udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:197/256)

Smażone udka z patelni, prosty , pyszny obiad 123

smaku Udka płukamy , osuszamy papierowym ręcznikiem . Oczyszczamy z wszelakich tłuszczyków i kroimy na duże kawałki . Umieszczamy w misce , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , sos ketjap manis , sól ,chilli do smaku , odstawiamy na godzinę do lodówki . Brokuł dzielimy na różyczki , a cebule siekamy w piórka . Pieczarki w średniej grubości plasterki . Teraz na niedużej ilości tłuszczu , podsmażamy kawałki kurczaka , aż się mocno przypieką(...)czasu do czasu około 6 minut . Brokuły nie mają być rozmiękłe , tylko lekko chrupiące . Gotowe . Serwujemy na gorąco , prosto z patelni najlepiej z ryżem lub kuskusem Smacznego ! Artykuł Smażone udka z patelni, prosty , pyszny obiad pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kurczak w kremowym sosie cebulowo-paprykowym 265

Kurczak jest uniwersalny, łatwo dostępny i smaczny, ale ileż można jeść pieczone udka czy smażonego fileta. Z tego mięsa można wyczarować wszystko! Aby urozmaicić menu , szukam zawsze nowych smaków niekoniecznie muszą być wyszukane aby zrobić dobry obiad. Najlepsze to tego dania jest mięso z uda kurczaka bez skóry i kości, czasem można kupić w sklepie właśnie takie, lub samemu otrybować

Wanilia i Kardamon
Rodzinny obiad po chińsku - 5 przepisów 75

Każdy kawałek smarujemy miodem i zwiększamy temperaturę piekarnika do 200 stopni. Pieczemy jeszcze około 15 min. Przed podaniem żeberka możemy posypać sezamem i posiekanym szczypiorkiem. 2) Kurczak z orzeszkami w sosie miodowo-sojowym Kurczak z orzeszkami ziemnymi oraz dwoma kolorami papryk w stylu hongkońskim. Genialny słodko-wytrawny smak od którego ciężko się oderwać. To danie z kolei mnie oczarowało! Świetną(...)cebulki. Można też nadać lekko pikantnej nuty, dodając do dania papryczkę chili. Sos ten idealnie sprawdzi się także jako marynata do żeberek, skrzydełek czy udek oraz do mięs na grilla. Składniki: 2 filety z kurczaka (około 500-600 g) 1 cebula  2 ząbki czosnku ok. 2 cm świeżego imbiru 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 pełne łyżeczki mąki

Kuchnia MagdaLeny
Rodzinny obiad po chińsku - 5 przepisów 75

Każdy kawałek smarujemy miodem i zwiększamy temperaturę piekarnika do 200 stopni. Pieczemy jeszcze około 15 min. Przed podaniem żeberka możemy posypać sezamem i posiekanym szczypiorkiem. 2) Kurczak z orzeszkami w sosie miodowo-sojowym Kurczak z orzeszkami ziemnymi oraz dwoma kolorami papryk w stylu hongkońskim. Genialny słodko-wytrawny smak od którego ciężko się oderwać. To danie z kolei mnie oczarowało! Świetną(...)cebulki. Można też nadać lekko pikantnej nuty, dodając do dania papryczkę chili. Sos ten idealnie sprawdzi się także jako marynata do żeberek, skrzydełek czy udek oraz do mięs na grilla. Składniki: 2 filety z kurczaka (około 500-600 g) 1 cebula  2 ząbki czosnku ok. 2 cm świeżego imbiru 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 2 pełne łyżeczki mąki

Kuchnia MagdaLeny
Zupa pomidorowa z ryżem 215

około 100 gr 2 ząbki czosnku 200 ml bulionu kurczakowego sól, pieprz, papryka 1 szkl ryżu Wykonanie: Myjemy i zciągamy  skórę z udek. Gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem ziarenek pieprzu około 40 min. Kurczaka wyciągamy z rosołu. Dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę i seler. Gotujemy 10 min- dodajemy pasattę, koncentrat pomidorowy , szklankę ryżu, przeciśnięty przez praskę czosnek, bulion- gotujemy

