dania
Kurczak pieczony w bigosie 243

grzybów 20 dag wędzonego boczku 200 g koncentratu pomidorowego odrobina tłuszczu do podsmażania liść laurowy płaska łyżka majeranku łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz Wykonanie: Kurczaka podzielić na części: odciąć piersi od kości, wyciąć udka i skrzydełka (kości zostawić sobie na rosół lub do innego dania). Oprószyć ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem, a także posmarować olejem. Zostawić drób(...)Odstawić.  Bigos przełożyć do naczynia żaroodpornego. Jeżeli nie jest zbyt mokry, dolewamy jeszcze rosołu lub wody - powinien być luźny, by mięsko go piło.  Pomiędzy kapustę poukładać kawałki kurczaka.  Danie pieczemy przez godzinę pod przykryciem i kolejne 20 minut bez, by całość się lekko zarumieniła. Temperatura 170 stopni.  Smacznego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim 160

najlepsza szynka drobiowa i szynka drobiowa . Kolejną propozycją będzie mozaika drobiowa z pieprzem syczuańskim. Składniki: - 2 duże filety bez skóry (wykroiłam z kurczaka o wadze 1,9kg) – ok. 600g - mięso z udek – ok. 400g (bez skóry) - 17g soli peklowej - 2 łyżki żelatyny w proszku - 2 łyżeczki mielonego pieprzu syczuańskiego - 2 łyżeczki pieprzu czerwonego (całe ziarna) - 1 łyżeczka słodkiej

mojewypiekiinietylko
Kurczak rozmarynowy z młodymi ziemniakami z cukinią z piekarnika 215

łyżki oliwy/oleju sól, pieprz 1 łyżeczka czerwonej papryki 8-10 młodych ziemniaków 2 średnie cukinie 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku Wykonanie: kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, przeciąć na 4 części. Z okolic kuperka i udek usunąć nadmiary tłuszczu, z kuperka wyciąć "górkę" z odbytem  wymieszać sok z cytryny z oliwą i pociętymi gałązkami rozmarynu i skórką otartą

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak faszerowany kaszą jaglaną z kapustą białą i śliwkami 281

kurczaka wyciąć cały kuper, zaczynając nacinanie od grzbietu. Należy robić to na tyle ostrożnie, żeby nie przeciąć skóry. Kości ze skrzydełek i udek nie wycinałam, chociaż też to można zrobić. Tak przygotowane mięso oprószyć przyprawą do kurczaka i odrobiną soli. Nałożyć na środek farsz z kaszy jaglanej i zamknąć wszystko w środku kurczaka zabezpieczając wykałaczkami lub zszywając nicią bawełnianą. Przełożyć

https:KKuchniaMniam
Udka w miodzie i musztardzie 71

Pieczone udka w miodzie i musztardzie to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Przepis sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i na wyjątkowe okazje. Składniki 4 udka 4 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju papryka słodka wegeta przyprawa do kurczaka czosnek Przygotowanie Składniki na marynatę wymieszać i natrzeć nią mięso. Odstawić do lodówki

Wasze Przepisy
pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami 168

nić z naturalnego włókna ewentualnie do sosu 100 ml słodkiej śmietanki 30 % 2 łyżki masła sposób wykonania Tus zkę kurczaka luzujemy ( np  tym  sposobem), usuwamy z niej kości skrzydełek i udek. Teraz tuszkę rozcinamy ( najlepiej w wzdłuż boku gdzie  pozostały otwory po wyciętym skrzydełku i nodze), układamy skórą do dołu i nacieramy lubczykiem

Miód i pieprz
UDKA W MARYNACIE MIODOWEJ Z OLEJEM RZEPAKOWYM ZAPIEKANE Z JABŁKAMI 200

dlatego w kuchni to zawsze go uzywam do przyrządzania potraw. Dla mojej rodziny podaję to co zdrowe .Dziś zapraszam na pyszne udka w miodzie z jabłkami i majerankiem, zasmakują każdemu. Składniki: 9 pałek z kurczaka opakowanie warzyw na patelnię łyżka słodkiej mielonej papryki sól- do oprószenia majeranek- do oprószenia kminek- do oprószenia 2 jabłka łyżka miodu 3 łyżki oleju rzepakowego

