niepełne łyżki masła/margaryny 2-3 łyżki cukru kilka kropel esencji pomarańczowej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Masło/margarynę ucieramy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy twaróg, a następnie po jednym jajku cały czas miksując. Teraz ocieramy skórkę z pomarańczy która wcześniej powinna być porządnie wymyta i sparzona. 2. Na koniec dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem
Gotowanie...to proste !dodajemy żółtka. Ucieramy na gładką, puszystą masę. Dodajemy śmietankę i miksujemy jeszcze przez chwilę (śmietana nie musi być ubita, powinna jedynie połączyć się z jajkami i cukrem). Następnie dodajemy twaróg i maliny, łączymy z pozostałymi składnikami. Na koniec w misce lądują budynie śmietankowe, mieszamy je z masą serową tak, aby nie było grudek. Całość wylewamy na podpieczony spód. Ponownie wkładamy
Cook&Lovelimonki, sok z limonki oraz przyprawy - polewamy filety, tak aby marynata dokładnie pokryła rybę, przykrywamy, odstawiamy w chłodne miejsce na min. 10 minut. Krok 2. Przygotowujemy sałatkę "UŚMIECH LATA" : twaróg kroimy w drobną kostkę, oprószamy solą oraz tymiankiem. Liście sałaty oczyszczamy, płuczemy, osączamy i rwiemy na małe kawałki. Owoce płuczemy, osączamy. Wszystkie składniki na sos sałatkowy łączymy i dokładnie mieszamy
Moja Książka KucharskaCukier – 50g Masło – 70g Wanilia – nasiona z 2 lasek Szczypta soli Żółtka – 4 sztuki Masło i bułka tarta do posmarowania foremki Białko do posmarowania ciasta Składniki – masa serowa: Twaróg mielony – 275g Żółtka – 2 sztuki Cukier – 80g Rum – 2 kieliszki Rodzynki (np. firmy Kresto) – 4 łyżki Migdały mielone (np. firmy Kresto) – 2 łyżki Skórka z pomarańczy (np. firmy Kresto) – 2 łyżki
Kuchnia Bon Appetitkakaowy: 65g ciemnej czekolady 65g miękkiego masła 50g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 40g mąki 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika (opcjonalnie) Na masę serową: 1 kg twarogu, dwukrotnie zmielonego szklanka cukru 5 jajek pół szklanki kremówki 30% lub 36% 3 łyżki mąki pszennej łyżeczka ekstraktu z wanilii kilka kropel aromatu pomarańczowego lub 2 łyżki likieru pomarańczowego skórka
Smak mojej kuchniWypieki . Polecam! Sernik z musem czekoladowym Składniki na tortownicę 25cm: Na spód: 160g herbatników zwykłych lub kakaowych 30g roztopionego masła Na masę serową: 500g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego 250ml kremówki 30 lub 36% 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Na mus czekoladowy: 200g
Smak mojej kuchniformę 24x24cm: Na masę serową: 120 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżki żelatyny 1kg twarogu, zmielonego dwukrotnie Na wierzch: 2 galaretki truskawkowe 300 świeżych truskawek Dodatkowo: duże opakowanie herbatników pełnoziarnistych Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 800ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia
Smak mojej kuchniSernik jogurtowy z morelami na zimno Składniki na tortownicę 25cm: Na spód: 140g herbatników maślanych 40 g stopionego masła Na masę serową: 500g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego 350g jogurtu naturalnego greckiego 100g cukru skórka otarta w połowy cytryny łyżka soku z cytryny 3 łyżeczki żelatyny Na mus morelowy: 500g moreli 3 łyżki cukru łyżka
Smak mojej kuchnistrony Kwestia Smaku. Polecam! Sernik kajmakowy: Składniki na tortownicę 24-26cm: Na spód: 200g herbatników maślanych 80 g roztopionego masła pół łyżeczki cynamonu Na masę serową: 800g twarogu, dwukrotnie zmielonego puszka kajmaku (510g) 5 jaj 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 100g śmietanki kremówki
Smak mojej kuchnirazem już z większej ilości. Lubię je za smak oraz za krótki czas przygotowania. Zdecydowanie lepsze od jakichkolwiek ciastek kupionych w sklepie! Składniki: 250 g margaryny 250 g twarogu półtłustego 250 g mąki pszennej 1 żółtko 1 białko (do posmarowania) ok. 3/4 szklanki cukru pudru 3 duże jabłka Margarynę wraz z serem, cukrem pudrem oraz żółtkiem zagnieść. Na końcu dodać
Mojewlasne.plDzisiaj bardzo smaczne czosnkowe naleśniki. Znakomite o każdej porze dnia. Szybko się robi, a smakują de luxe:) Potrzebujemy twaróg, śmietanę, czosnek, sól, pieprz,paprykę, ogórek świeży lub korniszon. Kroimy, wlewamy, kruszymy, przyprawiamy, wyciskamy .... i już jest farsz do naleśników. Ciasto robimy z mleka, jajka, szczypty soli i mąki :) rozrabiamy mikserem... Chwilę czekamy i jeszcze raz mieszamy przed użyciem. Smażymy
chleba naszegopozostanie puszysty, 2 łyżki – że będzie mniej puszysty, a bardziej zwarty. Co jeszcze możemy dodać? To zależy, czy chcemy na słodko, czy wytrawnie. Można z żółtkami zmiksować banana, twaróg lub szpinak. Można dodać kakao, posiekane orzechy lub łyżkę tartego parmezanu. Można też dodać „proszki” – chlorellę, ostropest, młody jęczmień, acai. Nasiona konopii, siemienia lnianego, chia, wiórki kokosowe
Kucharzycaenergicznie mieszamy przez ok. 2 minuty. Gorące wylewamy na ciasto. MASA SEROWA: Białka ubijamy z odrobiną soli. Masło ucieramy z cukrem, a stale ucierając dodajemy żółtka i zmielony twaróg. Dodajemy budyń waniliowy, a na samym końcu ubitą pianę z białek – delikatnie, ale dokładnie wszystko mieszamy. Przygotowaną masę rozkładamy na wystudzonym budyniu. Pieczemy około 40-45 minut w 160C. Studzimy
Ostra na SłodkoPrzyznam się szczerze, że sceptycznie podchodziłam do tego połączenia, no bo jak? Wędzony twaróg, z porami i suszonymi pomidorami jako farsz do pierogów? Jak to będzie smakować - teraz mogę Wam odpowiedzieć - są przepyszne! Do tego smażone w panierce - mega zaskoczenie. Spróbujcie. Składniki: * ciasto : - 2 szklanki mąki (przesianej) - 2 szklanki mleka - 2 łyżki masła - sól *farsz: - 1 średni
CookYourselfDlaczego a'la? Ponieważ tradycyjne paszteciki szczecińskie wypełnione są farszem mięsnym, czy też kapustą z grzybami, serem i pieczarkami, a nawet twarogiem z bakaliami. I robi to maszyna... Ja użyłam parówek, których dokładnie nie oblepiałam ciastem, a natomiast owinęłam. I aby nie było zbędnych komentarzy... parówka parówce nie równa, nie musi składać się z samej chemii oraz śladowej ilości mięsa
Di gotuje