Pyry z gzikiem

Pyry z gzikiem

Pyry z gzikiem

W lutowej Kuchni Regionalnych Smaków tym razem całkiem postny i przepyszny przepis na potrawę kuchni wielkopolskiej czyli pyry z gzikiem. Zaproszenie od Codziennik kuchenny. Gzik wielkopolski w 2007 roku został wpisany na listę produktów regionalnych. Gzik w Wielkopolsce to tradycyjna potrawa postna, przyrządzana ze zmielonego twarogu, który następnie urabia się z dodatkiem kwaśnej śmietany, cebuli oraz soli na jednolitą masę. Tak przygotowany gzik podawany był do ziemniaków gotowanych w mundurach. Ja przyznam szc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Dieta Daniela

Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, twaróg, ser

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.