twaróg - 6936 przepisów (strona:242/463)

Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką i malinami 134

krój nożem zanurzonym we wrzątku. *Do serników na zimno zalecam wykorzystanie sera w wiaderku ze względu na jego gładką strukturę. Ważne jest jednak, aby był to w 100% zmielony twaróg, a nie mieszanka śmietanki z mlekiem w proszku i kilkunastoma innymi składnikami

Food Square
Sernik na zimno na spodzie michałkowym 148

kakao i odżywkę.Dokładnie wymieszać,dodać mąkę i ponownie wymieszać.Gotową masę wyłożyć na spód blaszki wyłożonej folią aluminiową i wy stawić do zamrażalnika. Masa serowo-truskawkowa 500 g twarogu 150 g jogurtu 1 szkl. zblendowanych truskawek 6 łyżeczek żelatyny - rozpuścić w 1/4 szkl.wrzątku około 4 łyżek ksylitolu Żelatynę rozpuścić w wodzie i wystudzić.Pozostałe składniki zblendować, na końcu

Moje domowe kucharzenie
Drożdżówki z serem i malinami 120

szklanki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 jajka 0,5 kostki masła Składniki na masę serową: 250 g białego sera (może być z wiaderka, ja użyłam zwykłego twarogu) 3 łyżki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 jajko 0,5 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki kwaśnej śmietany Składniki na kruszonkę + świeże owoce – u mnie maliny Jak zrobić drożdżówki z serem

Ciastkozercy
Lekki sernik truskawkowy na zimno. Deser na zdrowo. 381

ciasteczek owsianych dobrej jakości 2 czubate łyżki wiórków kokosowych 2 czybate łyżki nierafinowanego oleju kokosowego w temperaturze pokojowej Masa serowa: 500 g serka twarogowego naturalnego (jak Bieluch lub President Twaróg Delikatny Naturalny) 1/2 szklanki (125 ml) mleczka kokosowego ok. 4 szklanki (600 g) truskawek 1/2 – 3/4 szklanki (100 g-150 g) ksylitolu 3 łyżki (30 g) żelatyny 1/3 szklanki

Fitsweet.me
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 180

śliwka wędzoną w dymie, w śmietanie z jabłkiem i cebulą i w oleju z cebula i korniszonem - śledziem niestety jestem rozczarowana; jest wymoczony, niesłony i bez wyrazu, pierogi z twarogiem, ziemniakami i lubczykiem (25 zł) - pierogi smaczne, ciasto miękkie, farsz lekko pikantny, niepotrzebnie tylko zostały wykąpane w ogromnej ilości tłuszczu na talerzu, sałatka z krewetkami, jajkami i młodym szpinakiem

Kulinarne przygody Gatity
Pesto z rukoli i pestek dynii 171

głęboki i bogaty smak. Możesz je wykorzystać na wiele rozmaitych sposobów. Do dań z makaronem, zarówno na gorąco jak i na zimno w sałatkach, do serów, sosów, zup, dipów, twarogu. Moje ostatnie odkrycie to młode ziemniaczki ugotowane w całości i obtoczone w rukolowym pesto. Po prostu genialne! Rukola jest lekkostrawna i niskokaloryczna, garść zielonej sałaty to zaledwie 5 kcal. Warto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciastka z twarogu 157

Kruche, wilgotne ciasteczka do kawy czy herbaty. Idealne też będą na śniadanie do szkoły czy pracy. Są sycące i bardzo smakowite, polecam upieczcie sobie. Ciastka z twarogu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Labneh z pieczonym rabarbarem 83

mieć różną konsystencję – minimum to 12 godzin i wtedy jest taki gęstym twarożkiem, ale jak odsączycie go dłużej i potem zostawicie jeszcze w lodówce to będzie przypominał zbity twaróg – z takiego sera można ulepić kulki, obtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh

