twaróg - 6936 przepisów (strona:282/463)

SERNIK CAPPUCCINO 169

sernik z formy, polej kawą, na wierzch nałóż bitą śmietanę i wiórki czekoladowe.   *Lub ciasteczek typu „sablés” albo herbatników czekoladowych. ** np. twarożku Mój ulubiony lub Philadelphia, lub mielonego twarogu sernikowego z wiaderka. *** Typu Śmietana Szefa Kuchni Danone 22%. **** Płynną czekoladę możesz również rozprowadzić na szklanej lub porcelanowej płycie. *****Połam czekoladę na kawałki i włóż je do miski postawionej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik na zimno z ricotta 192

małych (metalowe obręcze o średnicy 12 cm) Spód na sernik 150 g zmielonych digestive 50 g rozpuszczonego masła Masa serowa 500 g sera ricotta lub twarogu 200 g cukru 10 listków żelatyny 2 łyżeczki waniliowego ekstraktu ½ l śmietanki 1 łyżka soku z cytryny skórka otarta z jednej cytryny Dodatkowo 450 g sezonowych owoców 4 łyżki cukru 1 listek żelatyny Namocz

codojedzenia
Smażone ciasto drożdżowe z twarogiem i karmelizowanymi malinami 70

danie zobaczyłem w telewizji dawno temu i wydaje mi się, że był to program Okrasy. Zapamiętałem sam pomysł a mianowicie podsmażone ciasto drożdżowe z twarogiem a do tego gorące karmelizowane maliny. Doskonały poranek. Słońce, ciepło i takie śniadanie

Milion Smaków
Jogurtowe BOUNTY 260

zabierałam w pojemnikach do pracy. Idealne do porannej kawy. Tym razem postanowiłam trochę je urozmaicić i wyszło pyszne a'la BOUNTY. PRZEPIS CIASTO ✔ 3 białka, 3 żółtka ✔ 200g twarogu ✔ 2 łyżki mąki kukurydzianej, 2 mąki z cieciorki i 1 mąki kokosowej @purerein ✔ 3 łyżki wiórek kokosowych ✔ 2 łyżeczki proszku d/p ✔ ksylitol @purerein   Białka ubijamy na sztywno i dodajemy pozostałe

Tetiisheri
Pierogi ruskie z fetą 193

Miałam w końcu więcej czasu na gotowanie z racji długiego weekendu. A tak bardzo chciało mi się pierogów. Zamiast tradycyjnego twarogu użyłam wyrazistej w smaku fety. Smakowały prawie identycznie jak tradycyjne ruskie, ale nie musiałam farszu za bardzo solić, bo feta ma jej odpowiednią ilość. Ciasto: 2 szklanki mąki luksusowej lub poznańskiej 1 jajko 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli

Czerwień i błękit
Drożdżówki z serem i truskawkami 92

przepisy znajdziecie tutaj 250 ml  mleka 100 g masła, roztopionego 1/2 szklanki cukru 2  jajka 30 g drożdży świeżych 3,5 szklanki mąki pszennej Nadzienie: 250 g twarogu zmielonego 1 żółtko cukier do smaku truskawki Wszystko razem ugnieść widelcem na gładko. Wykonanie: Drożdże rozkruszyć w kubeczku dodać łyżeczkę cukru oraz 3 łyżki letniego mleka oraz 1 łyżeczkę mąki

O kuchni z uczuciem
Sztuka fermentacji 150

drożdżach, które nas otaczają, poprawiają nasze zdrowie i są odpowiedzialne za smak sfermentowanego jedzenia, to właśnie na tym ostatnim się skupcie. Wiemy, jak lubicie podjadać jogurty, kefiry, maślanki, twarogi i sery dojrzewające, szynkę prosciutto, vinho verde, zupę miso, kimchi i fermentowane tofu. Wiemy, że coraz częściej szukacie najlepszych piw z małych browarów. Wiemy, że pijecie cydr i lejecie do wszystkiego

