twaróg - 6936 przepisów (strona:233/463)

Truskawkowa rozkosz 166

dnia i potrafi zjeść ogromną ilość. Staram się, żeby nie objadała się cukrem, więc słodzę takie danie miodem. Szybko i bardzo smacznie Składniki: - pół opakowania mrożonych truskawek; - 20 dag twarogu chudego; - 2 łyżki płynnego miodu; - 2 kromki chrupkiego pieczywa; Wykonanie: Truskawki wstawiam do miski wieczorem, żeby na rano było rozmrożone. Twarożek kruszę i mieszam z miodem. Układam warstwy: twarożek, następnie

dom-agi.pl
Sernik z truskawkami i rabarbarem 134

Warstwa owocowa: * 300 g rabarbaru * 250 g truskawek * 1/2 szklanki wody (125 ml) * 3/4 szklanki cukru * 40 g mąki pszennej * 50 g mąki ziemniaczanej   Warstwa serowa: * 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka * 3 pełne łyżki gęstej śmietany 18% * 3 duże jajka * 1 szklanka cukru * 1 budyń waniliowy (proszek)   Z podanych składników zagniatamy ciasto. Jeśli będzie się bardzo kleić

dom-agi.pl
Sernik na spodzie brownie 155

masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 12 – 15 minut. Wyjąć z piekarnika. Kiedy spód z brownies się piecze, przygotować masę serową. Masa serowa: - 750 g twarogu; - 3 jajka; - puszka mleka skondensowanego słodzonego; - opakowanie cukru wanilinowego; - 1 łyżka mąki ziemniaczanej; - 80 g mlecznej czekolady; Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. W misie miksera umieścić wszystkie składniki

dom-agi.pl
Sernik kapitański 152

Składniki: 10 dkg orzechów włoskich 10 dkg migdałów 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 kg mielonego twarogu 3 dkg drożdży 2 łyżki mleka 1 szkl cukru pudru 7 jajek cukier waniliowy 10 dkg masła Przygotowanie: Żółtka oddzielamy od białek, ucieramy na puszystą masę z cukrem i masłem, drożdże rozcieramy w mleku z łyżką cukru. Z białek ubijamy pianę. Jedno możemy

Luźna Kuchnia
Sernik z jabłkami w miodzie i karmelu 145

Składniki: 1 kg mielonego twarogu 0,5 kubka cukru cukier waniliowy 3 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka maki pszennej 0,5 kostki masła 1 kubek rodzynek sok z cytryny 1,5 kg jabłek 0,5 kubka cukru 0,5 kubka miodu cynamon spód 2 jajka 0,5 kubka cukru cukier waniliowy 0,5 kubka mąki  2 łyżeczki

Luźna Kuchnia
Kawa. Czekolada. Sernik. 206

się ciastem. Polecam Sernik kawowy na czekoladowym spodzie składniki na spód: 250 g czekoladowych ciastek owsianych 50 g gorzkiej czekolady 70 g masła składniki na masę serową: 600 g twarogu śmietankowego 5 jajek 150 g brązowego cukru 6 łyżek mocnej czarnej kawy składniki na polewę: 150 ml śmietany 18% 100 g gorzkiej czekolady wykonanie: Czekoladę i masła topimy w kąpieli

Przysmaki Karolki
Ciasteczka prawie jak francuskie 175

Bardzo szybkie do zrobienia ..a jakie smaczne...polecam..z takiego samego ciasta były także rogaliki .. 20 dkg mąki 20 dkg margaryny 20 dkg twarogu [ zmielonego] dodatkowo cukier , białko Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.Blat/stolnicę oprószyć mąką.Ciasto rozwałkować , foremką wycinać ciasteczka, posmarować białkiem , posypać cukrem.Blach

