Kuchnia amerykańska. Zamiast pałek można użyć udek, ser w oryginalnym przepisie to parmezan. Kolendrę można zastąpić dowolną zieleniną. Składniki 6 szt pałek kurczaka pół szklanki mąki pół łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1 jajko 2 łyżki posiekanej kolendry szklanka tartej bułki 80 g startego sera Dziugas tłuszcz cytryna Przygotowanie Pałki umyłem, osuszyłem. Na talerzu wymieszałem mąkę
R'n'G KitchenSprawiają, że udka czy piersi nabiorą nowego,ciekawego aromatu. Po prostu wymieszaj podane składniki - i marynaty gotowe. Kawałki kurczaka marynuj pod przykryciem w lodówce 4-6 godzin. całą tuszkę możesz przechowywać w marynacie do 12 godzin. Z kolendrą Składniki: 2 posiekane ząbki czosnku łyżka posiekanej kolendry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki kuminu
Menu Zdrowiarobię też taki susz, ale w tym roku jakaś chyba byłam naprawdę leniwa, bo to co ususzyłam to już zużyłam. skrzydełka , udka lub porcje rosołowe susz warzywny Skworcu 1 cebula cebulka ziele angielskie listek laurowy sól koperek Kurczaka umyć, ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki .Cebulę opalić i przełożyć do misy multicookera, zalać wodą , dodać przyprawy , susz warzywny i ustawić
Moje domowe kucharzeniePyszny kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z domowym sosem BBQ - czyli zdrowa, domowa wersja fast foodów :) SKŁADNIKI 8 pałek z kurczaka (mogą być też
Moje Kuchenne RewelacjePowiem tylko ta kanapka jesteśmy zachwyceni. O tym ze kurczak w marynacie teriyaki smakuje wybornie wiedziałam już dawno, ale żeby takie pysznie usmażone mięso z udka włożyć do kanapki to już jest pomysł genialny. Wypatrzyłam kanapkę na stronie Subway'a i postanowiłam zrobić. Niestety kanapka zawiera sos, którego nie zrobiłam bo nie miała na niego składników ale z użyciem
Bernika - moj kulinarny pamietnikudka. Ściągam skórę, odcinam podudzie (pałkę) i możliwie dokładnie wycinam kość. Gotowy filet z udka kładę na desce i najlepiej wałkiem lekko ubijam (nie tłuczkiem bo nie chodzi o rozbicie tylko o rozpłaszczenie mięsa na jedną grubość). Posypuję z obu stron własną przyprawą do kurczaka i odstawiam na min pół godziny. Na patelni grillowej rozgrzewam łyżkę masła klarowanego i smażę
Mechanik w kuchniLubisz kurczaka? Czasem brakuje Ci już pomysłów na jego przygotowanie? Mam nadzieję, że ten przepis Ci pomoże ( przepis autorski) Składniki: 6 kurzych udek olej do smażenia włoszczyzna 3 ziela angielskie 3 liście laurowe marynata: pół szklanki oleju jedna łyżeczka przyprawy typu vegeta – możesz użyć po prostu soli 1 łyżeczka czosnku suszonego 0,5 łyżeczki suszonej papryki chilli 1 łyżka(...)sosu: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej Przygotowanie: mięso umyj, osusz, włóż do miski, w której będzie się marynować połącz ze sobą składniki marynaty i zalej nimi kurczaka, wymieszaj dokładnie, odstaw do lodówki do 24 godziny mięso wyjmij z lodówki, na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony w czasie gdy smaży się mięso, obierz, pokrój
Oka w rosole czyli KaFka gotujelodówki . Następnego dnia na patelnię do której mamy zaufanie – czyli taką , która ma dobrą powłokę , wlewamy sporą ilość oleju ( 1/2 szklanki lub troszkę więcej , tyle żeby udka były zanurzone w połowie ) . Porządnie rozgrzewamy tłuszcz , a następnie ostrożnie kładziemy na nim nie więcej niż cztery pałki , gdyż w przeciwnym razie zamiast smażyć , zaczną się dusić , puszczą sok i nici(...)papierowy ręcznik , który zbierze z nich nadmiar tłuszczu , a dopiero potem układać na talerzach . Ta potrawa smakuje najlepiej na gorąco , pozostawiona na później traci swój urok , bo kurczak nie ma już chrupiącej skórki , chociaż smak ma dobry . Smacznego ! Post Pałki z chrupiącą skórką-prościej się nie da ;) pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyłyżka skrobi kukurydzianej 300 g piersi gotowanej [ u mnie mięsko z udka gotowanego z rosołu] 3 ogórki 1 cebula majonez Jajka roztrzepać, dodać sól, pieprz i koperek.Dodać mąki i wymieszać.Usmażyć cienkie naleśniki, a następnie pokroić w cienkie paseczki.Ogórka pokroić też w cienkie paseczki, mięso z kurczaka tak samo, cebulę pokroić w kostkę.Wszystko razem wymieszać, dodać majonez