GRUBY WAŁEK
Sernik na zimno z białą czekoladą 844

tylko musi stężeć w lodówce. Dużo kalorii, ale jednocześnie dużo radości dzięki czekoladzie. Sernik na zimno z białą czekoladą: 1 kg gęstego sera z wiaderka lub 3-krotnie zmielony twaróg 1 czubata łyżka żelatyny 400 g białej czekolady (4 tabliczki – dużo, ale nie dodajemy już cukru – jeśli lubicie mało słodkie wystarczy 300 g) 400 ml śmietanki kremówki

Poezja smaku
T/C*- ry baby - sezon na baby czas zacząć 132

potrwa to około 1,5 godziny. Przykrywam je ściereczką i odstawiam w miejsce bez przeciągów. Teraz pora na zabawę z dodatkami do babki. Biorę: na masę serową - 120g homogenizowanego twarogu - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżka cukru na masę makową - 130g maku mielonego - 160g gorącej wody - 1 białko - 2-3 łyżki cukru - garść rodzynek - garść posiekanych orzechów włoskich na masę owocową

I tu będę miała takie te
Ruskie wyszły, leniwe zostały - pierogi, pierogi, pierogi..... 242

Anglii często narzeka, że najgorsze jest odnalezienie porządnego sera białego odpowiedniego dla tradycyjnego farszu. U nas na szczęście jeszcze nie ma z tym  problemu. Najlepiej użyć twarogu tłustego, ewentualnie pół na pół z półtłustym. Z pierogami jest trochę tak, że wiele osób nie ma ochoty po prostu spróbować. Moja mama powtarza często w odniesieniu do wielu

I tu będę miała takie te
Sernik kokosowy z waniliową nutą 144

pieczenia, za pomocą dłoni rozpłaszczamy ciasto na całej powierzchni. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 175 C na ok. 15 minut. Masa serowo - kokosowa: - 1,2 kg dobrego tłustego twarogu - 1 łyżeczka mielonej wanilii, lub wanilia z całej laski - 1/2 szklanki wiórków kokosowych - 1/2 szklanki mleka - 400 ml mleczka kokosowego - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 5 jaj, żółtka osobno do masy

Apetyczna babeczka
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 17.06.2016r. 113

Joanna Dietetyczne naleśniki z serem,wanilią i bananami   Iwona Pieczone ziemniaczki   Aga Sałatka makaronowa a'la caprese   Agnieszka Wegański chłodnik jogurtowy   Kasia Placuszki z twarogu Dziękujemy za kolejne przepisy i zapraszamy za tydzień

Magiczne Życie Marty
Ekspresowa tarta z jabłkami na 2 sposoby 141

deser iście ekspresowy. :) Na 2 tarty: 3 jabłka (myślę, że gruszki też świetnie sprawdziłyby się w tym przepisie) 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 2 łyżki serka naturalnego (lub twaróg sernikowy) 1,5 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka cynamonu 5 łyżeczek cukru trzcinowego 1 jajko rozbełtane z odrobiną mleka Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki. Rozkładamy na blacie

Cooking Monster
Ciasto z kremem, owocami i galaretką 171

specjalnie dosładzać. Jeśli jednak używacie zwykłego niesłodzonego serka, to zwiększcie ilość cukru pudru do 4-6 łyżek cukru - według Waszego uznania. W tym przepisie świetnie sprawdzi się też np. twaróg sernikowy. Śmietankę przelewamy do miski, wsypujemy cukier puder i ubijamy na sztywno. Gdy masa będzie już wystarczająco ubita, dodajemy do niej serek i mieszamy dokładnie kilkoma szybkimi ruchami miksera. Gotowe

Cooking Monster
Mini serniczki orzechowo-czekoladowe 134

podanej ilości masy wystarczyło na 24 serniczki i zostało także na dekorację ich wierzchu. (Wszystko zależy od tego jak duża jest forma do muffinów) Masa serowo-orzechowa: 500 g twarogu sernikowego 2 duże jajka 140 g brązowego cukru 180 g masła orzechowego 45 ml śmietany kremówki (30%) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej UWAGA - wszystkie składniki powinny

Cooking Monster

Proponowane wyszukiwania