Z Majeczką w kuchni
Smażone udka z patelni, prosty , pyszny obiad 144

smaku Udka płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem . Oczyszczamy z wszelakich tłuszczyków i kroimy na duże kawałki . Umieszczamy w misce , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , sos ketjap manis , sól ,chilli do smaku , odstawiamy na godzinę do lodówki . Brokuł dzielimy na różyczki , a cebule siekamy w piórka . Pieczarki w średniej grubości plasterki . Teraz na niedużej ilości tłuszczu , podsmażamy kawałki kurczaka , aż się mocno przypieką(...)czasu do czasu około 6 minut . Brokuły nie mają być rozmiękłe , tylko lekko chrupiące . Gotowe . Serwujemy na gorąco , prosto z patelni najlepiej z ryżem lub kuskusem Smacznego ! Artykuł Smażone udka z patelni, prosty , pyszny obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kurczak w kremowym sosie cebulowo-paprykowym 292

Kurczak jest uniwersalny, łatwo dostępny i smaczny, ale ileż można jeść pieczone udka czy smażonego fileta. Z tego mięsa można wyczarować wszystko! Aby urozmaicić menu , szukam zawsze nowych smaków niekoniecznie muszą być wyszukane aby zrobić dobry obiad. Najlepsze to tego dania jest mięso z uda kurczaka bez skóry i kości, czasem można kupić w sklepie właśnie takie, lub samemu otrybować

Wanilia i Kardamon
Rodzinny obiad po chińsku - 5 przepisów 105

Każdy kawałek smarujemy miodem i zwiększamy temperaturę piekarnika do 200 stopni. Pieczemy jeszcze około 15 min. Przed podaniem żeberka możemy posypać sezamem i posiekanym szczypiorkiem. 2) Kurczak z orzeszkami w sosie miodowo-sojowym Kurczak z orzeszkami ziemnymi oraz dwoma kolorami papryk w stylu hongkońskim. Genialny słodko-wytrawny smak od którego ciężko się oderwać. To danie z kolei mnie oczarowało! Świetną(...)cebulki. Można też nadać lekko pikantnej nuty, dodając do dania papryczkę chili. Sos ten idealnie sprawdzi się także jako marynata do żeberek, skrzydełek czy udek oraz do mięs na grilla. Składniki: 2 filety z kurczaka (około 500-600 g) 1 cebula  2 ząbki czosnku ok. 2 cm świeżego imbiru 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 pełne łyżeczki mąki

Kuchnia MagdaLeny
Rodzinny obiad po chińsku - 5 przepisów 105

Każdy kawałek smarujemy miodem i zwiększamy temperaturę piekarnika do 200 stopni. Pieczemy jeszcze około 15 min. Przed podaniem żeberka możemy posypać sezamem i posiekanym szczypiorkiem. 2) Kurczak z orzeszkami w sosie miodowo-sojowym Kurczak z orzeszkami ziemnymi oraz dwoma kolorami papryk w stylu hongkońskim. Genialny słodko-wytrawny smak od którego ciężko się oderwać. To danie z kolei mnie oczarowało! Świetną(...)cebulki. Można też nadać lekko pikantnej nuty, dodając do dania papryczkę chili. Sos ten idealnie sprawdzi się także jako marynata do żeberek, skrzydełek czy udek oraz do mięs na grilla. Składniki: 2 filety z kurczaka (około 500-600 g) 1 cebula  2 ząbki czosnku ok. 2 cm świeżego imbiru 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 pełne łyżeczki mąki

Kuchnia MagdaLeny
Zupa pomidorowa z ryżem 242

około 100 gr 2 ząbki czosnku 200 ml bulionu kurczakowego sól, pieprz, papryka 1 szkl ryżu Wykonanie: Myjemy i zciągamy  skórę z udek. Gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem ziarenek pieprzu około 40 min. Kurczaka wyciągamy z rosołu. Dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę i seler. Gotujemy 10 min- dodajemy pasattę, koncentrat pomidorowy , szklankę ryżu, przeciśnięty przez praskę czosnek, bulion- gotujemy

Smaki Edyty