wśród serników, Zapraszam do degustacji. Składniki : Na spód: ok. 200 g ciasteczek typu herbatnik Ok. 100 g roztopionego i przestudzonego masła Na masę serową: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 125 ml śmietany kremówki 36% 2 całe jajka 3 łyżki soku z cytryny Skórka otarta z połówki cytryny 140 g drobnego cukru
vaniliowoczekoladowaszklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 gram masła 1 szklanka mleka 2 jajka 250 gram twarogu 1 żółtko cukier waniliowy Wykonanie: Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia, cukier waniliowy wymieszać. Masło rozpuścić i ostudzić. Mleko ubić trzepaczką z jajkami. Dodać ostudzone masło. Składniki suche wymieszać z mokrymi. Twarożek
Kuchnia smakówporcji) Składniki: 400 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki 4 łyżki wody 50 g cukru 1 łyżeczka mąki wymieszanej z 2 łyżeczkami zimnej wody 400 g mielonego twarogu na serniki 300 ml śmietany 18% 1 ½ łyżki płynnego miodu 200 g drobnego cukru 3 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Składniki na bazę: 60 g roztopionego masła, plus trochę
karmelowyjest to deser ale sprawdzi się też jako śniadanie na słodko lub podwieczorek. Czas przygotowania: 15 minut + 5 godz. chłodzenie Składniki: 1 kg jogurtu greckiego 250 g chudego twarogu 50 g nasion chia sok i skórka otarta z połowy pomarańczy 2-3 łyżeczki młodego jęczmienia 200 ml wody 1 łyżka ekstraktu z wanilii 35 g żelatyny ksylitol, stewia
SzczyptaSmaQDawno nie piekłam ciasta drożdżowego, postarałam się to nadrobić i zrobiłam nacinane bułeczki jaglane z dodatkiem twarogu i truskawek, posypałam obficie kruszonką, wyszły wspaniałe w smaku, takie jak lubię słodkie i puchate. Zawsze robię na drożdżach Dr.Oetker nigdy nie zawodzą ! Składniki: Ciasto na około 15-18 sztuk 80 dag mąki pszennej luksusowej ½ szklanki jaglanej kaszy
Wanilia i KardamonMasa serowa: 100g czekolady (preferowana gorzka, ale może być dowolna) (*) 50g masła/margaryny 100g cukru 2 łyżki cukru waniliowego 1 szczypta soli 500g mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 700 ml śmietany 12-18% 2 jajka (duże lub 3 małe) 1 opakowanie budyniu waniliowego/śmietankowego 1,5 łyżki kaszy manny Dodatkowo: herbatniki do wyłożenia spodu kakao do posypania
Di gotujedopóki mamy na nie sezon:) Tym bardziej, że danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu i na pewno posmakuje każdemu. Użyłam tutaj 2 rodzajów sera, ale spokojnie można dodać sam twaróg sernikowy, a po sezonie rabarbarowym można go zastąpić większą ilością truskawek. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Naleśniki z serem i sosem rabarbarowo-truskawkowym (8 naleśników) Składniki na naleśniki
karmelowyłyżeczka płaska proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu szczypta soli 300 g świeżych truskawek 2 galaretki truskawkowe 1,5 szklanki wody masa serowa 600 g twarogu zmielonego 400 ml śmietany 30% sok z 2 cytryn 100 g cukru skórka starta z 1 cytryny 3 łyżki żelatyny rozpuszczone z 3 łyżkami wrzątku
Niezły Młynekłyżki, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki temperatura pokojowa - zimną margarynę, jajka, cukier, wiórki kokosowe, kakao, mąkę z proszkiem przesianą utrzeć mikserem
W Mojej Kuchni Lubiętruskawkami będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 20 kulek 200 g herbatników maślanych około 20 twardych i nie za dużych truskawek 2 łyżki cukru pudru 150 g twarogu (może być chudy, półtłusty, tłusty) 100 g roztopionego masła kilka łyżek wiórek kokosowych Link do filmu z przygotowania: Kulki z truskawkami Przygotowanie: Truskawki oczyszczam z szypułek, myję i dokładnie osuszam. Herbatniki
Uwaga Babcia Gotujeprzełóż na patelnie formując małe placuszki. Smaż z obydwu stron na złocisto. Upieczone placuszki przełóż na papier ręcznikowy i odsącz z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z jogurtem naturalnym, twarogiem lub śmietaną. Smacznego
Kukuleczkimoja szpinakowa propozycja. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, około 10 placków. Produkty 150 g szpinaku, 2 jajka, 4 łyżki mąki owsianej, 4 łyżki mleka, 100 g twarogu półtłustego, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło do smażenia. Sos: 1 pomidor, 4 łyżki jogurtu greckiego, kilka liści świeżej bazyli. Przygotowanie Szpinak rozmroź i odsącz z wody. Do miski wbij
Fit&Fast Kitchenmiodu Składniki zmiksować i wylać na rozgrzaną patelnię. Smażyć pod przykryciem 5 minut z każdej strony. Przełożyć na do tortownicy, ewentualnie przyciąć do jej rozmiaru. Sernik: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki miodu lub innego słodzidła, wg upodobań 20 g żelatyny 3 łyżki zimnej wody 25 g odżywki białkowej o smaku czekoladowym
Chocolate Muffin Blogmasło lub margaryna 12,5 dag, mąka pszenna 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, skórka pomarańczowa 1 łyzka/starta, zmielony twaróg 1 kg/wiaderko, budyń czekoladowy 1 opakowanie, kakao 1 łyżka, kasza manna 2 łyżki, pomarańcze 2 sztuki na ciasto wszystkie składniki mikserem wyrobić na gęste ciasto żółtka , cukier, starta skórka
W Mojej Kuchni LubięŚniadanie 125 g sera twarogowego chudego 105 g chleba razowego 60 g rzodkiewki 21 g sałaty 10 g szczypiorku 120 g pomidora Przepis: nanieść na chleb- sałatę, twaróg, rzodkiewkę, pomidora oraz szczypiorek . Szynka oraz warzywa pokrojone w plastry. Drugie śniadanie 100 g banana 5 g orzechów włoskich 36 g miodu pszczelego Przepis: obranego banana pokroić w drobne plasterki
Kucharzyca