jest to deser ale sprawdzi się też jako śniadanie na słodko lub podwieczorek. Czas przygotowania: 15 minut + 5 godz. chłodzenie Składniki: 1 kg jogurtu greckiego 250 g chudego twarogu 50 g nasion chia sok i skórka otarta z połowy pomarańczy 2-3 łyżeczki młodego jęczmienia 200 ml wody 1 łyżka ekstraktu z wanilii 35 g żelatyny ksylitol, stewia
SzczyptaSmaQDawno nie piekłam ciasta drożdżowego, postarałam się to nadrobić i zrobiłam nacinane bułeczki jaglane z dodatkiem twarogu i truskawek, posypałam obficie kruszonką, wyszły wspaniałe w smaku, takie jak lubię słodkie i puchate. Zawsze robię na drożdżach Dr.Oetker nigdy nie zawodzą ! Składniki: Ciasto na około 15-18 sztuk 80 dag mąki pszennej luksusowej ½ szklanki jaglanej kaszy
Wanilia i KardamonMasa serowa: 100g czekolady (preferowana gorzka, ale może być dowolna) (*) 50g masła/margaryny 100g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 szczypta soli 500g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 700 ml śmietany 12-18% 2 jajka (duże lub 3 małe) 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego 1,5 łyżki kaszy manny Dodatkowo: herbatniki do wyłożenia spodu kakao do posypania
Di gotujeczas i wspomnienia zawładają moją pamięcią.Sentymentalizm, możliwe,jednak uwielbiam rozpamiętywać to co było miłe i dobre.Zapraszam. 1 paczka makaronu kokardki lub innego 1 lub 2 kostki białego chudego twarogu sól i pieprz *********************************************** Makaron gotujemy al dente, odcedzamy.Wykładamy na talerze i posypujemy rozkruszonym twarogiem.Solimy i pieprzymy mieszając widelcem.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidopóki mamy na nie sezon:) Tym bardziej, że danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i na pewno posmakuje każdemu. Użyłam tutaj 2 rodzajów sera, ale spokojnie można dodać sam twaróg sernikowy, a po sezonie rabarbarowym można go zastąpić większą ilością truskawek. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Naleśniki z serem i sosem rabarbarowo-truskawkowym (8 naleśników) Składniki na naleśniki
karmelowyłyżeczka płaska proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu szczypta soli 300 g świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1,5 szklanki wody masa serowa 600 g twarogu zmielonego 400 ml śmietany 30% sok z 2 cytryn 100 g cukru skórka starta z 1 cytryny 3 łyżki żelatyny rozpuszczone z 3 łyżkami wrzątku
Niezły Młynekłyżki, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem
W Mojej Kuchni Lubiętruskawkami będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 20 kulek 200 g herbatników maślanych około 20 twardych i nie za dużych truskawek 2 łyżki cukru pudru 150 g twarogu (może być chudy, półtłusty, tłusty) 100 g roztopionego masła kilka łyżek wiórek kokosowych Link do filmu z przygotowania: Kulki z truskawkami Przygotowanie: Truskawki oczyszczam z szypułek, myję i dokładnie osuszam. Herbatniki
Uwaga Babcia Gotujeprzełóż na patelnie formując małe placuszki. Smaż z obydwu stron na złocisto. Upieczone placuszki przełóż na papier ręcznikowy i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z jogurtem naturalnym, twarogiem lub śmietaną. Smacznego
Kukuleczkimoja szpinakowa propozycja. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, około 10 placków. Produkty 150 g szpinaku, 2 jajka, 4 łyżki mąki owsianej, 4 łyżki mleka, 100 g twarogu półtłustego, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło do smażenia. Sos: 1 pomidor, 4 łyżki jogurtu greckiego, kilka liści świeżej bazyli. Przygotowanie Szpinak rozmroź i odsącz z wody. Do miski wbij
Fit&Fast Kitchenoctu ciasto "kruche": 1,5 szkl mąki pszennej 125 g margaryny 3 żółtka 2 łyżki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej łyżeczka ekstraktu waniliowego krem: 330 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 duża łyżka cukru pudru 1 łyżka soku
6niebomiodu Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Przełożyć na do tortownicy, ewentualnie przyciąć do jej rozmiaru. Sernik: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu lub innego słodzidła, wg upodobań 20 g żelatyny 3 łyżki zimnej wody 25 g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
Chocolate Muffin Blogmasło lub margaryna 12,5 dag, mąka pszenna 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, skórka pomarańczowa 1 łyzka/starta, zmielony twaróg 1 kg/wiaderko, budyń czekoladowy 1 opakowanie, kakao 1 łyżka, kasza manna 2 łyżki, pomarańcze 2 sztuki na ciasto wszystkie składniki mikserem wyrobić na gęste ciasto żółtka , cukier, starta skórka
W Mojej Kuchni LubięŚniadanie 125 g sera twarogowego chudego 105 g chleba razowego 60 g rzodkiewki 21 g sałaty 10 g szczypiorku 120 g pomidora Przepis: nanieść na chleb- sałatę, twaróg, rzodkiewkę, pomidora oraz szczypiorek . Szynka oraz warzywa pokrojone w plastry. Drugie śniadanie 100 g banana 5 g orzechów włoskich 36 g miodu pszczelego Przepis: obranego banana pokroić w drobne plasterki
Kucharzycakostkę, boczek w kostkę zeszklić na patelni, dodać szpinak mrożony, wszystko podsmażać dopóty dopóki szpinak nie odparuje wody, mieszać co jakiś czas. W miseczce trzepaczką wymieszać jajka i twaróg na jednolitą masę, wyjąć ciasto z lodówki, wywałkować cienki prostokąt mniej więcej rozmiarów blaszki, blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, łącznie z bokami, przełożyć na wałku płat ciasta, uzupełnić pacami, wylepić dokładnie
kgwjanczewo