Pyszny torcik z wiśniami i czekoladą polecam na lato :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldTort urodzinowy (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiMasa z kaszy manny Idealna do przekładania ciast, placków i tortów , serników na zimno i lodowców. Oldskulowa, tania, prosta do przygotowania, z łatwo dostępnych, podstawowych składników i niezwykle pyszna. Masie tej możemy nadawać ulubiony smak i aromat poprzez dodanie swoje ulubionego aromatu do ciast. Ja najbardziej chyba lubię z rumowym. Należy pamiętać o zasadzie 200ml mleka= 1 czubata łyżka kaszy
Dorota SmakujeTort na 60 urodziny\ (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiTort urodzinowy (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia DanusiTort urodzinowy (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusimiołech1 za kans2 czasu na bawiynie sie tortōm na fajer3 i tak naszło mie na takŏ idyja4 szokoladowŏ torta ze bezōm. Idzie pedzieć, [...] The post Torta prawie ajnfachowŏ (Tort prawie zwyczajny ;) ) appeared first on Chop w kuchni
Chop w kuchniRobisz tort, ciasto lub deser z kremem i Twój krem zwarzył się? Jak uratować zwarzony krem budyniowy, ze śmietany lub z mascarpone? Sprawdź praktyczne porady! Jak rozpoznać zwarzony krem? Krem jest zważony, gdy widoczne są w nim grudki, a składniki kremu wydają się być oddzielone – czyli krem nie jest gładki. W przypadku kremów na bazie mleka lub śmietany, mogą
Via GustoTort czarnoleski już od dawna chodził mi po głowie i był w planach do zrobienia :) Myślę, że świetnie nadaje się na świętowanie zbliżającego się dnia kobiet, ale oczywiście na inne okazje również. Połączenie słodkiego i kwaskowatych wiśni jest boskie, a biszkopt nasączony sokiem wiśniowym i wiśniówką jest mega delikatny i wilgotny. Pycha! :) Składniki (tortownica o średnicy 22 cm.): Biszkopt
Delicious Placemusu truskawkowego. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia i lekkiego stężenia. Krok 4: poncz. Wodę, sok z cytryny i cukier puder łączymy. Biszkopt przekładamy na podstawkę do tortów, lub na duży talerz i nasączamy go ponczem. Na biszkopt nakładamy rant, oraz papier do pieczenia, który powinien znajdować się pomiędzy biszkoptem, a wewnętrzną stroną rantu ( patrz film
RITA food channelrozkosz. (kliknij w zdjęcie aby przejść do przepisu) Odkryj Nowe Smaki Świąt Boże Narodzenie to także czas eksperymentowania z nowymi smakami ! Dlatego proponuję Ci zamiast zwykłego orzechowca moją interpretację tortu orzechowego z prażonymi jabłkami , który zaskoczy Twoją rodzinę i gości swym niebanalnym smakiem. Domowa Przyprawa Do Piernika - Sekret Udanych Świąt Wyróżnikiem świątecznych wypieków tu zaprezentowanych jest moja własna
RITA food channelpełne łyżki cukru pudru Masa czekoladowa: 200 ml śmietanki kremówki 125 g serka mascarpone 2 pełne łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady (odłożyć 2 kostki czekolady do posypania tortu) Dodatkowo: syrop z gotowania gruszek do nasączenia Sposób przygotowania: 1. Zrobić biszkopt, białka ubić na sztywno z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać olej i żółtka, zmiksować do połączenia
Kuchnia domowa AniTort na chrzest dla Nikosia (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk
Kuchnia Danusilekki i nie zapychający. Dla osób ze szczególną nietolerancją glutenu, proszek do pieczenia można pominąć, ciasto i tak ładnie urośnie . Ja często używam tego biszkoptu również jako blat do tortu. Kolejną warstwą ciasta jest żurawina . Ja używam żurawiny mrożonej. Bez odmrażania prażę jej owoce na patelni. Następnie dodaje miodu i dalej prażę do uzyskania konsystencji gęstej marmolady . Na samym końcu
SmartBake.pl