sztywna pianę, pod koniec ubijania dodać cukier, a następnie żółtka. Zmiksować. Dodać olej i dalej miksować. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem i kakao, wmieszać delikatnie do masy jajecznej. Ciasto wyłozyć do formy o wymiarach 25*34 cm (wcześniej wyłożona papierem do pieczenia) i piec około 20-25 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. SKŁADNIKI NA MLECZNA MASĘ(...)niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać przesiane mleko w proszku i ucierać do gładkości. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć masą. SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 70 g masła Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić. gotową polewą polać ciasto. Przechowywać w lodówce. Wyjąć ok 1-2 godziny przed planowanym podaniem, masa dość twardnieje
Blondynka Gotujesłodki, ciekawie wygląda i powinien spodobać się dzieciom. Z przepisu otrzymamy sporą blaszkę 25x35cm, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta”). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England oraz Fabuleux . Składniki: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 i 1/3 szklanki mąki(...)stanie się gęsta i lśniąca. 4. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. Dodać aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy dodać w dwóch partiach wcześniej przygotowaną mąkę i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika
Mała Cukierenkasłodki, ciekawie wygląda i powinien spodobać się dzieciom. Z przepisu otrzymamy sporą blaszkę 25x35cm, więc powinno coś jeszcze zostać na drugi dzień. Polecam… (zmodyfikowany przepis z gazetki „Najlepsze ciasta”). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Royal Old England oraz Fabuleux . Składniki: 6 jajek – osobno żółtka i białka 1 szklanka cukru 1 i 1/3 szklanki mąki(...)stanie się gęsta i lśniąca. 4. Następnie do białek dodać żółtka i jeszcze przez chwilę ucierać mikserem, aż powstanie kremowa, jednolita masa. Dodać aromat, wymieszać. 5. Do jajecznej masy dodać w dwóch partiach wcześniej przygotowaną mąkę i po każdym dodaniu wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika
Mała Cukierenkagładką masę (nie zagotowujemy). Odstawiamy do ostygnięcia. W tym czasie całe jajka ucieramy na puszystą masę z cukrem. Następnie dodajemy do tej masy rozpuszczoną czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy. Do tej masy dosypujemy proszek do pieczenia razem z mąką i znowu dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki (np. tak jak w moim przypadku do foremki silikonowej uprzednio wysmarowanej lekko
Emcia PichciBardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu kruche ciasteczka kokosowe. Słodkie, chrupiące kuleczki, pięknie pachną i apatycznie wyglądają. Dla aromatu możemy do ciasta dodać troszkę suszonej lawendy. Ciasteczka możemy podać w małych papilotkach i będą wyglądały elegancko, bardzo polecam… (inspiracyjna ze strony epicureanmom.com ) Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose . Składniki na około 27 ciasteczek(...)funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg 170oC). 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać przez około 3-4 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodać mąkę, sól i zmniejszyć obroty miksera, wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe, lawendę (niekoniecznie) i znów wymieszać (można rękoma). 3. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem
Mała CukierenkaBardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu kruche ciasteczka kokosowe. Słodkie, chrupiące kuleczki, pięknie pachną i apatycznie wyglądają. Dla aromatu możemy do ciasta dodać troszkę suszonej lawendy. Ciasteczka możemy podać w małych papilotkach i będą wyglądały elegancko, bardzo polecam… (inspiracyjna ze strony epicureanmom.com ) Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji White Rose . Składniki na około 27 ciasteczek(...)funkcji góra-dół (na funkcji termoobieg 170oC). 2. Masło utrzeć z cukrem pudrem, ucierać przez około 3-4 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodać mąkę, sól i zmniejszyć obroty miksera, wymieszać. Wsypać wiórki kokosowe, lawendę (niekoniecznie) i znów wymieszać (można rękoma). 3. Z ciasta formować w rękach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układać na blaszce wyłożonej papierem
Mała Cukierenkajest taki trudny, że opada, że nigdy nie wychodzi. Ej! Przecież sernik zawsze wychodzi! Są po prostu dwa rodzaje - pierwszy to lekki i puszysty, drugi cięższy i bardziej przypominający ciasto. Lubię oba, choć bardziej skłaniam się ku temu drugiemu. A jak jest z Wami, lubicie serniki? Mam nadzieję, że tak, ponieważ dzisiejszy przepis jest propozycją dla każdego. Zapraszam(...)cukier waniliowy – ucieramy. Następnie dodajemy jajko – gdy masa się połączy dodajemy kolejne (to samo z resztą jajek). Orzechy mielimy i dosypujemy do mąki ziemniaczanej – mieszamy i stopniowo wsypujemy do miski z serem.Ciasto wylewamy na gotowy blat i wstawiamy ponownie do piekarnika Pieczemy w 170`C przez około 70 minut. Pozostawiamy do całkowitego ostudzenia.Wierzch ciasta polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej biała