Moje domowe kucharzenie
Wytrawny torcik 182

Składniki: miąższ z 1 buraka i 100g selera; 1 łyżka mielonego lnu; 1 jajko; 3 łyżki płynu (u mnie sok buraczano-selerowy, może być woda); pieprz ziołowy. Krem: 100g twarogu półtłustego; 1 łyżka serka Bielucha; 2 łyżki chrzanu. Dodatkowo: płatki migdałowe. Zaczynamy !         Na  początku robię sok w sokowirówce. Cały miąższ z buraczka i selera przekładam

Życie na widelcu
Rogaliki 170

Pyszne małe co nieco do kawy, herbaty.. 20 dkg  mąki 20 dkg margaryny 20 dkg twarogu [ zmielonego] Dodatkowo dowolne nadzienie  Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na około 1 godzinę.Blat/stolnicę oprószyć mąką.Ciasto [ połowę ciasta] rozwałkować tak, aby można było wyciąć koło o średnicy

Moje domowe kucharzenie
Oponki serowe 322

muszę się wyłamać i zaproponować Wam "Oponki serowe", domowej roboty których smak na pewno pamiętacie z dzieciństwa. Składniki (na ok 15-18szt) : 250 g mąki pszennej 250 g twarogu półtłustego 100 g cukru 1 cukier waniliowy 50 g miękkiego masła 2 żółtka płaska łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka octu oliwa do smażenia cukier puder Przygotowanie : Z wszystkich składników z wyjątkiem

Mechanik w kuchni
Biszkopty z pianką twarożkową 176

wody-Winiary takie robią, ale można użyć standardowej i dodać odpowiednio więcej twarożku, nadmiar kremu nie zmarnuje się na pewno), kilka łyżek twarogu  - dowolnego, najlepszy jest tzw. wiaderkowy. Galaretkę rozpuścić w 100 ml wody, wystudzić.  Kiedy zacznie zastygać dodać twarożek w takiej ilości, żeby po wymieszaniu było masy około 300-330 ml. Ja używam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cynamonowy sernik na zimno z prażonymi jabłkami 235

kostki masła masa serowa  - 3 x 140 g serek homogenizowany o smaku jabłko-cynamon (u mnie Tutti 0% z Biedronki) - 250 g serka wiejskiego/twarożku grani lub twarogu sernikowego (wiaderkowego) - 1/3 szklanki cukru - 3 białka - 2 łyżki żelatyny - pół łyżeczki cynamonu prażone jabłka - 3-4 średniej wielkości jabłka - 2 łyżki miodu  - pół łyżeczki cynamonu -szklanka wody - 1 łyżka

Kuchnia Ellie
Dukanowskie kluseczki bazyliowe 121

około 20 sztuk: 25 dag chudego twarogu 6 łyżek mąki kukurydzianej 1 jajko 2 łyżeczki czubrycy 1 łyżeczka wegety 10 listków bazylii sól, pieprz Bazylię drobno kroimy. Mieszamy z pozostałymi składnikami, najlepiej malakserem lub mikserem. Powstanie gęsta masa. Gotujemy wodę z solą (jak na makaron) i  na gotującą się wodę łyżką nakładamy kluski. Nie nakładajcie więcej niż 7 klusek

Humanistka w kuchni
Półkruche ciasto z twarogiem i gruszkami 138

były moimi ulubionymi owocami. W tym roku postanowiłam je oswoić i zaczęłam od przetwarzania ich w kuchni. I niedługo chyba zacznę się nimi zajadać… 15 dag mąki 10 dag twarogu ½ proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru pudru szczypta soli 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki mleka 1,5 łyżki masła 1,5 łyżki oleju Nadzienie: 5 gruszek 10 dag cukru

Humanistka w kuchni
Pierogi z mąki gryczanej i farsz (nie)ruski 295

patelni duszę cebulę (pokrojoną w kostkę), ale nie za długo ponieważ chcę aby była wyczuwalna. Lekko przestygniętą dodaję do rozbitego widelcem twarogu i mieszam razem z żółtkiem oraz przyprawami.                 Pora na ciasto: przesypuję mąki z solą na stolnicę dodaję po trochu wody, wyrabiam dość szybko i formuję kulę

Życie na widelcu

Proponowane wyszukiwania