twaróg - 6936 przepisów (strona:278/463)

Sernik kakaowo-wiśniowy 218

temp. pokojowej i dokładnie odsączyć z soku. Ciasto kakaowe: 200g margaryny 2 szkl mąki pszennej 3 czubate łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 jajko łyżka śmietany Sernik: 1kg twarogu 3x zmielonego 500g mleka skondensowanego słodzonego 4 jajka 1 budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 500g wiśni (u mnie mrożone) 2 łyżki kakao Ciasto kakaowe: Zimne masło posiekać z mąką, cukrem

Smakołyki Asi
Sernik Piernikowy - pieczony, łatwy 205

gęstej, kwaśnej śmietany 18% 1 kopiastą łyżkę cukru pudru 1 łyżeczka  ekstraktu z wanilii  <--- przepis Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. MASA SEROWA: 750 g twarogu chudego, dwukrotnie zmielonego (zwykle kupuję w kostkach w Biedronce) 60 ml syropu korzennego z cukrem trzcinowym   220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej  1 łyżka soku

Blondynka Gotuje
Sernik na spodzie brownie z musem czekoladowym 207

tortownicy i pieczemy w temp. 175 st. przez 15 minut. Gotowy spód wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na niego przygotowaną masę serową: Składniki na masę serową: 500 g twarogu białego (zmielonego) 1 olejek waniliowy 250 ml śmietanki kremówki 18% 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru pudru 3 jajka Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i łączymy - jedynie do połączenia

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Ciasto twarogowe- kruche, idealne do ciasteczek 155

Sprawdzony przepis na pyszne i kruche ciasto twarogowe ! Wystarczy odrobina konfitury i ciasteczka gotowe! Składniki: 25 dag twarogu 25 dag mąki 25 dag margaryny Wykonanie: Połączyć składniki, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce, rozwałkować na grubość 1 cm. Piec w temperaturze 190 stC ok 20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Sernik mocno kokosowy (pieczony) 195

średnicy 22-23 cm) Spód: 1 jajko 100g mąki pszennej   40g masła/margaryny 40g cukru pudru 30g wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 500g mielonego twarogu  1 jajko 2 żółtka 150g cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50g wiórek kokosowych 200 ml mleczka kokosowego (polecam z Kuchni Świata ; w ostateczności może

Di gotuje
Sernik gotowany na herbatnikach 195

nieco innym wydaniu, ale równie pyszny co tradycyjny. Przekładany herbatnikami, polany polewą czekoladową, znakomity do kawki czy popołudniowej herbatki. No i oczywiście bardzo szybki do przygotowania! 1 kg sera (twaróg podwójnie zmielony - u mnie posiekany w malakserze) 4 jajka 1 szklanka mleka 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru 1 szklanka cukru 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego herbatniki (typu Petitki

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
PYSZNA DROŻDŻÓWKA NA ŚMIETANIE 199

smaku :)) Składniki: 550g maki 40g świeżych drożdży 200ml śmietany 18% 1 szkl. mleka 2 jajka 150g cukru 100g roztopionego masła szczypta soli Warstwa serowa: 3 łyżki zmielo nego twarogu,  1 żółtko,  2 łyżki cukru,  trochę cukru wanilinowego  - wszystko połączyć  Wykonanie:  Mleko podgrzewamy. W letnim mleku rozkruszamy drożdże, dodajemy 2 łyżeczki cukru i łyżeczkę mąki

Walijskie Pichcenie
Kluski z serem 213

serem SKŁADNIKI : kluski 2 szklanki mąki pszennej + do podsypania około 3/4 szklanki ciepłej wody 1 łyżka oliwy z oliwek sól dodatkowo 1 cebula 2 łyżki masła 200 g twarogu białego wiejskiego sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE :  Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy sól, oliwę i ciepłą wodę i zagniatamy ciasto.  Ciasto wałkujemy na placek o grubości około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik królewski 192

jakoś się nie złożyło i nie dodałam przepisu na bloga. Sernik jest pyszny i delikatny. Myślę, że sekretem jest to aby masy serowej za długo nie mieszać. Przeważnie twaróg zaleca się aby trzykrotnie go zmielić ale ja tego nie robię. Mielę tylko raz ale jak przeczytacie w przepisie mielę na sitku do maku tym najdrobniejszym. Masa i tak będzie idealna

Ewa w kuchni
Knedle ze szpinakiem i twarożkiem 137

danie to włoska alternatywa dla klasycznych, polskich knedli. Ciasto przygotowujemy z mrożonego szpinaku, chudego twarogu i startego parmezanu. Warto dodać je do menu zwłaszcza zimą, kiedy w naszym klimacie brakuje świeżych, zielonych warzyw

Milion Smaków
Sernik królewski 476

mąki 20 dag masła 20 dag cukru pudru 1 jajko 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 18% Masa serowa: 1 kg półtłustego twarogu (dwukrotnie zmielonego lub dobrej jakości wiaderkowego - u mnie był to ser z wiaderka firmy Piątnica - polecam) 5 jajek 20 dag masła 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy (użyłam domowego cukru

Kuchnia domowa Ani
Sernik ricotta na piernikowym spodzie 207

ciast i ciasteczek. Składniki:  400 g suchych pierników lub innych ciastek około 200 g masła ( ilość masła zależy od użytych ciastek ) 500 g sera ricotta 300 g mielonego twarogu 5 jaj 1 szklanka cukru skórka  z 1 pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej ewentuanie: szczypta kardamonu Wykonanie: Pierniczki lub inne ciasta pokruszyć w malakserze

kolorowotorcikowo
Kluski leniwe 155

Pierogi, kopytka nazw jest kilka dla mnie to po prostu kluski. Można robić tylko z twarogiem, ale ja dodaję też ziemniaki. Przeważnie wykorzystuję te, które zostały z obiady lub specjalnie gotuję więcej, żeby potem nie marnować czasu i gotować specjalnie. Składniki: 250 g białego sera 400-500 g ugotowanych ziemniaków 1-2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek

talerz przyjemności
Sernik na spodzie z ciasteczek maślanych 271

kakao. Pycha :) Sernik na spodzie z ciasteczek maślanych Składniki na spód: 300 gram ciasteczek maślanych 60 gram masła Sernik na spodzie z ciasteczek maślanych Składniki na masę serową: 1kg twarogu sernikowego 5 jajek 5 żółtek 250 gram cukru drobnego do wypieków sok z połowy cytryny saszetka naturalnego ekstraktu z wanilii Sernik na spodzie z ciasteczek maślanych Składniki na wierzch

Pyza i Surówka
Puszyste niby-chlebki 283

chlebkami, które przypominały w smaku bardziej biszkopt niż chleb, a na które przepis znalazłam tutaj: http://morriscodeinthekitchen.tumblr.com/post/38390511061/oopsie-i-miss-sandwiches   Składniki: 3 jajka 100 gram serka drobno mielonego (u mnie ‚Twaróg delikatny’ – ‚President’) szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (opcjonalnie)   Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek i umieszczamy w dwóch różnych miskach. Białka ze szczyptą soli miksujemy na sztywną

Jak gotować i nie zwariować