tradycyjne pączki - 1000 przepisów (strona:28/67)

FAWORKI TWAROGOWE 151

Karnawał to czas pieczenia pysznych, faworków, pączków i obwarzanków. Dzisiaj pomysł na miękkie faworki nie z ciasta tradycyjnego, śmietanowego tylko z ciasta twarogowego. Są miękkie w środku, lekko chrupiące na zewnątrz i pyszne

Kulinarne Fantazje Marioli
Współpraca Sante 128

kilka recenzji gotowych produktów. Jeśli jesteście ciekawi tych wszystkich rzeczy to bardzo serdecznie zapraszam w następnych tygodniach . Współpraca   Sante   A w paczce znalazłam : płytę i długopis, himalajską sól różową , kotlety sojowe , mace tradycyjną, kaszę jaglaną, otręby owsiane oraz granulowane, zarodki pszenne, kaszę kukurydzianą, płatki owsiane, soczewicę czerwoną, otręby żytnie, przeróżne smaki granoli oraz musli, pasztety sojowe oraz

Magiczne Życie Marty
Tradycyjne oponki serowe 134

Obok pączków i faworków op onki jedna z kulinarnych wizytówek karnawału, czy tłustego czwartku. Mało pracochłonne, łatwe i szybkie w przygotowaniu. Do kawy, herbaty… i nie tylko. Tradycyjne oponki serowe – kto ich nie zna? Składniki na ok. 30 szt.: - 500 g twarogu śmietankowego mielonego (w kostkach po 250g) - 500 g mąki tortowej - 4 żółtka - 200 ml śmietanki(...)mascarpone nadziewane marmoladą Pączki z ziemniakami nadziewane marmoladą Lukrowane pączki z ziemniakami bez nadzienia Pączki z nadzieniem makowym i lukrem amaretto Francuskie faworki Faworki robione mikserem Chruściki z ciasta na pierogi Sycylijskie cannoli z ricottą Pudrowane poduszeczki Markizy z kremem ajerkoniakowym Wydrukuj przepis The post Tradycyjne oponki serowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Pączki pieczone z karmelem 153

tygodniu tłusty czwartek czas więc na porzucenie diety i tłuste smakołyki. Ja nie przepadam za tradycyjnymi wypiekami serwowanymi w tym okresie, staram się je odtłuścić jak to tylko możliwie. Tym razem proponuję pączki pieczone zamiast smażonych. W smaku nie różnią się nie czym a o ile więcej zaoszczędzonych kalorii. Ja sobie trochę pofolgowałam i wypełniłam je karmelem i polałam

ciastkarnia na kruchym spodzie
Pączki ze starych archiwalnych przepisów. 172

surowego ziemniaka, aby zapobiec przypalaniu. Usmażone układamy na papierowych ręcznikach. Dekoracja dowolna, jak powiedział Pan Rączka, kreple są z pudrem, a pączki z lukrem, taka między nimi różnica. Co z czekoladą i innymi ozdobami już nie powiedział. Z tradycyjnym lukrem nie lubię, ale uwielbiam kokos i dla niego jestem w stanie przełknąć tę odrobinę ,,szkiełka''.  😋 Sok z cytryny mieszamy

Dieta moja pasja
Propozycje na tłusty czwartek 97

pieczone. Obtoczyłam je w cukrowej posypce z cynamonem…No cóż uwielbiam cynamon i często go używam w moich wypiekach. Tradycyjne amerykańskie donuty , które coraz częściej wypiekam na tłusty czwartek to oczywiście donuts smażone. Pączki i donuty zawsze smażę na smalcu. Muszę zjechać pół Goteborga aby zdobyć polski smalec. Mamy tutaj polski sklep z polskimi delikatesami, więc jak już

codojedzenia
Ekspresowe pączki twarogowe 139

piekarniach po pączkach został tylko cukier puder? Nie martwcie się Mam dla Was super szybki i jak zawsze prosty przepis na pączki twarogowe. Oprócz tego, że są pyszne to jeszcze zdrowsze niż te tradycyjne pieczone w głębokim tłuszczu. Sprawdźcie sami jak ekspresowo się je robi! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["350g twarogu\r","3 jajka\r","80g m\u0105ki(...)minut lub do zarumienienia si\u0119 p\u0105czk\u00f3w. Upieczone mo\u017cemy posypa\u0107 cukrem pudrem lub nape\u0142ni\u0107 ulubion\u0105 konfitur\u0105. Smacznego! "]} Ekspresowe pączki twarogowe Składniki 350g twarogu 3 jajka 80g mąki 5 łyżek cukru 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki octu Sposób przygotowania Twaróg wrzucamy do miski i rozdrabniamy go widelcem. Dodajemy jajka i dokładnie łączymy

