już ostatni wpis przed Świętami Wielkiej Nocy. Tym samym życzę Wam radosnych Świąt, pełnych ciepła rodzinnego i smacznego jajka :) A w ten radosny dzień postawcie na stole Tort Wielkanocny, bo kto by go nie chciał. Składniki: ciasto 7 jaj 3/4 szklanki mąki 3/4 szklanki mielonych orzechów laskowych (ok 50 g) 1,5 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku
Niezły MłynekLubicie chałwę? Jeżeli tak to podsyłam Wam super przepis na sernik z chałwą. Udekorowany możecie wykorzystać jako tort :) Składniki: spód 200 g ciemnych herbatników 150 g chałwy waniliowej 100 g masła 100 g czekolady sernik 800 g zmielonego twarogu 120 g masła 4 jajka 170 g cukru 0,5 szklanki mleka 1,5 opakowania budyniu wanilinowego Przygotowanie: herbatniki
Niezły Młyneksmarujemy dżemem oraz smietaną.Nakładamy 3 biszkopt i również go nasączamy.Odkładamy część masy i dajemy do niej kilka kropel barwnika spożywczego.Nakładamy na wierzch i boki tortu oraz dekorujemy. Smacznego
Przepisy mojej mamyPrzepyszny tort z lekką masą z bitej śmietanki i czekolady,przełożony dżemem wiśniowym z dodatkiem wiórek kokosowych. Idealne połączenie ! Przepis nawet dla tych początkujących cukierników:-) Składniki: 3 blaty biszkoptowe o średnicy 26-28cm 20 dag czekolady mlecznej 10 dag czekolady gorzkiej 0,5 l śmietanki kremówki 36% 8 łyżek dżemu wiśniowego 0,5 szklanki wiórek kokosowych
Przepisy mojej mamyBlat biszkoptowy nasączamy ,nakładamy 3 łyżki dżemu,równo rozsmarowujemy.Na dżem nakładamy połowę masy budyniowej.Równamy.Przykrywamy biszkoptem,nasączamy,smarujemy dżemem i resztą kremu.Nakładamy ostatni biszkopt i nasączamy.Tort smarujemy i ozdabiamy ubitą śmietaną i owocami. Smacznego
Przepisy mojej mamyTort który zrobiłam na 4 urodziny mojego synka. Kolorowe biszkopty upiekłam z gotowych mieszanek biszkoptowych.Przełożyłam je dżemem i bitą śmietaną. Wierzch udekorowałam bitą śmietaną zabarwioną barwnikami oraz opłatkiem jadalnym
Przepisy mojej mamybolognese? Mniej lub bardziej klasycznie, ale chyba każdy. Większość przygodę w kuchni zaczyna właśnie od tego dania. Ale czy można je podać inaczej niż tradycyjnie? Powiedzmy w formie zapiekanego tortu? Pewnie że tak. Myślę, że taka forma zapiekanki nie tylko sprawdzi się jako ciekawa odmiana na obiad, ale jako nietypowa wersja na przyjęcie ze znajomymi, gdy będziecie chcieli ich czymś
Bernika - moj kulinarny pamietnikmąki pełnoziarnistej, z dodatkiem miodu i mielonych orzechów laskowych, otulone kremem z gorzkiej czekolady, który świetnie się komponuje ze słodkim ciastem. Do tego uprażone, chrupiące orzechy laskowe… Taki zdrowszy tort bez przełożenia. Świetnie się sprawdzi na wszelkie domowe imprezy czy święta. Gdy nachodzi nas ochota na coś słodkiego, lepiej sięgnijmy właśnie po takie zdrowe przekąski, które oprócz zaspokojenia naszego podniebienia
Moja Delicjakremie). Ciasto z nutą cynamonu, z orzechami włoskimi, oprószone kakaem. Marchewki absolutnie nie czuć. Jej dodatek wraz ananasem nadaje ciastu wilgotności. Ciasto marchewkowe świetne samo, jak również w formie tortu, czyli z kremem. Tak pyszne, że trudno się od niego oderwać. Najlepsze jakie jedliśmy . Wilgotne i nie za słodkie. Robiłam dwa dni pod rząd 🙂 W pierwszy dzień w formie
Moja Delicjakakao, równoważącego słodycz bezy. Do tego wiśnie w żelu aromatyzowane świąteczną przyprawą do piernika, gotowane w soku pomarańczowym z dodatkiem likieru Cointreau oraz krem z mascarpone i bitej śmietany. Tort bezowy w kształcie wieńca oprószyłam płatkami migdałów, liofilizowanymi truskawkami (możecie pominąć jeśli chcecie), gorzką czekoladą i cynamonem. Deser wyszedł przepyszny! Przepięknie się prezentuje. Wszystkim smakuje. W szczególności tym, którzy
Moja DelicjaKochacie beze tak jak ja? To ten przepis na tort bezowy z dodatkiem daktyli i orzechów na pewno zadowoli wielu wielbicieli. Nieskromnie dodam, że lepszy jak u Sowy Dacquoise Beza – składniki 6 białek jaj250 g cukr Artykuł Dacquoise (Dakłas) pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kochani, chciałam podzielić się z Wami przepisem na tort, który upiekłam dla mojej rodziny na dzień mamy. Delikatny biszkopt, przełożony nie za słodką masą z dodatkiem pysznych, aromatycznych truskawek. Biszkopt składniki: 5 jajek
W garach u Gosipewności dodać jej tylko płaską łyżeczkę, postępując jak w opisie. Całość: Upieczoną bezę smarujemy kremem i polewamy wiśniową frużeliną. Smacznego Artykuł Beza Pavlova z frużeliną wiśniową – tort bezowy pochodzi z serwisu To co lubię gotuję
To co lubię - gotuję i polecamKwintesencja lata w jedynym miejscu - tak mogę nazwać ten cudowny porzeczkowo-czekoladowy tort. Polecam ogromnie :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldbiszkopt od formy ostrym nożem. Wyjmij biszkopt i studź go najlepiej na ażurowej kratce. Po czym odwróć do góry dnem i przekrój na blaty. Płaski spód stanowi górę naszego tortu. Jeśli spodobał Ci się poniższy przepis zachęcam Cię do zapisania się, do naszego newslettera , a 2 razy w miesiącu przyślę Ci maila z nowymi przepisami. Proszę również o współdzielenie przepisu
SmartBake.pl