Cooking for Emily
Top 10 najlepszych przepisów na wiosnę – nowalijki 158

poprzedniego dnia, więc rano wystarczy wyjąć z lodówki. Celebrowanie wiosny powinno się przecież zacząć już od rana. Gwarantuję, że będzie to wasze ulubione wiosenne śniadanie. Składniki: pół kilo twarogu mielonego (np. na sernik) opakowanie fety pół opakowania serka mascarpone pół pęczka botwinki drobno pokrojonej garść umytego i posiekanego szpinaku pęczek drobno posiekanego koperku pęczek rzodkiewek startych na tarce pół łyżeczki

Ugotowane pozamiatane
FIOLETOWE PIEROGI RUSKIE 93

Wśród moich ulubionych potraw, pierogi mają bardzo silną pozycję. Ale nie byle jakie! Moim zdecydowanym faworytem są nadziane farszem z ziemniaków i twarogu, z podsmażoną cebulką (a czasem i boczkiem), mięciutkie pierogi ruskie. Ponieważ w sieci znaleźć można milion+ przepisów na nie, uznałam, że nieco odmienię ich wygląd, zachowując tradycyjny, tak bliski memu sercu smak. [...] Artykuł FIOLETOWE PIEROGI RUSKIE pochodzi

SandraFrej.com
Pyry z wiosennym gzikiem bez laktozy 176

rzodkiewek pół małej czerwonej cebuli kiełki (rzodkiewki, lucerny) świeży koperek świeża pietruszka kilka młodych ziemniaków 4 łyżki oleju lnianego sól świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Ziemniaki gotujemy z łupinkach. Twaróg mieszamy ze śmietaną i sokiem z kiszonych buraczków, łączymy z pokrojoną w kostkę cebulką i rzodkiewkami i siekaną zieleniną, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z quinoą, kiełkami i obranymi gorącymi ziemniaczkami

Quinoa Raz!
Tarta grahamowa z brokułami 89

kulka mozzarelli 0,5 szkl mleka 2 jajka sól pieprz oregano 1 brokuł Ciasto zagniatamy i wylepiamy formę do tarty . Brokuł dzielimy na małe różyczki i gotujemy kilka minut. Twaróg, jajka mozzarellę, mleko, i jajka blendujemy przy pomocy blendera i przyprawiamy do smaku.  Ciasto podpiekamy ok 15 min w temp 180 st , układamy ugotowany i odcedzony brokuł

Gotowanie jest łatwe
Żółty koktajl ananasowo - pomarańczowy 110

pory koktajle, które robiłem opierały się na płatkach owsianych, twarogu, maśle orzechowym czy odżywce białkowej - mocne pożywne koktajle śniadaniowe żeby masa skakała w górę :) Teraz na prośbę żony zacząłem eksperymentować z szejkami pod Nią, aby były lekkie a zarazem pożywne i smaczne. I wiecie co Wam powiem, posmakowały i mi :) oto pierwsza propozycja na pyszny koktajl, prosty i błyskawiczny

Smacznie Pysznie Kalorycznie
CYNAMONOWE CHRUSTY Z MAKARONU CZYLI FAWORKOWE WARIACJE 129

Karnawał to czas kiedy na stołach rządzą pączki, tarty, serniki, makowce czy faworki. Każdego roku wymyślamy pączki z twarogu, z serka czy z maślanki. Dodajemy ulubione przyprawy aby pączek czy faworek nie był tradycyjnym chrustem.  Mąż lubi faworki (aż dziwię się, że nie oczekuje ode mnie przygotowania faworków o smaku schabowym)... ja lubię faworki... rodzice lubią faworki... przyjaciele też

Kuchnia w oparach
SMAKOŁYKI ZBIERACZA ROŚLIN - początek wiosny 149

talerz : Znalazły się na nim: czosnaczek z twarożkiem , jajecznica z gwiazdnicą, podagrycznik smażony z cukinią, papryką oraz czosnkiem przyprawiony ziarnami kolendry, podbiał jako jadalna dekoracja, dziki szczypiorek dorzucony do twarogu. Jeśli chcecie się dowiedzieć czegoś więcej o tych roślinach, zapraszam do lektury. Czytaj więcej

Kasia Sarna

Proponowane wyszukiwania