Moje domowe kucharzeniekawałek startego imbiru świeżego lub płaska łyżeczka mielonego, suszonego 2 łyżki sosu sojowego jasnego sól do smaku Udka myjemy , oczyszczamy ze wszelkich zbędnych rzeczy . Nacieramy imbirem , solą , proszkiem chilli , miodem lub cukrem oraz sosem sojowym . Odstawiamy do lodówki na noc . Następnego dnia , kurczaka obsmażamy na patelni , na niewielkiej ilości tłuszczu od strony skóry , tak żeby się mocno przyrumieniła . Obracamy
Ogrodnik w podróżyindyka i z kaczki lub inne mięso drobiowe na rosół, np. duże udko (wg upodobania) ok 2 litry wody 3 marchewki 2 pietruszki korzeń 1 średni seler 1 większy por 2 malutkie cebule lub 1 średnia 2-3 ząbki czosnku 3 ziemniaki 2 małe filety z kurczaka 3-4 łyżki kukurydzy konserwowej 500 g świeżych brokułów masło i olej
Anioszek w kuchniprzygotowane udka smakują rewelacyjnie i przypadną do gustu nie tylko zwolennikom pikantnych smaków, ponieważ można przygotować ich łagodniejszą wersję. Mięso wychodzi bardzo aromatyczne, delikatne i soczyste oraz posiada kusząco zarumienioną skórkę. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia. Polecam! 8 podudzi z kurczaka Marynata: 3 łyżki jogurtu naturalnego (płaskie) 1 łyżka miodu (płynnego) 1,5 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka papryki słodkiej(...)składniki marynaty należy dokładnie wymieszać. Powstałą mieszanką dokładnie pokryć uprzednio umyte i osuszone kawałki kurczaka. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą, w której przebywało i przykryć folią aluminiową. Udka należy piec w rozgrzanym piekarniku około 60-90 minut w 180 stopniach. W międzyczasie mięso
Di gotujeczasu miałam ochotę na sałatkę z wędzonym kurczakiem. Szukałam inspiacji w internecine, ale niestety żaden przepis mnie nie zachwycił. Większość z nich miała w składzie makaron, żółty ser i jajka czyli składniki, których nie chciałam używać. Dlatego właśnie postanowiłam zrobić ją ze składników które lubię i akurat miałam pod ręką. Składniki 1 udko wędzone 1/2 średniej wielkości papryki 5 ogórków(...)łyżek kaszy kuskus 1/2 szkl. bulionu warzywnego 1 pęczek szczypiorku 3 pełne łyżki majonezu Krok po Kroku 1 Kaszę zalewamy wrzącym bulionem, przykrywamy i zostawiamy na 5 min. 2 Kurczaka kroimy w kostkę około 1 cm 3 Ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek rozdrabniamy. 4 Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez i delikatnie doprawiamy solą i pieprzem (ja dołożyłam
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyprzygotowane udka są przepyszne! Mięso jest niezwykle aromatyczne oraz miękkie i soczyste. Delikatny posmak cytryny idealnie łączy się z delikatną słodkością miodu, czosnkiem i lekką pikantnością papryki. Całość jest tak zharmonizowana, że z pewnością posmakuje każdemu. Polecam! 8 podudzi z kurczaka Marynata: 1 łyżka oleju sok z 1/2 cytryny skórka z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżka miodu(...)posiekać lub przecisnąć przez praskę.) Powstałą mieszanką dokładnie pokryć uprzednio umyte i osuszone kawałki kurczaka. Całość wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą, w której przebywało i przykryć folią aluminiową. Udka należy piec w rozgrzanym piekarniku około 60-90 minut w 180 stopniach. W międzyczasie mięso
Di gotujeKurczak na ryżu z pieczarkami i papryką - danie godne polecenia wszystkim zapracowanym. Składniki: 3 torebki ryżu 15 udek 2 cebule 1 papryka czerwona 25 dag pieczarek 6 łyżek ketchupu 3 szklanki bulionu warzywnego lub rosołu pieprz sól 3 łyżki oleju oregano wegeta słodka papryka 80 g masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem
Salonik smaków