lekko się tej magii poddałam. Przygotowałam bardzo szybkie i smaczne ciasteczka, które oprócz pierników i pierniczków z pewnością przygotuję na Święta. SKŁADNIKI: 300 g maki tortowej 250 g półtłustego twarogu 200 g miękkiego masła 1 łyżeczka cukru aromatyzowanego cytryną (opcjonalnie) cukier trzcinowy A jak to zrobić: Ser zmiksować lub zmielić. Dodać mąkę, masło i aromatyzowany cukier. Wszystko razem bardzo dobrze
Kuchnia w opałachnapady tęsknoty za Polską. Za Mamą i Tatą, za językiem, który rozumiem mimochodem, zupełnie się nad nim nie zastanawiając, i oczywiście za jedzeniem. Brakuje mi kiszonych ogórków i kapusty, twarogu, pierogów i gołąbków. Szczególnie jednak braki odczuwam w okresie przedświątecznym, bo wiem, że nie zjem karpia (no dobra, akurat karp nigdy nie był moim ulubieńcem; ale, o dziwo, skoro
Pożeraczka, czyli raz adobrześwieżym, razowym pieczywem, a także sam… bez niczego :) Robi się go błyskawicznie więc przygotowanie twarożku przed wyjściem do pracy, czy szkoły nie będzie stanowiło najmniejszego problemu :) Składniki: 250 g twarogu (np. półtłustego) 6-8 suszonych pomidorów (w oleju) ok. 2 łyżek posiekanego koperku 1 łyżka posiekanego szczypiorku 2 łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz Wykonanie: Twarożek umieszczamy w miseczce i rozgniatamy
MyCookBook.plposiekane masło i rozcieramy palcami do uzyskania drobnej kruszonki. Teraz dodajemy jajko i tyle mleka, by zagnieść gładkie ciasto. Chłodzimy około 30 minut. MASA SEROWA: 500 g trzykrotnie zmielonego twarogu 75 g cukru pudru 1 opakowanie budyniu waniliowego (proszek) 50 ml mleka 1 jajko 5 połówek brzoskwiń (z syropu) pokrojonych w 1 cm paski Wszystkie składniki
Rozpustne gotowanie5szt (30 g) korniszonów, posiekane sól, pieprz do smaku do podania 1 -2 łyżki oleju roślinnego szczypta papryki do posypania przygotowanie Dobrze wymieszać kremowy serek z twarogiem , kminkiem, papryką, musztardą, solą i pieprzem na bardzo gładką masę . Można to zrobić w robocie. Kapary i korniszony drobno posiekać. Przełożyć masę do miski, dodać kapary i korniszony. Dobrze wymieszać
Stare Garyplacuszków 250 gr sera twarogowego 2 czubate łyżki mąki + do obtoczenia 1 jajko 1/2 główki cebuli zeszklonej 2 szczypty proszku do pieczenia sól, pieprz do smaku 1. Twaróg rozdrabniamy widelcem, dodajemy do niego mąkę, szczypty proszku do pieczenia oraz jajko. Mieszamy. Na koniec dodajemy zeszklona cebulkę oraz sól, pieprz do smaku. 2. Zwilżonymi dłońmi formujemy placuszki i obtaczamy
Gotowanie...to proste !słodką masą oraz przepysznym puree malinowym. Koniecznie sami spróbujcie! Polecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 200g kruchych ciasteczek/herbatników 50g masła/margaryny Masa: 500g kilkakrotnie mielonego twarogu (może być dobrej jakości z wiaderka) 150g śmietanki 30-36% 3 jajka 190g cukru (można odrobinę mniej) 10g cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g) 2 łyżki soku z cytryny
Di gotujesmaki Grecji? Jeśli tak to warto spróbować twarożku o smaku tzatziki. Doskonały na śniadanie lub kolację. Czas przygotowania i ilość porcji 10 minut, około 4 porcji. Produkty 1 opakowanie twarogu półtłustego, 1/2 ogórka, ząbek czosnku, sól. Przygotowanie Twarożek przełóż do miski i dokładnie rozgnieć widelcem. Ogórek umyj i obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Dodaj do miski wraz
Fit&Fast KitchenPierwszy raz robiłam takie kotleciki z twarogu i bardzo żałuję, że dopiero teraz je odkryłam. Wcześniej smażyłam nieco podobne placki, ale na słodko ( Serniczki z patelni ). Na pewno będę jeszcze eksperymentować z różnymi dodatkami np. suszonymi pomidorami, szczypiorkiem czy żółtym serem, bo masa twarogowa stanowi idealną bazę. Kotleciki robi się szybko i są naprawdę pyszne. Przypominają nieco farsz do pierogów
Bullioziemi częstochowskiej. ,,Polewka to staropolska nazwa zupy. Podstawą takiej zupy często było kwaśne mleko, maślanka lub serwatka – produkty mleczne dostępne w gospodarstwie, często będące produktami ubocznymi wyrabiania masła lub twarogu. SKŁADNIKI na 4 porcje 1 l maślanki 250 ml słodkiej śmietany 1 żółtko 1 łyżka mąki pszennej 100 g boczku
Dieta moja pasjawegańskiego sernika z...orzechów nerkowca. Sernik był delikatnie zielony dzięki matcha, czyli sproszkowanej zielonej herbacie. Smak naprawdę cudowny! Porównać go można do smaku tradycyjnego sernika z dobrej jakości twarogu. Gdybym nie wiedziała z czego jest zrobiony, to nie wpadłabym na to, że to orzech. Po serniku przyszła kolej na praliny, a potem kawę. Ja wybrałam matcha latte, czyli zieloną herbatę
Codzienna kuchnia niecodzienna