Jagielnik na zimno to chyba moje ulubione ciasto, zaraz po snikersie (tak, tak, w planach mam jagielnik snikersowy). Prawdopodobnie to wynik mojego uzależnienia od twarogu w tak zwanej młodości. Gdy przestałam jeść krowi nabiał, przerzuciłam się na tofurnik. Niestety problemy z tarczycą zmusiły mnie do dalszego kombinowania, stąd na mym stole pojawił się jagielnik! Jagielnik w smaku jest bardzo delikatny
Fill The Bowlkilka kropel olejku waniliowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - prawie cały barwnik spożywczy ( ja kupiłam i polecam na aukcji http://allegro.pl/barwnik-spozywczy-do-ciast-kremow-czerwony-wilton-i6153879217.html ) Sernik : - 650 g twarogu ,u mnie z Wielunia "Mój ulubiony" - 325 ml śmietanki 36 % - szklanka cukru pudru - 4 jajka - 1 duża ,płaska łyżka mąki pszennej - 2 duże ,płaskie łyżki mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego Masa
Wypieki Renenasze knedle są już gotowe, wystarczy tylko posypać je cukrem i pachnącym cynamonem, położyć łyżkę śmietany - lub też nie- i lekkie danie gotowe :-) Zapraszam do wykonania! SKŁADNIKI: - 250 gram twarogu tłustego lub półtłustego - 50 gram miękkiego masła - 1 jajo - 75 gram kaszki mannej - 175 gram mąki - truskawki - śmietana do polania - cukier i cynamon do posypania Łączę ze sobą wszystkie składniki
Wielopokoleniowosmakołyki. Wszystkiego najlepszego! (Tortownica o średnicy 28 cm) Spód: 120g mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 40g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany Masa serowa: 500g twarogu (tłustego lub półtłustego; zmielonego przynajmniej dwukrotnie, może być z wiaderka) 80g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 1 żółtko 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka startej skórki cytrynowej
Di gotujeJakiś czas temu prezentowałam beztłuszczowe bułeczki z białego sera - dziś nieco zmieniona wersja, choć równie pyszna z fantastyczną, chrupiącą skórką. SKŁADNIKI: - 200 gram twarogu półtłustego - 2 jaja - 1,5 szklanki mąki - 1/2 szklanki płatków owsianych - 1/2 szklanki cukru trzcinowego - 1 mały cukier waniliowy - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/3 szklanki oleju słonecznikowego - szczypta soli W naczyniu rozdrabniam ser, dodaję
Wielopokoleniowowodę jednocześnie wyrabiając ciasto. Wyrabiać do momentu, aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Ciasto przykryć ściereczką kuchenną na ok. 15-20 minut. farsz: Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać twaróg oraz pokrojoną w kostkę i zeszkloną cebulę. Wyrobić farsz i przyprawić solą oraz pieprzem do smaku. Ciasto rozwałkować na stolnicy. Wykrawać krążki i na każdy krążek układać farsz. Zlepić boki
Prosto i Smacznie z AnetąSernik na zimno to chyba pierwszy deser w formie ciasta jaki robiłam sama, nie umiejąc jeszcze nawet piec. Poradzi sobie z nim nawet dziecko, słowo daję! Nie trzeba mielić twarogu bo można wykorzystać serki homogenizowane - radzę wybrać jednak takie gęste i z dodatkiem prawdziwej wanilii. Sernik na zimno można zrobić w tortownicy i pokroić go po zastygnięciu na porcje. Można
Smaczna Pyzaugnieść na gładką masę. Dodać odsączone truskawki i dokładnie wymieszać. Doprawić cukrem do smaku, wsypać cukier waniliowy. Jeśli będzie za suche dodać soku z truskawek. Ilość truskawek dodanych do twarogu możecie dawkować według uznania. Truskawki do polania – Truskawki lekko zmiażdżyć widelcem, dodać cukier do smaku. Na koniec wlać śmietanę i wymieszać. Ciasto na pierogi – na stolnicę wysypać mąkę
Kuchnia Pokoleńprzygotować najlepszy sernik z czereśniami? Składniki na blaszkę o wymiarach 20 x 20 cm: spód: krakersy niesolone (ale można zrobić spód z kruchego ciasta) masa serowa: 750 g twarogu z wiaderka 250 g jogurtu greckiego lub kwaśnej śmietany 18% 2 czubate łyżki mąki pszennej (30 g) 7 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego 2 jajka wydrylowane połówki czereśni cukier puder
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętwarogowego 2 jaja 2 szklanki mąki szczypta soli około 24 ładne duże truskawki Truskawki umyć, osuszyć i szypułkować. Ser rozgnieść na miazgę tłuczkiem lub praską do ziemniaków. Do twarogu dodać jajka, mąkę i sól. Całość zagnieść na gładką masę. Jeśli ciasto lepi się do rąk należy posypać je mąką (nie dodawać więcej do ciasta, ponieważ wyjdzie za twarde). Ciasto
talerz przyjemnościmożna łatwo modyfikować :) Składniki (porcja/415 kcal/35g białka/22g węgli/22,7g tłuszczu): 2 jajka 20g płatków owsianych firmy Kupiec 10g owoców goji food4life 10g wiórek kokosa 100g twarogu sernikowego (5% tłuszczu) 5g ostropestu 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 10g odżywki białkowej KULTURYSTA 85% Whey Protein Sposób przygotowania: Jajka ubijamy przez minutę jagody goi, wiórki, płatki
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwśród serników, Zapraszam do degustacji. Składniki : Na spód: ok. 200 g ciasteczek typu herbatnik Ok. 100 g roztopionego i przestudzonego masła Na masę serową: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 125 ml śmietany kremówki 36% 2 całe jajka 3 łyżki soku z cytryny Skórka otarta z połówki cytryny 140 g drobnego cukru
vaniliowoczekoladowaLekkie i zdrowe śniadanie. Można je jeść bez niczego lub z dodatkiem ulubionego pieczywa. Szybko się robi, a składniki łatwo dostępne;) Składniki: 200 g chudego twarogu 3 łyżki jogurtu naturalnego - ja użyłam gęstej Bakomy mniejszy pęczek szczypiorku 2 mniejsze zielone ogórki gruntowe 1 mała cebula sól, pieprz wedle uznania do smaku Wykonanie: Twarożek układamy w misce, dodajemy jogurt
Zasmakuj Kuchniszklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 gram masła 1 szklanka mleka 2 jajka 250 gram twarogu 1 żółtko cukier waniliowy Wykonanie: Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy wymieszać. Masło rozpuścić i ostudzić. Mleko ubić trzepaczką z jajkami. Dodać ostudzone masło. Składniki suche wymieszać z mokrymi. Twarożek
Kuchnia smakówporcji) Składniki: 400 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki 4 łyżki wody 50 g cukru 1 łyżeczka mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami zimnej wody 400 g mielonego twarogu na serniki 300 ml śmietany 18% 1 ½ łyżki płynnego miodu 200 g drobnego cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na bazę: 60 g roztopionego masła, plus trochę
karmelowy