Smaki Edyty
Udka miodowo-musztardowe 79

Kurczak w Polsce jest chyba najbardziej popularnym mięsem. Stosunkowo tani, łatwy i szybki w zrobieniu, w zasadzie ciężko go popsuć. A że nasz blog bazuje właśnie raczej na prostych potrawach, to wzięliśmy na warsztat właśnie kurczaka. W poszukiwaniu jakiegoś nowego i ciekawego smaku przyrządziliśmy udka miodowo-musztardowe. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Ragout 192

Inaczej królik duszony w winie. Mięso jest bardzo delikatne i smaczne. Odpowiednio przyrządzone może smakować podobnie do kurczaka. Składniki 600 g mięsa z królika (comber lub udka) 100 g wędzonego boczku … Czytaj dalej Ragout

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Pieczone udka z sosem śliwkowo-cebulowym 123

Składniki: 1 kg udek lub podudzi kilka gałązek rozmarynu 2/3 łyżeczki soli 1 łyżka czosnku granulowanego 3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki

Moja Galeria Smaku
Ryż z cukinią i wędzonym kurczakiem 254

lekkiego obiadu który świetnie nada się na podanie również jako ciepła kolacja.  Ryż z cukinią i wędzonym kurczakiem   SKŁADNIKI : 150 g ryżu białego 300 g cukinii  1 duże wędzone udko sól i pieprz do smaku  4 gałązki natki pietruszki PRZYGOTOWANIE : Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Cukinie ścieramy na tarce

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Medaliony z gotowanego kurczaka 171

składniki * ugotowane mięso z kurczaka pozostałe z rosołu (ilość taka jak z dwóch udek) * 2 jajka * 1 bułka * 4 łyżki kaszy manny * 1/2 - 1 ostra papryczka * 2 młode cebulki ze szczypiorem ewentualnie sam szczypior * 1 łyżka sosu teriyaki * 1 łyżka sosu sojowego * 2 łyżeczki pikantnego sosu piri-piri * 1/2 łyżeczki mielonego kminku * 1/4 łyżeczki mielonego imbiru * sól, pieprz * bułka tarta

Mix smaku
Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym 91

serkiem topionym będzie idealną propozycją. Jest naprawdę niesamowicie smaczna! Możecie ją również zblendować lub doprawić większą ilością ostrej papryki. Polecam! Zupa paprykowa z kurczakiem i serkiem topionym  - składniki: mięso drobiowe na wywar (u mnie udka) 3 ziemniaki (średnie) 1 papryka (można użyć po połowie różnych kolorów) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera 3 ziarna ziela angielskiego

Di gotuje
Pizza z kebabem : Lutowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 115

zrobiło wiele zamieszania i podchodziłam do tej pizzy dwa razy. Pierwsza się rozpadała przy krojeniu a druga upieczona dzięki życzliwości dobrych ludzi!  Kurczaka do pizzy przygotowałam dzień wcześniej. Najpierw pokroiłam filet i mięso z udek na mniejsze kawałki, dodałam oliwę z oliwek oraz sporą garść przyprawy kebab i tak mięso leżało w marynacie przez noc. Później usmażone mięso obsypałam

Magiczne Życie Marty
Podudzia z kurczaka nadziewane jabłkami i porem. 160

solą, pieprzem. Jabłko obieramy i kroimy w cienkie plasterki, pora również. W miejsca po kości wkładamy na zmiane por i jabłko. Następnie formujemy kształt udka i spinamy wykałaczkami. Na samym końcu mięso nacieramy przyprawą do kurczaka. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy mięso, spięciem do dołu. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy do miękkości około godz. W trakcie

Radość kipiąca uśmiechem.
galantyna z pikantnym farszem z domowego ajwaru 188

gorąco) 100 ml słodkiej śmietanki 30 % 1 łyżka wazowa dobrego drobiowego wywaru 2 łyżki masła sposób wykonania Tus zkę kurczaka luzujemy ( np  tym  sposobem), usuwając z niej również kości skrzydełek i udek. Teraz tuszkę rozcinamy ( najlepiej w wzdłuż boku gdzie  pozostały otwory po wyciętym skrzydełku i nodze), układamy skórą do dołu i nacieramy lubczykiem, dwoma

Miód i pieprz