Tagliatelle dolci di Carnevale

Tagliatelle dolci di Carnevale

Tagliatelle dolci di Carnevale

Tagiatelle dolci di Carnevale to słodka przekąska przygotowywana z okazji karnawału. Danie pochodzi z rejonu Emilia Romagna. Tagiatelle w wersji słodkiej przygotowuje się podobnie jak klasyczny makaron – głównymi składnikami jest tutaj mąka, jajka oraz cukier (w wersji klasycznej pojawia się sól). Dodatkowo do ciasta dodaje się odrobinę alkoholu – w tradycyjnej wersji jest to rum, ja jednak zastąpiłam go spirytusem. Niezwykłego aromatu dodaje tutaj także pomarańcza Tagiatelle w tej wersji mogą k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.