uda z ryżem - 500 przepisów (strona:13/34)

Kurczak po Seczuańsku 478

sklepowych, które uda mi się wyszukać.   Kurczak po Seczuańsku       Składniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 słoik sosu Seczuańskiego Łowicz około 50g orzeszków ziemnych niesolonych ½ marchewki ½ papryki około 200 g fasolki mrożonej lub świeżej   ½ papryczki chili (opcjonalnie) 5 plastrów ananasa z puszki 2 łyżki oleju sezamowego 2 paczki ryżu Basmanti Przyprawy

Mania Gotowania
Ciasto marchewkowe na pierwsze urodziny bloga 233

kurczakiem 5. Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem Jeżeli wśród Was znajdzie się osoba, która ma jakieś pytania bądź życzenia co do przepisu - jestem otwarta na wszelkie propozycje. Zapraszam również na mojego fanpage'a na facebooku oraz na Instagram (linki w lewym górnym rogu). Mam nadzieję, że kolejny rok będzie równie udany, a ja nie raz zaskoczę Was jakimś

Zgrabne Gotowanie
Aromatyczna potrawka z dorszem i witbierem 180

zasmakowała i prosili o powtórkę! Pozostaje udać się do ogródka po warzywa, do sklepu po dorsza i powtórzyć to danie :) Składniki na 4 porcje: 2 papryki czerwone 1 papryka pomarańczowa 2 bulwy kopru włoskiego 600 g mrożonych kostek z dorsza 250 ml śmietany 30 lub 36 % 100 ml piwa (rodzaju witbier) 250 g ryżu brązowego masło klarowane do smażenia pieprz

Ze smakiem i z pasją
.775. wegańskie placki i wegańskie inspiracje obiadowe 192

parę próśb o kolejne, więc udało mi się nazbierać kilka zdjęć moich obiadów i je Wam pokazać :) Nie proście o przepisy, bo pewnie ich już nie pamiętam, potraktujcie je po prostu jako inspiracje :) Wszystkie obiady są wegańskie.  fasolka szparagowa, cukinia, ziemniaki, dynia ze smażonym tofu (wcześniej zamarynowanym w sosie sojowym i przyprawach) ryż z czerwoną fasolą, brokułem i smażonym

breakfast of dreams
Pieczone, faszerowane pomidory 202

pierwsze ;) W tym roku udało się szczęśliwie ocalić parę sztuk przed żarłocznymi stworami - niestety nie wszystkie! To najlepszy czas na dania z pomidorami - zimą nie będą smaczne. Faszerujcie więc i pieczcie póki są. Polecam! Przepis przygotowałam na konkurs organizowany w ramach  Europejskiego Festiwalu Smaku . składniki 6 dużych pomidorów 3 ząbki czosnku, posiekane 125g ryżu 200 g szpinaku 6 listków

Stare Gary
Pierś z kurczaka zapiekana z ryżem i cebulą (porcja - ok. 420 kcal) 195

miski wsypujemy suchy ryż, następnie cebulę. Na wierzchu układamy kawałki piersi z kurczaka. 5. Wszystko zalewamy przygotowanym bulionem. Pieczenie:  1. Pieczemy 1h - 1 h 20 min w 175 stopniach.  2. Jakieś 15 minut przed końcem możemy wszystko zamieszać (jak kawałki kurczaka będą się przypiekać). Kaloryczność: porcja (zdjęcie) - ok. 420 kcal   Smacznego! :)  I udanej majówki

Malowane smakiem
.1119. kolejny zwiastun jesieni 91

pudding z ryżu basmati na mleku sojowym z wodą różaną i kaki~ Owoc kaki jest dla mnie kolejnym zwiastunem jesieni. Od niedawna zaczął już pojawiać się w sklepach :) Ostatnio w moim osiedlowym warzywniaku kosztował jedynie 4,60zł za kilogram więc skusiłam się i kupiłam dwie sztuki :) Każdemu kto wczoraj trzymał kciuki - dziękuję! ♥ Udało się! Aczkolwiek to dopiero 1/3 całości

breakfast of dreams
Sałatka z jarmużu z quinoa z parowaru 215

polowałem już jakiś czas. Akurat miałem pecha, bo co byłem w Makro to albo był w wielkiej cateringowej paczce, albo już nie było go w ogóle. Ostatnio w końcu udało mi się kupić w małej paczce. Jako, że sałatkę robiłem w Walentynki, nie mogło zabraknąć motywu związanego z tym dniem. Jarmuż podałem z serduszkiem z trójkolorowej quinoa :) , frytkami z buraka(...)folii aluminiowej buraczane frytki. Quinoa zalewamy wrzątkiem w stosunku 2:1, wlewamy również wrzątek do pojemnika na wodę i włączamy parowar na 25 minut. Jarmuż przekładamy do pojemnika na ryż i dokładamy na 2 poziom parowaru na 5 minut przed końcem pracy urządzenia. Ser kozi kroimy w kostkę. Gdy urządzenie się wyłączy jarmuż przekładamy na talerz, polewamy olejem z cytryną

