PRZYGOTOWANIE : Żółtka ucieramy z cukrami mikserem, białka ubijamy na sztywno. Następnie wlewamy olej i dodajemy partiami twaróg. W razie konieczności ser dosładzamy, wsypujemy budynie, mieszamy i dodajemy ubita białka. Masę delikatnie mieszamy aż składniki się połączą. Ser dzielimy na trzy porcje, do jednej dodajemy ciemne kakao i mieszamy a do drugiej capuccino i również dokładnie mieszamy. Ciastka przekładamy
Kulinarne Fantazje Mariolipapierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypujemy masę ciasteczkową. Wyrównujemy, dociskamy w dno formy, chłodzimy przez pół godziny w lodówce. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 4 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka kaszy manny 50 g roztopionego
Made By Mom And Sonpyszne ciasto!! Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru Krem Serowo jagodowy: 350 g twarogu na sernik 50 g brązowego cukru 300 gr jagód 1 jajko + białko 2 łyżki mąki 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią Wykonanie: Ciasto wyrabiamy z podanych powyżej składników. Zawijamy w folię
W Moim Magicznym DomuZapraszam wszystkich na sernik ala malinowe ptasie mleczko Składniki: 100 g herbatników 60-70 g roztopionego masła 500 g twarogu na sernik 400 g malin + do dekoracji 4 łyżki cukru pudru 200 g kremówki 30% 20 g żelatyny 1/2 opakowania galaretki malinowej papier do pieczenia mała tortownica Wykonanie: Ciasteczka rozgniatamy w blenderze i wlewamy do nich roztopione masło. Dno tortownicy
W Moim Magicznym Domumargaryny 10 dag masła 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa serowa: 1 1/2 kg mielonego twarogu 8-9 jajek 35-40 dag cukru 30 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru ok 1/2 jagód Ciasto: Żółtka dobrze
Niespełnione zdolności kulinarneMłynomag 200 g mąki tortowej Młynomag 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 2 żółtka 3 łyżki oleju 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 200 g twarogu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko cukier do smaku 3 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo: mąka do oprószania białko do posmarowania lukier WYKONANIE 1. Mleko podgrzewamy, margarynę roztapiamy. W połowie mleka
słodki bratekwłaściwości i jego skład Możemy także w łatwy sposób zastąpić mleko innymi produktami: szklanka mleka to 125 g jogurtu naturalnego 125 g kefiru 250 g maślanki 350g twarogu 40 g żółtego sera. Wyróżniamy mleko krowie, kozie, owcze. Także mleko uzyskane z orzechów makadamia, z łuskanych ziaren owsa, mleko sojowe, migdałowe, kokosowe, owsiane, czy ryżowe. Często te ostatnie jedynie umownie
Zasmakuj KuchniPrzepis był już kiedyś TUTAJ -> KLIK , ale teraz użyłam trochę innych składników, stąd osobny post. W każdym bądź razie s macznego :) PRZEPIS SKŁADNIKI na 8 sztuk 1 kostka twarogu białego (250g) 3 jajka 5 łyżek mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzinej cynamon słodzik Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Smażymy na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni z obu stron. Podajemy
Tetiisherimąki 3/4 szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju szczypta soli - na farsz serowy 250 gram twarożku śmietankowego ( mój ulubiony to ten z osm- Rawicz, kupuję go w Dino) lub twarogu półtłustego 2 łyżki cukru pół łyżeczki cukru waniliowego 1 żółtko Przygotowanie: Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy do niej szczyptę soli. Do szklanki z gorącą wodą wlewamy olej i przelewamy
Wołowina od rekinaNaleśniki ze szpinakiem na stałe weszły do naszego menu. Tutaj zamiast polskiego twarogu użyłam włoskiej ricotty. Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka 1/2 łyżeczki oleju 2 duże jajka sól, szczypta cukru pudru, szczypta sody olej do smarowania patelni Farsz: 450 g mrożonego siekanego szpinaku 3 ząbki czosnku 500 g ricotty
Czerwień i błękitstole, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania ciastek będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie 6 lub 8 ciastek w zależności jak duże je zrobimy 1 rolka ciasta francuskiego 150 g twarogu (chudego, półtłustego lub tłustego) przeciśniętego przez praskę lub zmielonego 1 żółtko 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny na górę ciastek owoce: jagody, jeżyny, maliny
Uwaga Babcia GotujeSkładniki: jajka 5 sztuk "L", cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki/błskawiczna, olej rzepakowy 1/4 szklanki, czereśnie 1/2 kg/jasne, herbatniki 200 gram, lukier biały - w opisie żółtka oddzielić od białek, z białek ubić sztywną pianę, do miski z żółtkami wsypać cukier wanilinowy, cukier i mikserem utrzeć do białości
W Mojej Kuchni Lubięłyżeczka kakao (ok. 5 g) 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 miarka odżywki białkowej (ok. 30 g) 2 duże jajka (ok. 140 g ze skorupką) Twarożek: 125 g chudego twarogu, 3 łyżki mleka (ok. 30 g), szklanka truskawek (ok. 100 g) Połącz wszystkie składniki i usmaż placuszki na minimalnie natłuszczonej patelni. Można na chwilę odstawić ciasto, żeby płatki troszkę napęczniały. Jeśli
Vroblewska-fitlifeciasteczek do wyłożenia dna i posypania wierzchu (ilość zależna od wielkości) 2 białka 1/2 szklanki cukru 1 filiżanka bitej śmietany kremówki 36% 1 cytryna-sok 120g serka (białego twarogu ) 1 1/2 filiżanki świeżych jagód szczypta soli dżem wiśniowo- czekoladowy tutaj Wykonanie Połowę ciasteczek pokruszyć w dłoniach ,wysypać dno formy ,lub foremek. W misce
w mojej kuchnirozpływa się w ustach ,nie zatyka i nie staje w gardle. Składniki na 1 kg sera, ja zrobiłam z półtorej porcji!!! Ale kilogram i poniższe składniki zupełnie wystarczą. wiejski twaróg 1 kg kostka dobrego masła 8 kurzych jaj półtorej szklanki drobnego cukru do wypieków 1 opakowanie cukru wanilinowego 5-6 łyżek śmietany 18% mąka pszenna
Z Kuchni Do Kuchni