Mostek w kuchni
Doughnuts, czyli amerykańskie pączki z dziurką 128

Powiedział Bartek, że dziś Tłusty Czwartek, A Bartkowa uwierzyła, słodkich pączków nawarzyła" Tak samo ja nie mogłam oprzeć się pokusie i nawarzyłam pączków, tyle że z dziurką, tzw. dougnats (donaty). Są mniej słodkie niż tradycyjne i niezwykle smaczne :) Składniki: 100 gram drożdży 2 1/2 szklanki mleka 6 łyżek cukru 100 gram masła 4 żółtka 1 kieliszek spirytusu(...)jeśli nie mamy termometru, należny na gorący olej wrzucić kawałek ciasta, jeśli wypłynie a dookoła zaczną tworzyć się pęcherzyki, to znaczy, że temperatura jest idealna)  i wkładam pączki smażąc po 2 minuty z każdej strony. Usmażone wyjmuję, układam na ręcznikach papierowych by osączyć nadmiar tłuszczu i lekko studzę. Wszystkie składniki polewy czekoladowej wkładam do garnuszka i podgrzewam do rozpuszczenia

Ciasteczkowy Potwór
Tagliatelle dolci di Carnevale 110

jajka oraz cukier (w wersji klasycznej pojawia się sól). Dodatkowo do ciasta dodaje się odrobinę alkoholu – w tradycyjnej wersji jest to rum, ja jednak zastąpiłam go spirytusem. Niezwykłego aromatu dodaje tutaj także pomarańcza Tagiatelle w tej wersji mogą konkurować z pączkami, czy też faworkami. Ich ogromną zaletą jest to, że przygotowuje się je naprawdę bardzo szybko (szybko również znikają

365 dni dookoła kuchni
Pączki pieczone 148

się ich nie smaży - nie ma roznoszącego się po domu zapachu no i chyba mają mniej kalorii niż te robione tradycyjną metodą. Wprawdzie na drugi dzień smakują trochę bardziej jak drożdżówki z dżemem, ale na ciepło - idealne pączki! Swoje pączki zrobiłam według przepisu z Kwestii Smaku , Składniki: 100 ml ciepłego mleka 3 jajka 370 g mąki tortowej 50 g świeżych

Kulinarne Inspiracje
Szwedzkie klopsiki 134

Szwedzkie klopsiki (Kottbullar) to chyba najbardziej charakterystyczne danie kuchni szwedzkiej. Oczywiście najczęściej możecie je spotkać w IKEA, a w sklepiku kupić paczkę mrożonych pulpecików. Nie ma jednak nic lepszego jak zrobić własne klopsiki. Tradycyjne pulpeciki przygotowywane są z mięsa mieszanego wieprzowo - wołowego, ja jednak wykorzystałam mięso z indyka, aby pulpeciki były lżejsze i bardziej fit. Muszę przyznać, że klopsiki przygotowane

Codzienne Gotowanie
Kreple ze dziurōm (Oponki) 164

Pamiyntōm, że jak żech bōł bajtlym, 1 to moja Muter 2 co chwila piykła te opōnki- te barzi ślōnske miano to do mie prziszło dopiyro tera

Chop w kuchni
Zupa krem z brukselki 164

Rating: Zupa krem z brukselki to wynik natłoku warzyw w mojej lodówce. Miałam ugotować tradycyjny rosół, lecz gdy przygotowywałam warzywa pod wywar mięsno – warzywny zauważyłam całą paczkę brukselki zakupioną kilka dni wcześniej. Tak więc brukselka stała się drugim głównym – po rosole – składnikiem zupy. Rosół, czyli wywar warzywno – mięsny zawsze przygotowuję według przepisu […] The post Zupa

Magiczny Garnek
Śledzie po żydowsku 420

Jeżeli lubimy śledzie  to moja propozycja na pewno zaspokoi wasze smaki. Polecam śledzie przyrządzone  inaczej niż tradycyjnie. Zapewniam ,że pyszne. SKŁADNIKI 5 cebul 1 kg. płatów śledziowych mała paczka rodzynek pół słoiczka koncentratu 1 łyżeczka musztardy cukier do smaku olej 1 łyżka WYKONANIE  Śledzie wymoczy, dobrze robić to w mleku. Pokroić na kawałki. Cebulę obrać skroić

W kuchennym oknie Ewy
Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) 173

kruszonką na przywitanie wakacji. Bułeczki z truskawkami to idealna słodkość do kawy, na piknik, albo na śniadanie z zimnym mlekiem do popicia. Do tradycyjnie przygotowanego ciasta dodałam mielony cynamon i mielone migdały, które otrzymałam w paczce od Świadome odżywianie. Zmielone migdały to świetne wyjście, jesli w domu nie mamy siekacza do bakalii, czy też młynka. Również do składników na kruszonkę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania