według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem na patelni. Gorący makaron wymieszać z boczkiem, wyłożyć porcję na talerz. Całość posypać pokruszonym twarogiem. Na koniec doprawić dużą ilością pieprzu
magiczna kuchnia Kasiciasto wyszło zwarte i miękkie). KREM: 200 g zimnej śmietany kremówki (30-36%) 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej 200 g zmielonego trzykrotnie twarogu (lub Mój ulubiony- sernikowo-kanapkowy) Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy przesiany cukier puder i znów ubijamy do połączenia składników. Teraz dodajemy twarożek i płynną czekoladę, ubijamy
Rozpustne gotowanierobię to zawsze dnem szklanki. Ugniatając jednocześnie przesuwam masę, tak żeby była tez na brzegach ciasta. Foremkę z masą ciasteczkową wkładamy do lodówki. Masa sernikowa: – 500 g twarogu zmielonego lub sera na serniki – 180 g cukru – 2 łyżki mąki – 120 ml kwaśnej śmietany – 1 żółtko – 2 jajka – skórka otarta z jednej cytryny
Relaxtimelubi zabawy z drożdżami to polecam. Oponki są z dodatkiem białego sera, ale nie jest on wyczuwalny podczas jedzenia, także jest to znakomity sposób na "przemycenie" niejadkom trochę zdrowego twarogu. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 3 jajka 0.5 kg białego sera (może być zmielony, ale nie musi być....grudek w oponkach nie będzie widać) 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki
upichcicSkładniki: KRUSZONKA: biszkopty okrągłe 6 sztuk, marcepan 200 gram SERNIK: margaryna 250 gram, cukier 3/4 szklanki, mleko 350 gram/zagęszczone, twaróg 1 kg/wiaderko, jajka 4 sztuki "L", kasza manna 4 łyżki, budyń waniliowy 2 opakowania, biszkopty okrągłe 200 gram, polewa czekoladowa - w opisie do rozdrabniacza włożyć biszkopty, kawałki marcepana i wszystko zmiksować na drobną kruszonkę w teflonowym garnku (nie przypali
W Mojej Kuchni Lubięproduktów sklepowych, bo jeszcze za wcześnie na własne, ale właśnie nim, chociaż za oknem szaro, buro i brak słońca, postanowiłam wywołać wiosnę :) Składniki - 25 dag sera białego ( twarogu ) - 1 duży pęczek rzodkiewek - pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki - 2-3 łyżki śmietany 12% - 18% lub jogurtu naturalnego - sól, pieprz do smaku Wykonanie Biały ser przekładam do miseczki i ugniatam widelcem
Kuchnia z widokiem na ogródczasu, do czasu mam chęć na coś pysznego-wtedy odkurzam ten przepis. SKŁADNIKI: Spód: ok. 200 g. kruchych ciastek 1-1,4 łyżki masła Masa serowa: 500 g. twarogu na sernik (zmielonego-tłustego) 500 g. sera mascarpone 1,5 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej skórka z jednej cytryny 5 jajek plus 2 żółtka Mus owocowy: 800 g jagód (mogą
Kopystką po garachwłaśnie taki delikatny twarożek zrobiony z gęstego greckiego czy bałkańskiego jogurtu, który zwykle je się na słono z oliwą i zatarem. Kiedy byłam mała w moim domu robiło się twaróg z mleka. Pamiętam jak uciekał w czystej pielusze przyczepionej nad zlewem. Podobny domowy serek robiły też wszystkie sklepy spożywcze w okolicy. Teraz nikomu się już nie chce, bo trudniej jest
Ugotowane pozamiataneCardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie Aga Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka Marta Panierowane kosteczki mozzarelli Magdalena Czekoladowy makaron z twarogiem Marzena Kurczak w 40 ząbkach czosnku z sufletem kukurydzianym Marzena Zapiekanka z serem korycińskim A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny
Magiczne Życie Martysmaczny. Jest to sposób kiedy nie mamy herbatników. Składniki na sernik: 5 jajek 2 opakowania krakersów solonych po 150 g Cukry Nyskie 1 kg mielonego twarogu zmielonego trzykrotnie ( Tłusty) 1 kostka masła 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 3 łyżki wiórka kokosowa
Różowa kuchniazestawienie najlepszych przepisów na śniadanie z patelni! Moje ulubione to śniadanie wytrawne, najlepiej na podpłomyku z pasta z awokado i jajkiem na twardo. Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Grillowane
Moja smaczna kuchniaSerniczki w wersji odchudzonej, z energetycznym spodem i kleksem ulubionej konfitury. Przygotowuje się je bardzo ekspresowo jeśli posiadasz malakser i kupisz zmielony już twaróg. I takie desery kocham najbardziej! Szybkie, odchudzone i można zjeść więcej SPÓD: 2 łyżki płatków owsianych górskich 2 łyżki sezamu 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka ksylitolu (może być miód lub inny cukier) 1 łyżka masła
Mój pomysł napodobne w smaku, a zjadając orkisz dostarczamy bardzo dużo wartości odżywczych. Polecam przygotować więcej placków, ponieważ na drugi dzień, możemy do nich wymyślić dowolny farsz np. na słodko z twarogu i miodu, czy wytrawnie z kremowym sosem na bazie mleka z warzywami. Zapraszam. Orkiszowe naleśniki około 12 placków Składniki: 120 g mąki orkiszowej typ 700 2 jajka 300 ml mleka
JaglusiaSkładniki: herbatniki 200 gram, margaryna 250 gram, cukier 3/4 szklanki, jajka 4 sztuki "L", sok z limetki 2 łyżki, skórka z limonki 100 gram, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 1/2 szklanki, kakao 2 łyżki, galaretka wiśniowa 2 opakowania w garnku najlepiej teflonowym stopić margarynę, wsypać cukier, skórkę z limonki, wlać sok z limonki, dodać
W Mojej Kuchni Lubiętarta szpinakowa – składniki mąka żytnia razowa – 160 gram jogurt naturalny odtłuszczony – 100 gram 1 jajco łyżeczka soli To są wszystkie składniki na ciasto. Teraz farsz. chudy twaróg – 300 gram mrożony szpinak – 450 gram – używam takiego rozdrobnionego już czosnek – wrzucam suszony ale może być też świeży odtłuszczony jogurt naturalny – najlepiej gęsty 1 jajko
Matylda Gotuje