wanilią 500 ml maślanki 3 łyżki oleju rzepakowego 150 g mąki pszennej tortowej 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta sody przykładowe dodatki: dżem wiśniowy, twaróg wymieszany z cukrem i jogurtem naturalnym WYKONANIE Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, cukier i cukier z wanilią, po czym krótko zmiksować. W osobnej misce wymieszać ze sobą obie
Passions hobbies lifemąki pszennej 300 ml mleka 5 żółtek 125 g masła 60 g cukru 35 g świeżych drożdży skórka otarta z 1 pomarańczy ( wyszorowanej i sparzonej ) Nadzienie serowe: 500 g twarogu półtłustego lub tłustego ( najlepiej gęstego, zwartego ) 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżka cukru wanilinowego 1 żółtko 1 całe jajko Lukier pomarańczowy: niecała szklanka cukru pudru kilka łyżek świeżo wyciśniętego
Opowieści z piekarnikaspędzić w lodówce; nabierze wówczas odpowiedniej konsystencji. W sezonie malinowym nie może go zabraknąć na Waszym stole; gwarantuję, że pokochacie ten smak ;) Polecam :) Składniki na masę serową: 300 g twarogu półtłustego lub sera "wiaderkowego" 200 ml jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki 36% 100 g cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 26 g żelatyny ( 6,5 łyżeczki ) Składniki
Opowieści z piekarnikawycieczki w okolice Zakopanego zawsze przywozimy sery, nie tylko oscypki,ale także bundz i bryndze. Bundz to ser owczy podpuszczkowy, który przypomina trochę twaróg a trochę mozzarelle. Bardzo lubię zamarynować go w ziołach i oliwie, nabiera wtedy dodatkowego smaku i charakteru. Powstaje idealna przekąska, dodatek do kolacji czy na wieczór z filmem. Ja wykorzystałam tym razem tylko zioła
Bernika - moj kulinarny pamietnikciasto 1 szkl maki pszennej 1 szkl maki krupczatki 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia pół szkl cukru nadzienie 200 g twarogu pół szkl mleka 2 białka 1 jajko pół szkl cukru cukier waniliowy ok 250 g borówek Mąkę mieszamy z resztą produktów i zagniatamy ciasto (będzie dość suche ale takie właśnie ma być) Wyklejamy ciastem formę
Gotowanie jest łatweSKŁADNIKI : 300 g piersi z kurczaka 150 g świerzego szpinaku sól, pieprz do smaku 100 g twarogu typu włoskiego 1 ząbek czosnku kilka kropel oliwy
Kulinarne Fantazje Marioliokazji postanowiłam zrobić jakieś ciasto. Jako, że mamy sezon na brzoskwinie to padło na sernik z brzoskwiniami. Wyszedł przepyszny i mogę go serdecznie polecić! Składniki 900 g twarogu na sernik 3 jajka 4 łyżki mąki 180 ml śmietany 12% 150 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 4 - 5 brzoskwiń Spód 1 jajko 150 g mąki 100 g masła
Delusional Trineprzepyszne i idealnie sprawdzą się na przyjęciach w ogrodzie lub jako samodzielne np. śniadanko / przekąska do pracy. Składniki: Ciasto: 20 dag mąki pszennej 10 dag masła 10 dag twarogu 50 g kwaśnej śmietany Łyżeczka proszku do pieczenia 2 szczypty soli Pasta z zielonego groszku: Składniki: Opakowanie mrożonego zielonego groszku 2-3 ząbki czosnku Ok. 2 łyżki masła Sól, pieprz
Kate's Kitchenkokosowego Wszystko mieszamy. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Wykładamy i podpiekamy ok. 10 min w 180 stopniach. *Masa serowa: 500g twarogu półtłustego Opakowanie budyniu waniliowego Kilka kropli olejku waniliowego 5 łyżek ksylitolu Miksujemy na gładką masę. Przelewamy do formy i pieczemy ok. 1h. Studzimy w rozchylonym piekarniku. Ozdabiamy ulubionymi owocami
Czarnawisienkabardzo podzielne i pyszne. Można je zrobić niemal z wszystkiego . Są zdrowe i dodają nam energii.To również idealny sposób na włożenie czegoś więcej do środka dla dziecka niejadka. Składniki twaróg u mnie 250 g pomidor bez skórki ogórek bez skórki starty na dużych oczkach świeży majeranek ząbek czosnku szczypta soli, u mnie himalajska różowa łyżka oleju z ostropestu tłoczonego
Z Kuchni Do Kuchnikoniecznie musicie zaserwować im takie danie a na pewno zyskacie uznanie u waszych pociech. Zatem zapraszam do lektury i kuchni... \ Składniki : Na ciasto 250 g chudego twarogu 40 g mąki kokosowej 60 g mąki pszennej 1 jajko (L) szczypta soli 0,5 łyżeczki ekstraktu migdałowego Na sos: 3 duże brzoskwinie 3 łyżki ciemnego cukru trzcinowego 2 łyżki
vaniliowoczekoladowaświeżych drożdży (zamiennie 2 łyżeczki suszonych) 250 ml mleka 2 jajka 100 g cukru 100 g masła 600-700 g mąki cukier waniliowy szczypta soli NADZIENIE 500 g twarogu 1 jajko 100 g cukru rodzynki skórka starta z połowy cytryny Do podgrzanego ciepłego mleka dodać drożdże, cukier i mąki tyle, żeby zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Odstawić na około
Pieguskowa Kuchniasmaczniejszy. Nie przerażajcie się jej ilością wszak to sernik straciatella. Z podanych proporcji wychodzi spora blaszka sernika SERNIK STRACIATELLA / inspiracja mysweetworld.pl /blaszka 21×31 MASA TWAROGOWA 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka (dobrej jakości, nie kwaśnego) 1,5 szkl cukru pudru 1 litr śmietanki 30% (połowę można zastąpić jogurtem naturalnym) 4 łyżki żelatyny 200 ml gorącej wody
Pieguskowa Kuchniapuree z dyni 3 szkl mąki 30 g świeżych drożdży 0,5 szkl wody 1/4 szkl oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżka cukru NADZIENIE pomidorki koktajlowe rolada ustrzycka wędzona twaróg wędzony ( opcjonalnie ) keczup z dyni bazylia suszona, pieprz, ulubione przyprawy DODATKOWO świeża bazylia oliwa z oliwek Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Do miski dodać resztę składników ciasta, wlać drożdże
Pieguskowa Kuchniawykorzystuję moje suszone okrawki. PRZEPIS NA SERNIK JAGODOWY Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ Składniki na sernik jagodowy: Spód do sernika: 200 g biszkoptów 150 g masła Masa serowa: 800 g mielonego twarogu ( użyłam sera z wiadereczka Włoszczowa ) 1 szklanka cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 150 g białej czekolady 150 g śmietanki 30% 3 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g jagód Frużelina
kolorowotorcikowo