Słodkie Przyjemnościszklanka mleka kokosowego polewa czekoladowa Masło ucieramy na miękki puch. Dosypujemy cukier z cukrem waniliowym i ucieramy aż się rozpuści. Następnie dodajemy po jednym jajku. Wsypujemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i dolewamy mleko kokosowe. Gotowe ciasto przelewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąkę formy. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy
My simple kitchenpowstał przez przypadek. Pomyślałam, że ser sam w sobie zawiera tłuszcz, więc po co jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki(...)Białka ubijam na sztywno i odstawiam do lodówki. Żółtka ucieram z cukrem do białości. Twaróg mielę trzykrotnie. Do utartych żółtek dodaję zmielony twaróg, mąkę ziemniaczana i mleko cały czas miksując. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego
Ciasteczkowy Potwórmojego dzieciństwa. Szybkie, smaczne i na dodatek dziecinnie proste ciasto kakaowe. Serdecznie zapraszam na Murzynka;) Składniki: 2 szklanki maki pszennej 1,5 szklanki cukru drobnego do wypieków 0,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 2 jajka kostka masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: Masło rozpuścić, ostudzić.W misce ucieramy rozpuszczone masło z cukrem. Następnie dodajemy 3 łyżki kakao
Krakowskie smaki Anigarnka. Studzimy budyń. Masło dokładnie ucieramy i dodajemy po trochu wystudzony budyń oraz olejek waniliowy i sok z cytryny Miksujemy do uzyskania kremowej masy. Wykonanie polewy: W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, dodajemy kakao i śmietanę. Gotujemy na małym ogniu jeszcze przez krótką chwilę po rozpuszczeniu się wszystkich składników. Wystudzone ciasto należy przekroić przez środek na 2 równe
The Sweet DamselNajwspanialszego ! <3 Składniki: Ciasto: 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 jajka 1 i 1/3 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietany 36% 2 opakowania śmietan-fix 250 g serka mascarpone oraz 2 owoce granatu Przygotowanie: Jajka ucieramy w mikserze z cukrem. Następnie dodajemy olej
Taste Therapydodawać żółtka. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia, kakao. Suche składniki dodać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać łyżką, tak aby masa nie straciła na swojej puszystości. Ciasto wyłożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o wymiarach 25 x 34 cm. Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 180ºC, do suchego patyczka. Mleko zagotować z cukrem. Następnie zmniejszyć ogień(...)Powoli dodawać do niego wystudzone masę. Wsypać mleko w proszku i ucierać, aż powstanie gładka masa. Biszkopt przekroić wzdłuż, posmarować masą krówkową, a następnie przełożyć kremem. Przygotować polewę czekoladową. Orzechy włożyć do worka i potraktować tłuczkiem. Można również posiekać nożem ale pierwszy sposób jest zdecydowanie szybszy. Polać ciasto polewą i posypać orzechamiWłożyć do lodówki na kilka godzin aby masa się
Mania Gotowaniaorzechów posiekanych 50 g czekolady gorzkiej posiekanej wykonanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem brązowym na puch, dodajemy jajko, miksujemy, następnie dodajemy mąkę i ponownie miksujemy na gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki, wszystko mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Całość schładzamy w lodówce przez ok. 20 min. Z ciasta formujemy kuleczki, które lekko spłaszczamy i układamy w dużych odstępach
Domowy Smak JedzeniaDodajemy po jednym żółtku nie przerywając ubijania . Mąki przesiewamy przez sito razem z proszkiem i kakaem łącząc delikatnie z masą jajeczną. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto, równomiernie rozprowadzając. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C pieczemy przez ok. 30 min. Bułki moczymy w 2 szklankach mleka, aż zmiękną. Następnie miksujemy blenderem lub dokładnie rozgniatamy widelcem. Pozostałą szklankę(...)często mieszamy, aby nie przypaliła się. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy dodajemy stopniowo po 1 łyżce wystudzonej masy ucierając do dokładnego połączenia się składników. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu odstawiamy do całkowitego stężenia, następnie kroimy ją w kostkę. Biszkopt przekroić na 2 części. Na spód ciasta wykładamy 3/4 masy na wierzch kładziemy pokrojoną galaretkę przykrywamy
kgwjanczewo