ciasto 1 szkl maki pszennej 1 szkl maki krupczatki 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia pół szkl cukru nadzienie 200 g twarogu pół szkl mleka 2 białka 1 jajko pół szkl cukru cukier waniliowy ok 250 g borówek Mąkę mieszamy z resztą produktów i zagniatamy ciasto (będzie dość suche ale takie właśnie ma być) Wyklejamy ciastem formę
Gotowanie jest łatweSKŁADNIKI : 300 g piersi z kurczaka 150 g świerzego szpinaku sól, pieprz do smaku 100 g twarogu typu włoskiego 1 ząbek czosnku kilka kropel oliwy
Kulinarne Fantazje Marioliokazji postanowiłam zrobić jakieś ciasto. Jako, że mamy sezon na brzoskwinie to padło na sernik z brzoskwiniami. Wyszedł przepyszny i mogę go serdecznie polecić! Składniki 900 g twarogu na sernik 3 jajka 4 łyżki mąki 180 ml śmietany 12% 150 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 - 5 brzoskwiń Spód 1 jajko 150 g mąki 100 g masła
Delusional Trineprzepyszne i idealnie sprawdzą się na przyjęciach w ogrodzie lub jako samodzielne np. śniadanko / przekąska do pracy. Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 10 dag twarogu 50 g kwaśnej śmietany Łyżeczka proszku do pieczenia 2 szczypty soli Pasta z zielonego groszku: Składniki: Opakowanie mrożonego zielonego groszku 2-3 ząbki czosnku Ok. 2 łyżki masła Sól, pieprz
Kate's Kitchenkokosowego Wszystko mieszamy. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Wykładamy i podpiekamy ok. 10 min w 180 stopniach. *Masa serowa: 500g twarogu półtłustego Opakowanie budyniu waniliowego Kilka kropli olejku waniliowego 5 łyżek ksylitolu Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do formy i pieczemy ok. 1h. Studzimy w rozchylonym piekarniku. Ozdabiamy ulubionymi owocami
Czarnawisienkabardzo podzielne i pyszne. Można je zrobić niemal z wszystkiego . Są zdrowe i dodają nam energii.To również idealny sposób na włożenie czegoś więcej do środka dla dziecka niejadka. Składniki twaróg u mnie 250 g pomidor bez skórki ogórek bez skórki starty na dużych oczkach świeży majeranek ząbek czosnku szczypta soli, u mnie himalajska różowa łyżka oleju z ostropestu tłoczonego
Z Kuchni Do Kuchnikoniecznie musicie zaserwować im takie danie a na pewno zyskacie uznanie u waszych pociech. Zatem zapraszam do lektury i kuchni... \ Składniki : Na ciasto 250 g chudego twarogu 40 g mąki kokosowej 60 g mąki pszennej 1 jajko (L) szczypta soli 0,5 łyżeczki ekstraktu migdałowego Na sos: 3 duże brzoskwinie 3 łyżki ciemnego cukru trzcinowego 2 łyżki
vaniliowoczekoladowaświeżych drożdży (zamiennie 2 łyżeczki suszonych) 250 ml mleka 2 jajka 100 g cukru 100 g masła 600-700 g mąki cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE 500 g twarogu 1 jajko 100 g cukru rodzynki skórka starta z połowy cytryny Do podgrzanego ciepłego mleka dodać drożdże, cukier i mąki tyle, żeby zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na około
Pieguskowa Kuchniasmaczniejszy. Nie przerażajcie się jej ilością wszak to sernik straciatella. Z podanych proporcji wychodzi spora blaszka sernika SERNIK STRACIATELLA / inspiracja mysweetworld.pl /blaszka 21×31 MASA TWAROGOWA 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka (dobrej jakości, nie kwaśnego) 1,5 szkl cukru pudru 1 litr śmietanki 30% (połowę można zastąpić jogurtem naturalnym) 4 łyżki żelatyny 200 ml gorącej wody
Pieguskowa Kuchniapuree z dyni 3 szkl mąki 30 g świeżych drożdży 0,5 szkl wody 1/4 szkl oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru NADZIENIE pomidorki koktajlowe rolada ustrzycka wędzona twaróg wędzony ( opcjonalnie ) keczup z dyni bazylia suszona, pieprz, ulubione przyprawy DODATKOWO świeża bazylia oliwa z oliwek Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Do miski dodać resztę składników ciasta, wlać drożdże
Pieguskowa Kuchniawykorzystuję moje suszone okrawki. PRZEPIS NA SERNIK JAGODOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ Składniki na sernik jagodowy: Spód do sernika: 200 g biszkoptów 150 g masła Masa serowa: 800 g mielonego twarogu ( użyłam sera z wiadereczka Włoszczowa ) 1 szklanka cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 150 g białej czekolady 150 g śmietanki 30% 3 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g jagód Frużelina
kolorowotorcikowoosolonej wodzie, następnie jeszcze ciepłe przepuszczamy przez praskę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, rumienimy na oleju. Połowę zrumienionej cebulki dodajemy do farszu, resztę zostawiamy do polanie. Ziemniaki wraz z twarogiem zagniatamy na gładką masę, bez grudek, dodajemy cebulkę oraz sól i pieprz wg uznania. Najlepiej spróbować pamiętając, że smak farszu musi być wyraźny, lekko pikantny
Dziś Ja gotujemniejszej dać kakao i szybko wyrobic ciasto, zawinąć w folię i do zamrażalnika jajka, cukier, cukier wanilinowy w robocie utrzeć do białości na dużych obrotach z 3 minuty dodać twaróg śmietankowy-nie trzeba mielić i połączyć z jajkami wsypać sernix lub budyń, dodać jogurt i krótko połączyć składniki forma 30x25 wyłożona papierem do pieczenia, jasne ciasto palcami wylepić na dnie
W Mojej Kuchni Lubięktóre można dowolnie faszerować - na słodko, nawet wytrawnie (jako szybkie paszteciki z kapustą i grzybami w kruszonce;) Na słodko pasują takie nadzienia jak: owoce, marmolady, dżemy, konfitury, słodki twaróg z rodzynkami lub żurawiną, ciastka cukrowe obtoczone w brązowym cukrze. Można przed pieczeniem posypać cukrem, kruszonką, gotowe polać czekoladą, lukrem. Kształty, oprócz klasycznych kwadratów, rożków to ślimaczki, rolady, skośne zawijasy
Zasmakuj Kuchni