ąki 2 jajka żółtko 3/4 szkl.mleka 1 łyżka oleju słonecznikowego 0.5 łyżeczki cukru szczypta soli Nadzienie: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 20da.zmielonych orzechów laskowych 5dag.cukru pudru 6dag.masła puszka masy makowej 1 kostka twarogu 5dag.rodzynek 1 łyżka startej skórki pomarańczowej Sos: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 100g.czekolady 50g.kakao 120g.cukru 1 żółtko 0.5szkl.śmietany kremówki 20g.mąki 2 łyżki mleka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Składniki na ciasto miksujemy z 0.5szkl.wody. Odstawiamy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkirazem postanowiłam zrobić je na mleku, jaki efekt? Ciasto w smaku aksamitne, delikatne po prostu przepyszne, koniecznie musicie spróbować. Jedyny mankament to ten, że w Danii nie dostanę normalnego twarogu więc do farszu użyłam coś podobnego do serka wiejskiego (zobaczcie na poniższym zdjęciu). Z podanych składników wyszło mi 76 pierogów. Przepis
Mój pomysł naróżnorodnością nadzienia. Najbardziej lubię naleśniki z nadzieniem wytrawnym takie jak naleśniki z pieczarkami . Męska część mojej rodziny jednak zdecydowanie woli te ze słodkim nadzieniem. Chłopaki uwielbiają naleśniki z twarogiem . Jako że jak zwykle ostatnio nie mam co zrobić z nadmiarem jabłek to tym razem padło na takie właśnie nadzienie. Składniki: ciasto: 3 szklanki mąki 3 szklanki mleka 2 łyżki masła
Pobite gary BarbarySkładniki: twaróg 1 kg/wiaderko, serek homogenizowany 250 ml/waniliowy, cukier 1/2 szklanki, budyń waniliowy 3 opakowania, jajka 6 sztuk "L", mleko skondensowane słodzone 1 puszka, śmietana w proszku Snieżka 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie, kolorowa posypka - ile potrzeba biszkopty wypłyną na wierzch, chwilę odczekać i łyżką w masę serową powciskać , ale to nie przeszkadza że biszkopty
W Mojej Kuchni Lubięktórymi szaleję każdego roku, jak stonka za ziemniakiem, też trzeba było coś zrobić. Wiadomo, najprościej- najlepiej :) Naleśniki + jeżyny zagotowane z cukrem i odrobiną soku z cytryny + biały, wędzony twaróg = eksplozja smaku! :) Słodkie, kwaskowate i słonawe...niby każdy smak z innej beczki, a uzupełniają się idealnie! Koniecznie spróbujcie! :) W związku z tym, że jestem wielką fanką wykorzystywania dzikich owoców, ziół
Kuchnia w Słońcu Skąpanakuchnią indyjską. Gęsty sos owocowy przygotowywany na bazie czosnku, cebuli, imbiru i octu, do tego cukier i przyprawy. Przepyszny smak będzie wspaniale dopełniać potrawy mięsne i warzywne. Do białego twarogu też świetnie się sprawdzi! :D Chutney można przygotować właściwie z każdego rodzaju owoców dodając ulubione przyprawy i zawsze będzie pysznie! U mnie mirabelki z kolendrą zamknięte w słoikach, może się
Kuchnia w Słońcu Skąpanaznane są także w Polsce np. na Podlasiu jako „ serniczki „, czy w Małopolsce jako „ małdrzyki krakowskie „. Te urocze i puszyste placuszki składają się głównie z twarogu, dlatego smakiem przypominają sernik. A kto oparłby się sernikowi? Najlepiej smakują z kwaśną śmietaną i miodem. Warto podać do nich także świeże, sezonowe owoce – wtedy to już pełnia smaku
Poezja smakusmaku lekko waniliowym i przełamane smakiem owoców. Koniecznie spróbujcie - są doskonałe. SKŁADNIKI: spód: 70 g ciastek bezglutenowych - użyłam jogurtowych Agluten 50 g masła roztopionego masa serowa: 380 g twarogu 3 krotnie mielonego 3 jaja 120 g cukru 1 łyżeczka aromatu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki drobnych owoców - u mnie mrożone jagody Ciastka pokrusz bardzo dokładnie
Kuchnia bezglutenowaciepłego 100 g drobnego cukru do wypieków 1 płaska łyżeczka soli 75 g roztopionego masła, letniego 1 duże jajko 250 g borówek lub jagód 150 g twarogu sernikowego mielonego (tłusty lub półtłusty) 3 łyżki cukru waniliowego Drożdże wymieszaj z mlekiem, 1 łyżką cukru i 1 łyżką mąki. Odstaw na kwadrans. Do misy miksera ( z końcówką
Kuchnia bezglutenowaSKŁADNIKI: spód: 200 g bezglutenowych ciastek pełnoziarnistych ( u mnie bezcukrowe Multicereale Nutrifree) 70 g masła, roztopionego Masa serowa: ( wszystkie składniki powinny by c w temperaturze pokojowej) 700 g twarogu mielonego półtłustego lub tłustego ( użyłam Piątnica) 100 g serka mascarpone 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 240 g drobnego cukru 4 duże jajka 2 łyżki mieszanki do ciast
Kuchnia bezglutenowaSernik można powiedzieć ekspresowy, bez potrzeby robienia ciasta kruchego na spód. Puszysty z polewą czekoladową. SKŁADNIKI: (tortownica 24 cm) MASA SEROWA: 1 kg twarogu tłustego trzykrotnie zmielonego 6 jaj 100 g stopionego, ostudzonego masła 1,5 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyń waniliowy polewa . SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Masa serowa Żółtka utrzeć z cukrem oraz
RAROSSAszynka konserwowa, wędzona pierś z kurczaka… Chętnie przekonam się jakie są Wasze pomysły Do przygotowania sałatki potrzebujemy: 1 drobno posiekaną szalotkę 1/2 pęczek pietruszki 6 łyżek wegańskiego twarogu (jeżeli nie macie problemów po „mlecznych” produktach możecie użyć gęstego jogurtu i majonezu) sól, pieprz sok z cytryny (do smaku) 2 ogórki gruntowe lub 1/2 wężowego (usunęłam środek
Szybko Tanio Smaczniedziwne? Może trochę, ale ziemniaków w smaku w ogóle nie czuć. Za to sernik jest puszysty i delikatny. U mnie w połączeniu z kwaśnymi jeżynami - mniam! Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 5 jajek 2 szklanki cukru 2 łyżeczki prawdziwego cukru waniliowego 3/4 kostki masła (150g) 3 średnie ugotowane ziemniaki rodzynki/owoce (u mnie jeżyny) Przygotowanie: Przez maszynkę do mięsa przekręć
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta 150 ml jajka ugotować na twardo i obrać z łupnek, na kratce do jajek do miski rozdrobnić dodać półtłusty twaróg, sól ziołową, pieprz, posiekany szczypiorek, śmietanę gęstą 18% wszystko dobrze wymieszać i schować do lodówki na 15 minut aby smaki się przegryzły smaczny, syty twarożek na śniadanie lub na kolację
W Mojej Kuchni Lubię