Parowar Faceta
Deser z jabłek z suszonymi owocami 182

pojemnika na ryż, dodajemy suszone morele i żurawinę. Polewamy wszystko sokiem z połowy pomarańczy. Pojemnik wkładamy na pierwszy poziom parowaru, zalewamy urządzenie wrzątkiem i włączamy na 8 minut. Po wyłączeniu, przekładamy owoce na talerz.  Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam

Parowar Faceta
#3 Malezja: nie bój się Azji ! 143

Poza tym warto udać się do China Town, choć jak dla mnie stanowczo zbyt tłoczne miejsce. ... Co ciekawe przez miesiąc na ulicy nie spotkałam praktycznie żadnej osoby otyłej. Mijając stragany z ogromnymi garami tłuszczu w których skwierczały obiady dla tubylców nie mogłam się temu nadziwić. Bo jak to... jedzenie najważniejszym posiłkiem dnia, najlepiej smażone, dużo ryżu i sosów

Gawron w rosole
Risotto z kurczakiem i szpinakiem 126

roku, dzięki koleżance udało mi się upichcić coś nowego i pysznego. Ona wpadła na pomysł, po czym ja zdominowałam jej kuchnię: kroiłam, smażyłam, mieszałam, doprawiałam. W efekcie wyszło risotto, które jak na pierwszy raz oceniam bardzo dobrze ;-) Ciekawe - zawsze myślałam że to danie jest skomplikowane i ciężkie do wykonania :-) RISOTTO Z KURCZAKIEM I SZPINAKIEM 300 g ryżu arborio 1 kostka

peggiwkuchni
Przepisy na Sylwestra i Karnawał 336

się uda spełnić w nadchodzącym 2015.Do siego roku ! WytrawnieSałatka z fasolką szparagowąSałatka z zielonym kuskus i mozzarelląSałatka z pieczonych buraków z fetąMłode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowymJesienna sałatka warzywnaSałatka ziemniaczana z fasolkąSalatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosieSałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarelląSałatka z mango i kurczakiemTortilla española de patatasSałatka z ryżem kurczakiem

Kulinarne przygody Gatity
Gołąbki z młodej kapusty, tradycyjne z mięsem i ryżem. Gołąbki z piekarnika. 1914

okazja i uda mi się namówić moją mamę, to przygotowujemy je wspólnie. Robimy wtedy ich ogromną ilość tak aby starczyło na dwie rodziny i nasyciło nas na jakiś czas :) Dzisiejszy przepis właśnie taki jest, to przepis którego nauczyła mnie mama i uważam nieskromnie,że jest najlepszy. Sekret dobrych gołąbków leży w idealnie dobranych proporcjach mięsa i ryżu

Kuchnia z widokiem na ogród
Gołąbki z włoskiej kapusty w sosie pomidorowym 180

się udały, bo się nie rozpadły i tak naprawdę, były baaaardzo smaczne ;) Jeżdżąc na studia, zanim jeszcze nauczyłam się gotować, zabierałam tony zamrożonych pakuneczków, pośród których były właśnie takie pyszności. Zatęskniłam za gołąbkami ( i za studiami- nie wierzę, że to mówię), więc są! :) Zachęcam! ;) Składniki: Gołąbki: główka kapusty włoskiej 500g mięsa mielonego 2 cebule torebka ryżu 3 ząbki czosnku jajko

Czerwona Porzeczka
Kluski śląskie 178

makaronu, ryżu, czy nawet z dodatkiem kaszy. Myślę, że główną przyczyną jest to, że te ziemniaki teraz są kiepskiej jakości, jakieś takie byle jakie. Zmieni się to na pewno wraz z pojawieniem się pierwszych młodych ziemniaków, które uwielbiam z masłem i koperkiem. Teraz, gdy jemy ziemniaki, to albo w postaci kopytek, placków ziemniaczanych , albo, gdy uda się zrobić kluski

dom-agi.pl