delikatny a co najważniejsze zawiera przepyszne połączenie malin i czekolady :) Składniki na ciasteczkowy spód: 2 szklanki pokruszonych ciasteczek kakaowych belVita 100 g roztopionego masła Masa serowa: 800 g półtłustego twarogu 3 łyżki oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g mlecznej czekolady Na wierzch: 700 g malin Dodatkowo: cukier
Świat Ciastablaty. Żelatynę zalać zimną wodą, tak by płyn w całości pokrył proszek. Odstawić do napęcznienia, po czym rozpuścić żelatynę w mikrofali lub ustawiając naczynie w garnku z gorącą wodą. Twaróg sernikowy zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać rozpuszczoną żelatynę - dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubitą śmietankę - całość delikatnie połączyć. W tortownicy ułożyć blat ciasta czekoladowego, wylać nieco więcej
kolorowotorcikowoomijałam szerokim łukiem. Postanowiłam jednak spróbować, bo ciasto wyglądało pięknie. Nie zawiodłam się wyszło pyszne, delikatne i puszyste. Polecam. Spód: ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g zmielonego twarogu sernikowego 3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki - bita śmietana w proszku 1 szklanka mleka 2 galaretki pomarańczowe 500 ml wrzącej wody Kokosowa posypka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru
Ewusiowe Smakimąkę ziemniaczaną i ziarenka wanilii – mieszamy. Białka ubijamy na sztywno, a następnie do ubitych dodajemy resztę cukru i dokładnie mieszamy. Na masy z żółtkami dodajemy łyżka po łyżce twaróg i mieszamy na gładką masę – robimy to również drewnianą łyżką. Kiedy masa będzie gładka dodajemy ubite białka i delikatnie ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę i wkładamy do nagrzanego
Ostra na SłodkoTroszkę spóźnione podsumowanie kolejnych błyskawicznych piatków . Tym razem czternaście przepisów. Zapraszam! Danuta Sałatka z cukinii z sosem pieprzowym Arek Warianka Marzena Naleśniki z twarogiem i jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa
Magiczne Życie Martywylaniem galaretki. Bo ten niezwykły sernik naprawdę warto zrobić! składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 1 żółtko 200 g zimnej margaryny masa serowa: 1 kg twarogu (wiadereczko) ok 350 g ugotowanych ziemniaków 2 łyżki gęstej śmietany (u mnie jogurtu greckiego) 50 g masła 5 jaj 200 g cukru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii szczypta soli ponadto
6niebofantastyczne smarowidło. Składniki na jedną porcję `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 10dag.twarogu 20ml.jogurtu naturalnego lub jak kto woli śmietanki 1/łyżeczki ziół(suszona rozdrobniona mięta,majeranek,szałwia,kminek mielony). 0.5 gruszki zmiksowanej sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Twaróg rozetrzeć ze śmietaną,posolić,dodać zioła ,zmiksowaną małą obraną gruszkę, wymieszać.Podawać do kanapek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkipost kieruje do wszystkich fanów kanapek, którym znudziły się smarowidła w postaci pasty jajecznej, twarogu czy nawet awokado. Te warzywne pasty to nie tylko świetne urozmaicenie, ale też dobry sposób na wprowadzenie większej ilości warzyw do jadłospisu. Niestety, plaster pomidora i sałaty do śniadania to jednak trochę za mało. Warto od czasu do czasu wrzucić kilka sztuk papryki czy marchewki
Powiedz dietom niełyżki startej gorzkiej czekolady Ciasteczka zmielić w malakserze, wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wylepić spód średniej prostokątnej blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić na czas przygotowania masy serowej. Twaróg zmiksować z jajkami i cukrem. Pod koniec wymieszać z mąką i zmiksować. Dodać odsączone wiśnie, wymieszać łyżką. Wylać na spód. Piec około 1 godziny w 180 o C. Sernik powinien być
Czerwień i błękitWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto styropian to taki oszukany sernik na kruchym cieście. Masa jednak nie zawiera w sobie twarogu tak jak w tradycyjnym serniku tylko jogurt grecki. Ciasto jest lekkie i puszyste urozmaicone pysznymi jagodami. Upieczcie koniecznie, póki trwa sezon na jagody! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Ps. Ciasto
Marta Gotujewykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Na papier wysypujemy masę ciasteczkową. Wyrównujemy, dociskamy w dno formy, chłodzimy przez pół godziny w lodówce. Składniki na masę serową: 1 kg twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 4 jajka 1,5 łyżki budyniu waniliowego 150 g drobnego cukru do wypieków 1,5 łyżki kaszy manny 50 g roztopionego masła 1 łyżka
Made By Mom And Sonobawy, że masa się nie zmieści...) - 2 budynie śmietankowe (lub 80g mąki ziemniaczanej) - 1/2 szklanki oleju - 2 szklanki mleka (dałam 3,2% tłuszczu) W misie miksera umieściłam twaróg, dodałam ksylitol z cukrem trzcinowym (uwielbiam smak cukru trzcinowego w sernikach..) i zamieszałam. Następnie dodałam pojedynczo jajka, dodałam także po jednym żółtku i po każdym dodaniu mieszałam. Dodałam proszki budyniowe oraz partiami
Smaczne ZdroweDostałam pyszny, wiejski twaróg, a że do pieczenia serników to ja się nie nadaję, więc postanowiłam przygotować pierogi. Do zrobienia ciasta wykorzystałam mąkę poznańską Lubella i zgodnie z tym, co … Czytaj dalej Pierogi ruskie
czarrna od kuchniczekoladowe, niby zwykły murzynek ale skrywa w sobie serowo kokosowe kuleczki. Ciekawie wygląda i bardzo dobrze smakuje. Przepis podpatrzony gdzieś w sieci ale trochę przerobiony :) Kulki serowe: 400 g twarogu 150 g kokosu 50 g cukru 5 łyżek mąki 2 jajka Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i formujemy równej wielkości kulki, które przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23x35
Cynamonowe szczęścieniesamowity efekt smakowy. Sernik wprost rozpływa się ustach, polecam na poczęstunek dla letnich gości. Przynajmniej raz trzeba upiec w sezonie takie ciasto. Składniki: Masa serowa 60 dag chudego twarogu Mlekoma 1/2 szklanki cukru 10 dag marcepanu 1/2 szklanki mleka w proszku 1/2 szklanki mleka 4 jajka 1 budyń śmietankowy Warstwa owocowa
Wanilia i Kardamon