udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:187/256)

Udka kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 227

najcudowniejszy (wg ciebie tylko) tort dla dziecka, na wszystko inne masz już niewiele czasu. A marynatę robi się szybko i smak kurczaka jest wyborny, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki na marynatę (do ok. 20 udek. Proporcje należy odpowiednio zmniejszyć/zwiększyć, w zależności od ilości udek) 250 ml płynnego miodu naturalnego słoiczek musztardy dijon

gutfut
Fasolówka na kurczaku 180

gotowana na kurczaku i dlatego śmiem twierdzić, że ma o połowę kalorii mniej niż taka na mięsie np. wieprzowym. Gdy na obiad chcemy upiec udka lub podudzia i po wycięciu ich zostaje część przykręgosłupowa kurczaka, proponuję wykorzystać ją właśnie w fasolówce. 2 kawałki kurczaka z kością (mogą być korpusy) 200 g drobnej fasoli 2 średnie marchewki 3 średnie ziemniaki

Kuchcik gotuje
Sałatka z kurczakiem 132

Dzisiaj przepis na lekką sałatkę z kurczakiem w roli głównej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka z kurczakiem Składniki 1 duże lub 2 małe wędzone udka (mogą być pieczone) 1 brokuł 1 puszka kukurydzy 2 pomidory 5 rzodkiewek 1 ząbek czosnku 1 łyżka majonezu 2 łyżki śmietany 22 % sól pieprz Instrukcje Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Około(...)pozbyć się nadmiaru wody. Udka obieramy z mięsa i kroimy w średnią kostkę. Rzodkiewki kroimy w talarki. Pomidory kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy na sicie. Majonez mieszamy ze śmietaną i zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem, polewamy sosem. Wierzch możemy posypać drobno pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki. Artykuł Sałatka z kurczakiem pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
kurczak yakitori 288

całego kurczaka i poukładać osobno każdy rodzaj mięsa, obranego ze skóry i oddzielonego od kości. Skórę też odłożyć osobno. Równie dobrze można użyć samych udek, albo samych piersi. Jak kto woli. Składniki: mięso z kurczaka sos teriyaki sos sojowy dymka świeży imbir czarny sezam Mieso i skórę – nie mieszając rodzajów – zamarynować w sosie teriyaki wymieszanym z sosem sojowym

stajnia gołębie od kuchni
Rosół z udek kaczki i makaronem 98

mówi tradycja jest spożywany w niedzielę przy wspólnym stole z rodziną! Warto wypróbować rosół z kaczki. Smak jest o wiele lepszy niż z tradycyjnego kurczaka!  Składniki: 2-4 porcje 2 szt udek z kaczki   100g makaronu suchego 2 szt marchewki 20g suszonej włoszczyzny jarzynka bez soli  2 liście laurowe 3 ziela angielskie  2l wody Sposób przygotowania

Truskawkowa Fiesta
Pilaw z pęczaku i test patelni WOLL Diamond 111

wędzonej papryki szczypta chili kilka gałązek tymianku i cząbru  2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego sól pieprz przyprawa do kurczaka: tymianek, papryka słodka, pieprz czarny, kolendra, sól    Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki: oddzielić podudzia, udka przekroić na pół, posypać przyprawami i odstawić na godzinę (można na noc) w chłodne miejsce.  Cebule pokroić w półksiężyce, marchew

Obiad gotowy
Pilaw z kurczakiem 157

łyżeczki kurkumy) szczypta chili 1 łyżka suszonego berberysu sól pieprz opcjonalnie - garść rodzynków przyprawa do kurczaka: tymianek, papryka słodka, pieprz czarny, kolendra, sól Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki: oddzielić podudzia, udka przekroić na pół, posypać przyprawami i odstawić na godzinę (można na noc) w chłodne miejsce.  Cebule pokroić w półksiężyce, marchew pokroić w słomkę. Czosnek tylko opłukać, nie obierać

Obiad gotowy
Zupa koperkowa 173

postanowiłam go wykorzystać do   pożywnej zupy koperkowej. To ostatnia okazja na tak aromatyczną zupę przed nadejściem zimy.  Składniki: Baza do zupy: -porcja z kurczaka np.  pierś i dwa skrzydełka lub udko i pierś -dwie marchewki -dwie pietruszki -zielona część pora -kawałek bulwy selera -jedna duża cebula  Mięso i oczyszczone warzywa zalewamy 1 l wody i gotujemy

Kulinarne przemyslenia
Chicken Curry 159

mieszamy. smażymy około 3,4 minut na średnim ogniu. Dodajemy do naszego głównego dania,i tuszymy około 15-20 minut.razem z kolendrma posiekaną Pierś z kurczaka szybko dochodzi jeśli będziecie robić np,udka czy baraninę wiadomo że czas się wydłuży. Smacznego. Podajemy z chlebem Naan przepis znajdziecie na mojej stronie w etykiecie kuchnia Indyjska

Viola cooks with passion
Pieczona pierś z indyka z musztardowym sosem 322

Polecam prosty i smaczny sos musztardowy do pieczonego indyka. Dawno się przekonałam, że musztarda świetnie pasuje do drobiu. Kurczęce udka pieczone w musztardzie czy pierś z kurczaka w winnym sosie musztardowym to nasze domowe hity. Musztardę lubię bardziej niż ketchup, a ostra gruboziarniasta moim zdaniem jest najlepsza. Robiąc musztardowy sos dodaję również świeżo uprażonej gorczycy aby jeszcze badziej podkreślić smak

codojedzenia
Galaretki drobiowe. 191

bardziej sztywna): Galaretka zrobiona z 1L rosołu, gdzie ilość żelatyny jest również na 1L ( galareta wychodzi wtedy bardziej miękka): Składniki: drób na rosół (mogą to być udka lub piersi, a także dodatkowo korpus kurczaka - dla mnie rosół musi być ugotowany na korpusie), kawałek selera, 3 marchewki, 1 pietruszka, połowa pora, sól, pieprz, 3 jajka, puszka zielonego groszku, kilka listków natki

W kuchni u Moniki
Tortilla z kurczakiem, warzywami i sosem majonezowo-musztardowym 167

spadkiem wyświetlalności. Mam nadzieję, że kiedyś wszystko wróci do normy :) TORTILLA Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SOSEM MAJONEZOWO-MUSZTARDOWYM Składniki na farsz mięsny: - 500 gram mięsa z kurczaka (u mnie wyluzowane i pozbawione skóry udka) - przyprawy: sól, pieprz czarny, kolendra mielona, papryka słodka, chili, rozmaryn, tymianek, oregano, majeranek, kmin rzymski (odrobinę) - olej Przygotowanie farszu mięsnego: Mięso myjemy, osuszamy i kroimy. Zasypujemy

Życie zamknięte w smaku
Kurczak pieczony w glazurze 293

doskonale smakuje na ciepło, z ziemniakami, frytkami czy ryżem i surówką, jak i na zimno - do kanapek. Majonez w warzywach można zastąpić oliwą lub olejem. Zamiast kurczaka, w glazurze można upiec np. same udka. Ostrą paprykę w glazurze można zastąpić słodką, a ciemny sos sojowy - jasnym. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska